הכל יכול להיות

  • קנס תעבורה, האם הקנס גדל אם בקשתי להישפט ?
    אלברט | 17/04/2010 01:50

    קבלתי קנס וברצוני להישפט, אני מבין שמשפט יכול להיות גם אחרי שנה, האם סכום הקנס יגדל ? אם כן בכמה ?

    • הכל יכול להיות
      דוד, מתנדב בתנועה | 17/04/2010 09:18

      קיבלת דו"ח שנקרא "ברירת משפט" ובחרת להישפט. במקור היה לך קנס ידוע וברור כעת אתה נכנס למטחנת הצדק ושם הכל יכול לקרות השופט חופשי להחליט על עונש שנראה בעיניו מתאים, כולל קנס גבוה יותר ואפילו שלילה כאשר השופט נוטה אליך חסד, הוא משאיר את הקנס הבסיסי בעינו. הימרת, אולי תצליח ואולי לא בהצלחה

      • ומה קורה בגרך כלל? בכמה הקנס יכול לגדול ?  לת
        אלברט | 17/04/2010 09:37

        • אין כלל ואין בדרך כלל
          דוד, מתנדב בתנועה | 17/04/2010 09:50

          השופט יכול להחמיר איתך עד כדי שלילת רשיון נהיגה לצמיתות ומאסר רב שנים כמובן שזו הגזמה, אבל השופט לא מוגבל בגובה הקנס

    • זכותך לקבל את יומך. אבל!
      עו"ד אלעד שור | 17/04/2010 23:24

      זכותך לדרוש ולקבל את יומך ביהמ"ש, אבל, אם בסופו של יום יתברר שמדובר בהטרדת המערכת המשפטית לשווא יש לזה מחיר. המחיר תלוי בעבר התעבורתי שלך, שכן אם לחובתך מספר רב של הרשעות הדבר יבוא לידי ביטוי בגזר הדין. כמו כן, בכל מקום בו ישנם שני אנשים יש ארבע דעות, כך גם השופטים ישנם כל מיני שופטים עם דעות שונות ולכן לא ניתן ליתן תג מחיר לעניין התוצאה. אם אתה סמוך ובטוח כי הצדק לצדקך תלחם, אם יש לך ספק תוותר. בהצלחה