מי סירב?אולי אפשר להגיש עת' לבהמ"ש לענינים מינהלים

  • תמרור עצור, אזהרה נדחתה
    מושיקו | 18/04/2010 12:22

    שלום, תפסו אותי על תמרור עצור (נסעתי אחרי חבר ו זזנו מהצומת יחד , לא עצרתי), מיד אמרתי שאני מודה באשמה. יש לי עבר נקי של בערך 10-12 שנה, בתשובה קבלתי סירוב כי העבירה היא חמורה, יש מה לעשות עם זה או פשוט לשלם ולקבל 4 נק' ?

    • מי סירב?אולי אפשר להגיש עת' לבהמ"ש לענינים מינהלים
      עו"ד אסף מירוז | 18/04/2010 15:37

      אם השוטר שרשם לך את הדוח סירב לתת לך אזהרה, אתה עדיין יכול לפנות אגף במשטרת התנועה שממנו הדוח ולבקש ממנה בכתב (בדואר רשום) המרה לאזהרה. אם הסירוב הוא של האגף, תוכל לנסות לבקש עיון מחדש ולציין שאתה עומד בקריטריונים ולבקש שאם מסרבים שיסבירו לך למה. אני בספק אם זה יעזור, אבל אין מה להפסיד. שים לב שהקריטריונים הוחמרו ונדרש בין היתר 10 שנים רישיון ו 5 שנים נקיות. למיטב ידיעתי (אם כי לא ראיתי פרסום של הקריטריונים), תמרור עצור והא לא בין העבירות שלא ניתן להמיר אותן לאזהרה. נכון אומנם שבין הקריטריונים, יש תמיד שיקול דעת למשטרה. אבל, שיקול דעת מינהלי חייב להיות ענייני ואינו יכול להיות שרירותי. לכן, אם אתה עומד בקריטריונים ולא מוכנים להמיר לך לאזהרה ללא שום שיקול ענייני, יש בסיס לעתירה. אני בספק רב אם היא כדאית מבחינת שיקולים של עלות תועלת. בהצלחה.

      • התנאים לאזהרה, לידיעת כולם
        דוד, מתנדב בתנועה | 18/04/2010 16:42

        להלן ההוראות שקיבלתי בענין מסירת דו"ח התראה הדבר לא שולל את מיטב שיפוטו של השוטר והוא אינו חייב לרשום התראה כשאפשר. זו אופציה לבחירתו. צודק מי שהפנה אותך אל קצין האת"ן המחוזי בכדי לבקש להמיר את העבירה בהתראה. זה בסמכותו. להלן המסמך: החל מ 01/04/2010 יש לפעול על פי קריטריונים חדשים בעת רישום דו"ח אזהרה. תנאים מצטברים: 1.העבירה הינה מסוג ברירת משפט, למעט בעבירות הבאות בהן לא ירשם דו"ח אזהרה: אי ציות לאור אדום ברמזור עקיפות (לכל סוגיהן) מטען מעל המותר אי ציות לתמרור ג- 43 – חנייה במקום השמור לנכה שימוש בטלפון נייד שלא באמצעות דיבורית, לשלוח או קריאת מסרון עבירה על תקנה 28(ב)(1) לת"ת. 2.הנהג / משתמש בדרך מודה בביצועה העבירה 3.לנהג ותק נהיגה של עשר שנים לפחות. אם מדובר במשתמש בדרך שאינו נהג לא יבחן וותק בנהיגה. 4.אין לנהג / משתמש אחר הרשעה או אזהרה בחמש שנים שקדמו לעבירה הנוכחית. 5.נסיבות ביצוע העבירה ומידת הסיכון או ההפרעה שגרמה אינן חמורות לא ירשמו דוחות אזהרה בעבירות מסוג הזמנה לדין וב"הדבקות" לרכב חונה

        • אני מתאים לכל הקריטריונים, אך צצה לי בעייה
          מושיק | 18/04/2010 16:58

          המקרה קרה בחודש ינואיר, ולמועד ההוא כל העבר שלי נקי ליותר מ-10 שנים. אך לפני שבוע קבלתי דוח על שימוש בסלולרי (שאני בקשתי להישפת על המקרה) השאלה אם זה יכול להפריע ואם יש לי אפשרות לערער על ההחלטה של התובע (עד כמה שהבנתי הוא שהסירוב בגלל חומרת העבירה), תוך פחות מ-3 לודשים נהייתי עבריין תנועה (אם עבר של 10 שנים נקיות לגמריי)

    • יש תקדים
      דוד, מתנדב בתנועה | 19/04/2010 06:47

      יש תקדים, אם אינני טועה של השופט מודריק, שבו הוא קבע שאם עצרת אחרי רכב שעצר בעצור, כאשר מתקדמים, אם יש לך שדה ראיה אתה רשאי לצאת מבלי לעצור פעם נוספת בקו העצירה כפי שהתמרור מחייב. זו היתה בזמנה קביעה מרעישה ומשום מה השתיקו אותה. כדאי לך להתאמץ ולחפש, כי האמירה "אמר לי מישהו בשם דוד באתר ברשת" אינה מבססת טענה. מה שאני מאפשר לך זה לצאת ולחפש את הפסיקה של השופט ואז תוכל להסתמך עליה. ועוד משהו: תבוא לספר לנו איך הצלחת, גם בחיפוש וגם בבימ"ש.

      • אזהרה
        עו"ד נועה חקלאי | 20/04/2010 21:27

        לדעתי היו אמורים להמיר לך הדוח. פנה פעם נוספת ותכתוב שמבדיקת הקריטריונים מגיעה לך אזהרה. הדוח הנוסף לדעתי לא אמור "לקלקל" כי הוא מאוחר לעבירה הראשונה.