על פניו, אם מה שאתה כותב נכון, נראה שהצדק איתך.

  • אוד אדום
    רוני | 20/04/2010 17:24

    לפני כשבוע נסעתי מצפון לדרום, הגעתי לצומת מרומזר וכאשר כבר עברתי את פס העצירה האור ברמזור התחלף לצהוב ולכן לא היה באפשרותי לעצור, הרמזור בצומת לא מהבהב אלא מתחלף מיידית לצהוב. למתנדב במשטרה שהגיע לצומת מכוון מערב למזרח, עצר בשולי הדרך ולא היה יכול לראות את הרמזור מזווית הראייה שלו היה נדמה כי נכנסתי אל הצומת באור אדום. אני רוצה להבהיר כי המתנדב לא עמד מאחוריי אלא בכוון 90 מעלות לכוון נסיעתי (הוספתי תמונות של זוית הראיה שלו). הרכב המשטרתי שבו נסע המתנדב השיג אותי רק אחרי כמעט קילומטר ועצר אותי בכביש מהיר ללא שוליים למשך 40 דקות. אם באמת הייתי עובר באדום כמו שהוא אמר הוא היה אמור להשיג אותי כמעט מיידית שכן הרמזור בכוון נסיעתו אמור היה להתחלף מיידית לירוק. מסרתי לו את גרסתי וחיכיתי שיגיע שוטר תנועה על מנת לרשום את הדוח שכן למתנדב אסור לרשום דוחות. כשהשוטר הגיע מסרתי שוב את גרסתי והתעקשתי שירשמו אותה במקום המיועד לכך בדוח. בתגובה השוטר נכנס לניידת לכתוב את הדוח וטרק את הדלת של הניידת. כשהוא סיים לכתוב את הדוח סירבתי לחתום עליו משום שלא נכנסתי אל הצומת באדום ומשום שגרסתי לא נכתבה בו כלל. כמו כן, כאשר המתנדב עצר אותי יצא איתו מהרכב אזרח, ללא מדים,כנראה חבר שהיה איתו כדי להעביר את הזמן שלו בבמשמרת ואינו מתנדב במשטרה. כמו כן, והמתנדב יצא ללא ווסט זוהר בלילה בכביש מהיר. הבעייה שיש לי אדום אחד בעבר, לפני כמה שנים, משום שבלמתי בצומת מרומזר ועצרתי עם הגלגלים הקדמיים מעט אחרי פס העצירה. המתנדב ידע זאת, כנראה ביקש שיבדקו הרשאות קודמות שלי ולאחר שסירבתי לחתום אמר לי "אתה מסרב לחתום כי אתה עבריין עם נסיון עבר, נראה אותך בבית המשפט". אני רוצה לציין שהתנדבתי במשטרה בעבר בעצמי, ברכב יחד איתי היו עוד 3 אנשים ואחד מהם התנדב במשטרה אף הוא, כולם עדים למקרה. אני סטודנט ולא מיהרנו לשום מקום, לא הייתי חושב אפילו להסתכן בצורה כזאת כי ממילא אני בקושי עומד במחיר הלימודים. בדוח נכתב, אני מצטט "נהגת ברכב הנ"ל ולא צייתת לאור אדום שהיה ברמזור בכוון נסיעתך בכך שלא עצרת את רכבך לפני קו העצירה ונכנסת לצומת בניגוד לאור האדום. בניגוד לתקנה 22 א." זו למעשה כל גרסת המתנדב ולא הוזכר אף פרט של הנסיבות שהזכרתי למעלה למרות שהתעקשתי שנסיבות המקרה יצוינו בדוח. מקום האירוע: צומת הכבישים בני ברית וכביש 41, אשדוד. (היציאה הצפונית מהעיר). צירפתי תמונות של מקום האירוע. בתמונות ניתן לראות בבירור שאת הרמזור הראשון בכוון נסיעתי לא יכול היה לראות המתנדב לחלוטין מהמקום בו הוא ישב בתוך רכבו ולא ניתן לראות מה מציין הרמזור השני בכוון נסיעתי. כוון הנסיעה שלי היה בדיוק כמו של הרכב שהקפתי בלבן בתמונה הראשונה. אני באמת מצטער שההודעה יצאה כה ארוכה אבל הבנתי שזה אחד הפורומים הכי מקצועיים בנושא וזה ממש לא בסדר שמה שאומר שוטר\מתנדב זה גם מה שיהיה למרות שנעשה פה חוסר צדק ברור. מה אני יכול לעשות? והאם יש לי סיכוי לרכך את העונש בבית המשפט?

    • על פניו, אם מה שאתה כותב נכון, נראה שהצדק איתך.
      עו"ד אסף מירוז | 20/04/2010 20:55

      לפי התמונה, השוטר לא יכול לראות את הרמזור, בטח לא ברמת הוודאות הנדרשת במשפט פלילי. יש כמה אפשרויות: 1. לשכנע את המשטרה לבטל את הדוח בגלל שאין ראיות להרשעה. 2. אם המשטרה לא תסכים לביטול, לשקול אפשרות של עסקת טיעון של הרשעה בעבירה קלה יותר. שוב, נדרשת כמבן הסמכה. 3. לבקש להישפט ולנהל את המשפט עם או בלי עו"ד. 4. לשלם את הקנס ולקבל את הנקודות. בכל נקרה, רצוי שתסרוק את הדוח בשביל שאפשר יהיה להתרשם מהכתוב בו.

    • מחלוקת אדום צהוב
      יעקבי | 20/04/2010 21:42

      לרוני, 1. אני מניח שנסעת מדרום למזרח ולא כפי שציינת כי נסעת מאשדוד לת"א. 2. השוטר ממקום עומדו אכן יכול לראות את האור ברמזור המסומן בירוק. הוא מוצב בזוית של 45 מעלות ומדובר בשעת לילה. 3. הכביש בו נעצרת הוא כביש 41 ואינו כביש מהיר. 4. האם השוטר ציין בנסיבות שנשמר קשר עין רצוף ביניכם? 5. למעשה השוטר רשם את העברה בלבד היות שלא ראה את העברה. המתנדב צרף מזכר שבו תאר את העובדות. אני מניח שאין ברשותך את המזכר הזה. אתה יכול לדרוש עותק שלו ולראות מה כתב המתנדב. עדותו היא החשובה. 6. אין לעכב יותר מ- 20 דקות אלא אם אינך משתף פעולה. 7. מתנדב עם "חבר" לא רלוונטי. 8. מתנדב ללא אפוד זוהר לא רלוונטי. זו עברה משמעתית. 9. סירוב לחתום אינו מעלה ואינו מוריד. החתימה מאשרת את קבלת הדו"ח ביד. 10. יש לך 3 עדים. האם ראו את הסיטואציה? אם לאו הם יכולים להועיל בענים התנהלות רישום הדו"ח. 11. מה שציתתת זה נוסח העברה ולא נסיבות המקרה. כאמור לעיל הנסיבות מופיעות במזכר. 12. זו סיטואציה של מילה שלך נגד מילתו של המתנדב. השוטר לא צד בענין היות שלא ראה את העברה. 13. חסרים פרטים נוספים והם מצויים או לא מצויים במזכר. 14. בד"כ שוטרי התנועה רושמים דו"ח רק (דגש על רק) אם עברת את קו העצירה במופע אדום (ולא בצהוב).

    • סריקה של הדוח
      רוני | 20/04/2010 22:52

      תודה רבה על העזרה שלכם, הוספתי סריקה של הדוח אולי יש בו פרטים שלא הוספתי קודם ושוב תודה!

      • מצבך טוב
        דוד, מתנדב בתנועה | 21/04/2010 04:33

        השוטר שכתב את הדו"ח כלל אינו צד לענין, הוא "רק" פקיד. נשארה המילה שלך נגד מילתו של המתנדב. אתה צריך לבקש את המזכר של המתנדב כי בו ישנו המידע הנוגע לדו"ח, למה שהוא ראה או לא ראה. איתך 3 עדים, מצבך טוב. אני ממליץ שתבקש לבטל את הדו"ח בנימוק שהשוטר שכתב אותו לא ראה את העבירה.

        • נימוק לא משכנע
          יעקבי | 21/04/2010 08:57

          השוטר שרשם את הדו"ח כותב במפורש שנתבקש לרשום את הדו"ח בלבד. אין הוא עד בענין העברה. מה שיעמוד לדיון הוא המזכר הנספח לדו"ח ומהווה חלק אינטגרלי ממנו. הדו"ח לא יפול על פי הנימוק שהעלית.