לא חסרים פרטים

  • חניה בתוך צומת או 12 מטרים מהצומת
    שי שרעבי | 21/04/2010 00:55

    קיבלתי דו"ח בנתניה ברחוב בו אני גר כיוון שחניתי בצומת, הגשתי ערעור מאחר והצומת לא מסומן באדום לבן בעוד כל יתר הצמתים ברחובות הסמוכים כן מסומנים באדום לבן. הערעור נדחה ואני יכול להשפט, אני רוצה לדעת האם כדאי לבקש להישפט - סיכון מול סיכוי. כלומר מה המינימום ומה המקסימום שאוכל לקבל במשפט. והאם חלה חובה לצבוע את המדרכה בצומת ו-12 מטר ממנה באדום לבן ובכך לציין על האיסור שבחניה או באמצעות תמרור או שעצם חקיקת תקנה 72 מספקת ומחייבת את האזרח לא להחנות. (נראה לי מוזר אם אין חובה לצבוע את המדרכה, לא ניראה לי שיש מישהו שיודע או זוכר את כל התקנות שנחקקו בנושאי תעבורה בע"פ). אם נדרשים פרטים נוספים אשמח להשלים. אודה לתשובה בנושא, תודה שי.

    • לא חסרים פרטים
      דוד, מתנדב בתנועה | 21/04/2010 04:40

      אסור לחנות בתוך צומת. נקודה. עיריה שמסמנת אדום-לבן בתוך צומת מבזבזת את כספה ומקשטת את העיר. אין שום צורך לצבוע מקומות כגון תחנת אוטובוס, ברז כבוי אש, מעבר חציה וכיו"ב כולל צומת, משום שהתקנות אוסרות חניה בקרבתן שים לב שאסור לחנות גם ממול לתחנת אוטובוס וגם שם לא צריך אדום-לבן שלם ושכח, רק אל תשכח את השיעור

      • חניה בתוך צומת או 12 מטרים מהצומת
        שי שרעבי | 21/04/2010 14:12

        תודה לך דוד על התגובה, אני יודע שהתקנות אוסרות חניה בתוך צומת אך משום מה וכנראה לא רק לקישוט ואולי גם עם היגיון כן מצאו לנכון לסמן מקומות מסויימים! אני אזרח שומר חוק ואכפתי, את השיעור למדתי ובכל זאת אני לא נהנה להוציא בקלות 250 ש"ח מהכיס כל שכן אם המעשה נעשה בתמימות ולא ביודעין כאמור חשבתי שרק שהיכן מסומן החוק תקף, אני חושב שבכל זאת יש מידתיות בענישה ושיקול דעת מי האדם ומה העבר שלו בעבירות מסוג זה ועברות בכלל. ולפעמים קורה שטועים בקיצור-מידתיות בענישה ושיקול דעת זה העינין. בכל אופן אשמח להתיחסות גם לנושא הבקשה להשפט מה הענישה שאפשר לקבל - מקס' מיני'. תודה

        • לא נראה לי נכון לפנות לבימ"ש
          דוד, מתנדב בתנועה | 21/04/2010 14:59

          אתה מודה בעובדות וכופר באשמה במקרה הטוב, בית המשפט יפטור אותך עםהקנס המקורי אם בכל זאת תחליט לצאת למלחמה על חפותך, אל תלך בלי עו"ד בהחלטה כזו, הכסף לא משחק אלא העקרון של לצאת חף מפשע תחליט. זה הכסף שלך.

          • כאשר אתה אומר " קיבלתי דו"ח "
            מיקו | 22/04/2010 12:12

            אתה מיתכוון שהרכב קיבל דו"ח חניה ,הדו"ח על מספר הרכב ולא על שם הנהג, למרות שאין על ניקוד על עברה מסוג זה ,אם תשלם את הדו"ח לא יהיה רישום של העברה בשום מקום ,כי לא מנסים לאתר את הנהג,הדו"ח שולם העניין נסגר. אבל אם הנהג מבקש להישפט ,( וברוב הפעמים ,מחוייב בדין ) העבירה נשארת רשומה על שמו ,על כל מה שמשתמע מכך .