אני צריך לשלם עד 16 לחודש! לכן אודה על תשובה מהירה

  • התיישנות קנסות משטרה
    איתן | 13/04/2010 17:30

    שלום רב,בתאריך 21.09.06 קיבלתי דו"ח משטרתי בגין פרסה אסורה, אך לא שילמתי אותו (וגם לא עשיתי דבר בנידון אך הקנס שמור אצלי). אתמול (12.04.2010) קיבלתי הודעה בדואר רשום מהמרכז לגביית קנסות אודות חובת תשלום הקנס שתפח ל - 450 ש"ח מ - 250 ש"ח במקור.   במכתב מצויין שהם שלחו לי כבר הודעה בתאריך - 05.07.07 אבל אני מדגיש שאין ברשותי הודעה זאת ולא זכור לי גם שקיבלתי אחת כזאת!שאלתי אם כן הינה - האם טענת התיישנות תופסת כאן, גם בהתחשב בעובדה שהם טוענים ששלחו לי הודעה ב - 2007 אך מעולם לא ראיתי אותה, ואם כן כיצד ניתן לממשה?הערה:הבנתי פחות או יותר שיש חובה להתריע לגבי קנס תוך שנה ראשונה וכן שאי תזכורת במשך 3 שנים גורמת להתיישנות אך ככל שקראתי הבנתי שזה לא חד משמעי ולא ממש הבנתי את החוקיות.אודה מאוד מאוד על עזרתכם.

    • אני צריך לשלם עד 16 לחודש! לכן אודה על תשובה מהירה  לת
      איתן | 13/04/2010 17:54

      • אם קיבלת את הדו"ח ביד מהשוטר
        מיקו | 13/04/2010 18:10

        לא מובנת טענת ההתישנות ,,

        • בירור
          איתן | 15/04/2010 13:36

          אם קיבלתי את הדו"ח ביד זה אומר שהמשטרה פטורה מלהודיע לי יותר לתמיד, ולא משנה כמה זמן יעבור?

          • כן
            דוד, מתנדב בתנועה | 15/04/2010 15:18

            קיבלת את הדו"ח ביד ובזה נגמר דו-השיח בין המשטרה לבינך. במידה ולא משלמים מקבלים הודעה על קנס בנוסף לסכום המקורי. במקרה של הצמדת דו"ח תחת הוישר, מה שנקרא בשפת השוטרים "הדבקה", אם לא שילמת את הדו"ח בתוך 90 יום תגיע תזכורת ממוחשבת ותהיה שוב ארכה של 90 יום.