כביש מהיר

  • בקשה לדעת הליכים בנושא משפט תעבורתי - שלב הוכחות.
    חסוי | 17/04/2010 12:50

    שלום רב, במאי אשתקד (2009) שוטר ומסייע לו (גם הוא שוטר) טענו שנסעתי במהירות של 144 קמש. הורידו את המהירות ל-139 קמש (ממל"ז). לטענתו בכביש שמותר לנסוע 90 קמש. יובהר שבקטע הכביש הזה אין הגבלת מהירות והשלט ההכוונה לפני המקום בו טען שנסעתי כך מראה על כביש 5 ברקע כחול - שמתוך חקירת העניין מתברר שלמעשה זהו שלט הכוונה שממוקם רק בכביש מהיר הווה אומר שאם לא הייתה הגבלת מהירות המהירות המרבית המותרת הינה 110 קמש ולא 90 קמש. יובהר שקטע הכביש על אף שיש תאורה הוא לא ישר ואף התאורה לא מספיק מאירה (כביש 5). ביולי 2009 היה שלב ההקראה בו אני מכחיש מכל וכל. בינואר 2010 היה אמור להיות שלב ההוכחות אך בשל תאונת דרכים בה מישהו פגע בי לא הגעתי והודעתי לשופט בפקס והוא הסכים לדחות את שלב ההוכחות לסוף יוני 2010 (כלומר עוד כחודשיים). כבר ביוני 2009 פניתי למשטרת ישראל בבקשה לקבל את כל חומר החקירה. התברר שהשוטר כתב לכאורה שאודתי שנסעתי בערך 130 קמש. יובהר שהשוטר שהזמין אותי למשפט לא החתים אותי על דברי אלא רק על קבלת הזימון למשפט וכן חתימה על כך שלקח את רישיוניי והיה עלי להגיע יום למחרת לבית דגן - בו הקצינה החזירה לי אותו. כמו כן לא כתב את העד המשטרתי הנוסף שהיה עמו. יובהר שהוא אף טען שהוא נסע אחרי בקשר עין רצוף ואין אפשרות פיזית לעקוב אחרי מכונית שנוסעת מ- 0 עד 140 קמש מאחר ויש שם עיקולים וזה כביש בן 3 נתיבים שיש מכוניות נוספות הנוסעות. וזה מתוך ההגיון הפשוט. מה גם שאני אישית ראיתי אותו בכלל עוצר מכונית אדומה ושהתבוננתי אחרונית לא ראיתי אף רכב משטרה בעקבותי אלא לאחר כדקה (כ-2.2 ק"מ מהמקום) לפתע עצרה אותי ניידת בהיותי נוסע כ- 100 קמש. אני כמובן מוכן להודות במהירות שנסעתי והיא בין 100 ל- 108 קמ"ש - כן הקפדתי ניכרות לא לעבור את המהירות המותרת שמבחינתי מתוך הסימונים על הכביש הייתה 110 קמש. אך אין בזה לעניות דעתי כל עבירה מאחר והסימול בכביש הראה 5 על רקע כחול - הווה אומר אם לא צוינה הגבלת מהירות אזי לרכב מנועי עד 4 טון המהירות המרבית המותר היא לכל היותר 110 קמש - כמובן בהתאם לתנאי הדרך והתנאים איפשרו מהירות זו ללא סכנה של אף רכב אחר. יובהר שהשוטר לא כתב בדו"ח המשטרתי את מספר הממל"ז אך מעניין שכתב זאת בדו"ח שלו לאחר שצילמתי בתדהמה את מה שכתב שכאילו אני אמרתי. כמובן שלא אמרתי שנסעתי 130 קמ"ש וזה שקר וכזב. לענייננו, צילמתי את הנהלים אך לא קיבלתי כל מידע על הכיול שעשו וגם יש נוסעים חשמליים שביקשתי לידי ולא קיבלתי. פניתי בפקס הן לשופט והן למשטרה. וודאתי באמצעות שיחה טלפונית עם המשטרה שקיבלו את הפקס ומסרו שיעבירו את בקשתי וישיבו לי, אך מזה למעלה מחצי שנה שום דבר לא מתרחש. אודה מאוד לדעת האם משלוח פקס והקלטת קבלתו מהווה מבחינת החוק בדיוק כמו דואר רשום. מצבי הכלכלי די גרוע ואני מנסה לא להשקיע יתר על המידה בדואר רשום וכו'. אני רוצה לפנות פשוט לשופט ולמשטרה ולמסור שהמשטרה לא העבירה לידי את החומרים שביקשתי בנושא כיול. מה גם שבין לבין פסק בית המשפט המחוזי בבאר שבע בדיוק בנושאים שאני טוען - המכשיר אמין אך כיולו בארץ מוטל בספק וגם יש בעיה מבחינה חשמלית לגבי הדו"ח המשטרתי של המכייל. והנוהל עצמו. על כן אני מבקש שהתביעה תמשוך את התיק לחלוטין ותפסיק לגרום לי לעוגמת נפש והוצאות מיותרות. תודה רבה.

    • כביש מהיר
      דוד, מתנדב בתנועה | 17/04/2010 14:21

      בארץ הקטנה שלנו הכביש המהיר היחיד הוא כביש 6 כל יתר הכבישים, כולל כביש 1, כביש 2, כביש 5 ודומיהם אינם כבישים מהירים מהירות הנסיעה בכבישי הארץ הבין-עירוניים היא 80 קמ"ש ובקטע שיש גדר/קיר הפרדה 90 קמ"ש במקומות מסוימים יש היתר ל- 100 קמ"ש, מודיעים עליו בתמרור שתקף אך ורק לאותו קטע דרך כביש 5 אינו כזה בשום קטע שלו ולפיכך מותר לסוע בו 90 קמ"ש כל הטיעונים שלך לא לענין, פרט לאילו שנוגעים לראיה רציפה של השוטר מרגע העבירה ועד רגע העצירה. לדעתי כל התייעצות עם עו"ד שיבהיר לך את זכויותיך תעלה לך הרבה יותר מדואר רשום. אם אין לך כסף לדואר רשום, תפסיק לנהוג, בכלל, בלי חוכמות. ועצתי לך, שלא תחשוב אפילו ללכת לבימ"ש בלי עו"ד מפולפל ובעל נסיון, כי ברמת הטיעונים שלך אתה אבוד מראש.

      • דוד סליחה אבל מי אתה שופט?! אני מבקש עו"ד שישיב
        חסוי | 17/04/2010 20:56

        ולא דוד שיורד כאן על כל כך הרבה אנשים. השופט שביקשתי עורך דין מטעם המדינה סירב בטענה שלא סיכנתי חיי אדם. כמו כן, אני חוזר לשאלתי המקורית את צוות עורכי הדין המכובד. כיצד עלי לפעול? כמו כן בידי תצלומים שנעשו במצלמה לגבי הכביש וקטע הכביש. יובהר שעד היום כשנה אחרי - עדיין לא מוצב תמרור הגבלת מהירות לנוסעים מהכניסה הצפונית של פי גלילות לכיוון מזרח - כביש 5. הווה אומר אין מגבלת מהירות והכביש בשלטי המודיעין שלו מציינים שכביש 5 הינו כביש מהיר (5 על רקע כחול משמעותו בחוק כביש מהיר, נכון שאמור להיות גם שלט לכניסה לכביש מהיר, אך ניתן לטעון ששם טעו, כמו כן, מי שמגיע מאיילון לכביש 5 אין לו סיום של קטע דרך מהיר וזה אומר הכל למעשה). החוק לא קובע מפורשות "אף כביש לא יהיה מהיר למעט כביש 1 או כביש 6, אלא כותב מהם הכללים שיש לנהוג על פיהם. ובכל החוברות של לימוד הנהיגה יש טבלה יפה המסבירה זאת. אין בשום מקום בספרי הלימוד של התיאוריה מידע שרק כביש 6 וחלקים נוספים קטנים אחרים בעלי הרשאה לנהיגה של פחות מ-110 קמש, אלא יש הוראות מפורשות שכאשר יוצב תמרור הגבלת מהירות בכביש מהיר אזי המהירות המרבית תהיה לכל היותר בתמרור. ובאם אין תמרור אזי 110 קמש למכונית עד 4 טון. ולאוטובוס עד 100 קמש. דוד, בושה וחרפה שאתה כל כך הרבה על הכבישים ואתה לא יודע חוק פשוט זה. ייתכן ואתה גם מתנכל לנהגים?!

      • דוד, אתה מטעה,
        מיקו | 17/04/2010 21:43

        כביש 1 הוא כביש מהיר עד שער הגיא ,אומנם ישנה הגבלה ל100 קמ"ש אך הכביש הוא כביש מהיר . כמוהו ,יש מספר כבישים ( אומנם חלקים מהם ) כגון חלק מכביש 4 .כביש 20 ( איילון ) כל הכבישים שמותר לנסוע בהם 100 קמ"ש הם כבישים מהירים עם הגבלת מהירות ההטעיה שלך יכולה לגרום לעבירות כגון עצירה ,בכביש שהוא כביכול לא כביש מהיר . מה שכן כביש 5 הוא לא כביש מהיר,,,,,,,,

        • כל מי שכותב שכביש 5 לא מהיר - מתי נסעתם שם לאחרונה
          חסוי | 17/04/2010 21:55

          זה מאוד פשוט, הכביש אולי בכל מקום "תיאורתי" ידוע כלא כביש מהיר (למומחים בינכם ולבקיעים בכבישי הארץ), אך לנהג הפשוט, אשר יכל והבין שלא שם לב להודעה המודיעה על "כניסה לכביש מהיר" ובמהלך הדרך רואה לעיניו שלטים עם כביש מספר 5 על רקע כחול, אזי זוהי תזכורת שהוא נמצא על כביש מהיר. כך שטענה שזוהו לא כביש מהיר, ואפילו אם הוא באמת לא כזה, הרי שמע"צ מטעה את הנהגים ועל כן יש להעביר אליה את הנושא שנהגים רבים נוסעים בין 100-110 קמש בכביש מספר 5 ממערב למזרח. יובהר ויודגש שמאזור פתח תקווה מערבה - בקטע ההפוך אכן יש הגבלת מהירות של 90 קמ"ש. יובהר שהכנסנים לכביש 5 ממערב למזרח - לא נתקלים בשלט המורה להם על מהירות מרבית של 90 קמ"ש אלא על סיום קטע עירוני... ובמהלך הדרך לפתע השילוט הופך כסימול לדרך מהירה (יובהר שוב: לא כניסה לדרך מהירה אלא סימולים המסמנים כבר בדרך המהירה עצמה). אבקש עורכי דין הנוסעים בכביש הזה בדגש על כביש 5 בקילומטר החמישי - צומת מורשה מזרחה לטעון טענות נגדיות או תומכות. תודה רבה.

          • יש תמרור ,כניסה לדרך מהירה או לא ?  לת
            מיקו | 17/04/2010 22:03

            • שאלה יפה שאלת ולהלן התשובה:
              חסוי | 17/04/2010 22:33

              אם הגעת מאילון לכביש 5 ממערב, הכביש המהיר שהיה איילון >> אין שילוט המציין סיום דרך מהירה. בכל יתר הכניסות אין סימול לדרך מהירה. אל כל יתר השילוט הוא כביש על רקע כחול. ראה טבלת התמרורים ומשמעותם ותבין שמספר כביש על רקע כחול משמעותו דרך מהירה. אין ספק שיש בעיה חוקית עם מה שנעשה בסימול הכביש הזה ולכן זאת טענתי. אם היו רוצים לא להטעות את הנהגים היו בכל הכבישים כמו בכביש מספר 2 - כל השלטים על רקע ירוק - הווה אומר - כביש בדרך בינעירונית בו המהירות המותרת היא לכל היותר 90 קמ"ש. אך בכביש 5 התמרורים אחרים מסיבה שאיננה ברורה - כולם על רקע כחול למעט היציאות - לכביש 4 ו-40 וכבישים נוספים המסומנים על רקע ירוק (ומספר הכביש על רקע אדום). האם הבנת סוף סוף את טענותי? תודה.

              • בקיצור ,אין תמרור
                מיקו | 17/04/2010 22:56

                כך שזה לא דרך מהירה ,וזה שיש שלטים כחולים אומר שמישהו " רתם את העגלה לפני הסוסים " ושילט בשלטים כחולים לפני שהכריז על הכביש ככביש מהיר,ותימרר אותו כנדרש.

                • רתם שנה מראש?! זה מוגזם. אסור לתמרר עד שלא הוכרז!
                  חסוי | 17/04/2010 23:02

                  ולכן מן הצדק ומן הדין לקבוע שמע"צ מטעה את הנהגים והאחריות למהירות מעל המותר לפיתחה ולא על חשבון האזרח הפשוט.\ האם אינני צודק?

            • להלן התמרורים שיש בכביש 5 וקישור אליהם:
              חסוי | 17/04/2010 22:49

              תמרורי מודיעין (חלק ג'): בכביש 5 ו-6 ו-20: ג-21 - מספר הכביש על רקע כחול. ג-26 - הכוונה לדרך מהירה ג-29 - רקע כחול. ג-31 - רקע כחול בכביש 2 ו-4: ג-22 - מספר הכביש על רקע אדום (לעיתים בכביש 5 יש רקע זה אך בקטע האמור היה על רקע כחול). ג-29 רקע ירוק ג-31 רקע ירוק תמרורי הוריה (חלק ב'): בכניסה לכביש 5 מגלילות (לא מהגשר) ומכביש איילון לכיוון מזרח: לא קיים תמרור ב-20 - המורה על מהירות מיוחדת. קיים שלט ב-25 - קצה תחום דרך עירונית. לא קיים ב-53 (מהירות שאיינה פחותה מהמהירות שצוינה בתמרור). לא קיים ב-54 (כניסה לדרך מהירה) - אך יצוין שמי שמגיע מאיילון לא קיים עבורו תמרור ב-55 (קצה הדרך המהירה). קיים שלט ב-68 - שאין להוביל חומר מסוכן. האם על פי הנתונים המצוגים לפניכם, האם אין זה מן הצדק ומן הדין כן להטיל את האחריות על מהירות הגובה הנעה בין 90 ל-110 קמש על מע"צ ולא על הנהגים? אני מודה שנסעתי יותר מ-90 קמש אך פחות מ-110 קמש. בכל אופן המשטרה טוענת שנסעתי במהירות 144 קמש ואחרי הפחתה 139 קמש. השוטר כתב דברים שלא אמרתי "מודה שנסעתי כ- 130 קמ"ש" לא היה ולא נברא. גם לא ציין כאמור את העד שהיה איתו (אגב מי שעצר אותי זה לא השוטר שכתב את הדו"ח שזה עוד פאק שלהם לדעתי על פי הנהלים -אלא אם אני טועה). הקישור לתמרורים ולהודעת התעבורה: http://www.elcy.co.il/21/L2-1.HTM

    • ניהול הוכחות בגין מהירות
      עו"ד אלעד שור | 17/04/2010 23:19

      1. עליך לפנות אל הרשות המתמררת בקטע הכביש הרלוונטי, מע"צ או איילון או רשות מונצפלית שהכביש בשטחה ולדרוש תעודת עובד ציבור בקשר למהירות המותרת בקטע הכביש הרלוונטי, התעודה תכלול פרטים לגבי מתי אושר התימרור מי אישר וכו'. במידה והתימרור אינו חוקי הדבר יהווה הגנה טובה. 2. עליך לפנות בבקשה לביהמ"ש שיורה למאשימה להעביר לעיונך את כל החומר הרלוונטי הקשור לתקינות וכיול המכשיר, במידה ובסופו של דבר לא ימציאו הדבר ישמש לרעתם. 3. עליך להמציא מפה של תוואי הדרך על מנת להוכיח שלא ניתן לשמור על קשר עין רצוף. 4. פסק הדין של כב' השופטת ברקאי מבאר שבע חשוב מאד לענייך תעזר בו. בהצלחה

      • אודה לקבלת פסק הדין של עמיקם לוין (שופטת ברקאי)
        חסוי | 18/04/2010 12:05

        שלום רב, לא הצלחתי למצוא אותו למרות ההרשאה שיש לי באתר "פסק-דין". אודה מאוד לקבלו לכתובת המייל שלי. או בכלל שיפורסם כאן. או קישור אליו. תודה רבה.