תו נכה

  • שאלה חשובה .
    מורן | 16/04/2010 22:49

    היכן מקבלים תו נכה ? והאם תו נכה מזכה על אותו אדם שנכה הנחה בקניית רכב חדש והיכן האם צריך מסמך מסוים בשביל להראות בחברת מכוניות ואיזה מסמך להראות כשהנכה הוגדר כנכה במלוא מובן המילה.... לאן לגשת ואיך לסדר את הנושא הזה? תודה.

    • תו נכה
      דוד, מתנדב בתנועה | 17/04/2010 06:31

      תו נכה מקבלים ממשרד הרשוי, על-סמך אישור מהביטוח הלאומי. הטוב ביותר לקבלת מידע מדויק הוא להתקשר עם אחד מארגוני הנכים או לבדוק במוסד לביטוח לאומי לשמחתי איני מומחה בקטע הזה לענין השימוש: רכב בעל תו נכה מותר לשימוש לצרכיו של הנכה, כלומר, אם וכאשר הוא ברכב. ישנה אגדה שאומרת שרכב נכה רשאי לחנות בכל מקום. זה לא נכון. אסור לנכה לחנות בצורה שמפריעה לתנועה או מסכנת את התנועה. אסור לנכה לעמוד,נגיד, בתחנת אוטובוס ולהמתין לילד שמגיע עוד מעט. ההגיון מאחורי זה הוא שהתו ניתן לנכה בכדי להקל על הניידות שלו עצמו ולא בכדי להקל על הניידות של ילדו. ארגוני הנכים רואים בחניה פרועה ובשימוש לא נאות בתו, פגיעה בזכויות שלהם ותומכים ברישום דו"חות מתאימים למתפרעים. ברור, לדוגמא, שרכב שחונה ביום ששי בלילה ליד כניסה למועדון ריקודים לא משרת את הנכה.