כמה הבהרות

  • כבד שמיעה נתפס מדבר בפלאפון
    קרן | 18/04/2010 19:04

    אבי הוא כבד שמיעה, וכאשר נסע במכונית צלצלתי אליו לשיחה וכשהוא שראה שהתקשרתי אליו נסע לשול ונעמד כדי לדבר איתי ואז ענה לשיחה. שוטר סמוי שעבר בכביש,ראה אותו והחליט שדיבר תוך כדי נסיעה. אבי לא ממש הבין במה הוא הואשם, כי השוטר לא תקשר איתו, כמו כן השוטר הסתיר עם ידו את מה שרשם בדו"ח ודרש מאבי לחתום על זה. אבי סירב בתוקף. הוא קיבל דו"ח של 1000 ש"ח ונמסר לנו גם שבאותו היום היה מבצע פלאפונים לשוטרים. האם יש יכולת להוכיח שנעשה לאבי עוול מוחלט?

    • כמה הבהרות
      דוד, מתנדב בתנועה | 18/04/2010 23:43

      ראשית, אין לעצור בשולי דרך בין-עירונית לכל צורך שהוא פרט לתקלה טכנית שמחייבת עצירה. הנימוק של עצירה לצורך שיחת טלפון לא תופס מכיון שעצם העצירה היא עבירה. לענין הויכוח אם הוא השתמש בטלפון תוך כדי נהיגה או לא: את תסכימי איתי שאביך הביט בטלפון וראה שזו את שצלצלת אליו. לא ברור לי איך הוא שמע את הצלצול ואיך הוא דיבר אח"כ איתך, אבל ברור שהוא קרא את הכתוב על צג הטלפון. כאן אתם נכנסים לעבירה של קריאת מסרון תוך כדי נהיגה. במקומך, לא הייתי מעמיד את השאלה למבחן בימ"ש כי הענישה עלולה להיות חמורה יותר. להזכירך, אפילו החזקת טלפון ביד היא עבירה של שימוש בטלפון תוך כדי נהיגה. בעקרון, אם אני מוציא את הטלפון מכיס החולצה ותוקע אותו בדיבורית, עברתי את עבירת השימוש.

      • תיקון קטן
        עו"ד נועה חקלאי | 20/04/2010 21:37

        הצצה במסך לזהות את המספר ממנו התקבלה השיחה אינה נחשבת קריאת מסרון.... כעקרון אכן העצירה בשול לצורך דיבור בטלפון אינה מוצדקת. מאידך אם אכן הוא היה בעצירה בעת שדיבר אז לא ביצע את העבירה של דיבור בטלפון. ראי מה כתב לו השוטר בנסיבות והוא בהחלט יכול להגיש בקשה להישפט ולנסות להוכיח שלא היה בנסיעה. יש גם אפשרות לנסות לשכנע את התביעה להגיע להסדר - ולו להמרה של העבירה לעצירה על השול. למיטב זכרוני הקנס עליה הוא 500 שח.