דברוקית מילה יפה

  • דוח על שמווש בטלפון ללא דברוקית.
    אלברט | 16/04/2010 15:59

    שלום, בכביש בינעירוני עצר אותי שוטר שנסע לפניי ורשם לי דוח על שמווש בטלפון ללא דברוקית. 2 דברים: 1. לא דברתי בטלפון, כך שאם בית משפט יבקש מחברה סלולרית לא יהיו שיחות במכשיר שלי לתווך של 25 דקות לכל כיוון. 2. שוטר רשם שהוא ראה אותי ממראה הפנימית של הרכב, אני כבר יומיים מנסה לראות מה קורה במכוניות מאחוריי ולא מצליח (במיוחד לא בכביש מהיר), מה שכן החזקתי זה נרתיק של משקפי שמש (שבערך באותו גודל וצבע). מה הסיכויים שלי לצאת מזה ?

    • דברוקית מילה יפה
      דוד, מתנדב בתנועה | 16/04/2010 19:35

      בעקרון, אפילו החזקת הטלפון ביד בכדי לגרד מאחורי האוזן, זו סיבה מספקת לדו"ח ואין צורך להוכיח ששוחחת בטלפון. מה שפועל לטובתך זה שהשוטר רשם שראה אותך דרך המראה, מה שיכול לגרום לעו"ד לערער את בטחונו, שכן לא ניתן להבחין דרך המראה בין טלפון לנרתיק משקפיים. לך עוד תישאר המשימה להסביר לבית המשפט לאיזה צורך החזקת נרתיק משקפיים ליד האוזן. רק בכדי לסבר את אוזנך, רשמתי פעם לאיזה מפיץ סחורה שהוא החזיק טלפון ליד האוזן והוא טען שזה היה "רק" המסופון שהוא משתמש בו להזמין סחורה וכיו"ב. נשאר לו להסביר לבימ"ש לאיזה צורך הוא בכלל החזיק את המכשיר הזה ביד תוך כדי נהיגה. נראה אותך ואיך אתה מצליח. תחזור לספר לנו. בהצלחה !!!

      • בדוח רשום שהחזקתי במכשיר סלולרי בשתי ידיים כאשר הו
        אלברט | 16/04/2010 20:36

        בדוח רשום שהחזקתי במכשיר סלולרי בשתי ידיים כאשר הוא מונח על גלגל ההגה במאונך (בצורה כזאת לא ניתן גם לקרוא\לכתוב סמס), אני לא מתכוון לקחת עורך דין (הכנס הוא על 1000 ש"ח, לא חושב שעורך דין יקח פחות), בדקתי ששיחה אחרונה הייתה במשך דקה והיא בשעב 18:24 (הדוח רשום ב- 18:43), בדוח גם רשום שיש מתקן לטלפון ברכב. זה מאוד הגיוני להחזיק נרתיק למשקפיים בתי ידיים (כדי לפתוח) במאונך ועל ההגה. מה אתם אומרים???

        • שאלה לעו"ד
          אלברט | 18/04/2010 10:39

          עבר תעבורתי, מלפני חודשיים קבלתי דוח על עצור והודעתי באשמה. לפני זה משנת 96 אני נקי. השאלה שלי האם פירוט שיחות וזה שהשוטר ראה אותי דרך מראה פנימית בכביש 4 (נסיעה של 80-90 קמ"ש) לא אמורה להספיק כראיות? אני ניסיתי ולא הצלחתי לראות מה קורה במכונית שאחרי בכביש עיארוני ששם גם המירות קטנה יותא וגם מרחק בין המכונית קטן יותר.