מצטער על הצורה המשובשת של ההודעה

  • תביעה ייצוגית כנגד המדינה
    עידו | 14/04/2010 13:11

    לפני כשבועיים תפסו את אחותי נוהגת באוטו שלי תחת השפעת אלכוהול. הענישה המקובלת היא שלילה לנהגת, והחרמת האוטו לחודש ימים לבעל האוטו. אני רוצה להגיש תביעה ייצוגית נגד המדינה, בטענה כי החרמת האוטו איננה עומדת בקריטריונים הגיוניים של צדק וחוקי יסוד. הטענות שלי יתבססו על הרציונל הבא:א. האם בעל הרכב נושא באחריות על צורת הנהיגה של מי שנוהג ברכב? אם לא, מדוע האוטו שלו מוחרם?אם כן, מדוע לא נותנים קנס לבעל האוטו על עבירות אחרות שנעשו ברכבו ללא ידיעתו כגון, אי עצירה בתמרור עצור, מעבר ברמזור אדום, וכו'?מכיון שאינני חושב שבעל האוטו נושא באחריות, ואני לא מאמין שהמחוקק חושב כך בעצמו, כנראה שכוונת המחוקק היא הרתעה ע"י ענישה, במקרה הזה, ענישה לא חוקית. עכשיו, השאלות שלי הם:א. האם אתם רואים פגם בטענות אלו? נקודות שאולי פספסתי מבחינה חוקתית?ב. כיצד מגישים תביעה ייצוגית, האם צריך עו"ד?ג. אם צריך ע"וד, איזה סוג עו"ד צריך, והאם הוא מקבל תשלום מראש או רק לאחר ניצחון?ד. המלצות על עו"ד מתאים יתקבלו בברכה....

    • מצטער על הצורה המשובשת של ההודעה
      עידו | 14/04/2010 13:26

      כנראה שאי אפשר לעשות קופי פייסט פה :) מקווה שזו לא בעיה