שימוש בסוללר הוא מסוכן. רצוי שתתקין דו.

  • דו"ח על שימוש בסלולרי
    גיל | 12/04/2010 23:34

    שלום רב, קיבלתי היום דו"ח של 1000 ש"ח+ 4 נק' על כך שהחזקתי ביד אחת את הסלולרי שלי ודיברתי (הסלולרי לא היה מוצמד לאוזן, אלא ליד החזה- הוא היה על מצב רמקול). השוטרת אמרה לי שמשנת 2000 אין לי עבירות ואין לי נקודות (למיטב זכרוני מעולם לא קיבלתי דו"ח משטרה), האם אני זכאי לקבל המרה באזהרה? אם כן- מה צריך לטעון? האם הנק' גם ימחקו? תודה רבה!!

    • שימוש בסוללר הוא מסוכן. רצוי שתתקין דו.
      אסף | 12/04/2010 23:53

      לפני שאענה, אבקש את תשומת לבך לכך שבצעת עבירה מסוכנת. לצורך ביצוע העבירה, אין צורך שהפלאפון יהיהצמוד לאוזן. כל שימוש בטלפון הנייד (כולל גם כמסרק לעת חירום) מהווה עבירה ולא בכדי. קל מאוד לזהות את הנהגים המזגזגים בכביש. כשעוברים לידם רואים אותם עם הסלולר ביד, וזה לא משנה עם המכשיר על ספיקר. תשומת הלב של הנהג נפגעת באופן משמעותי והסיכון לתאונה עולה. אני מבין שהשוטרת בדקה ומצאה שאתה לא זכאי לאזהרה ולכן היא רשמה דוח רגיל. כנראה שעד 1.4.10, היית זכאי, אלא שהקריטריונים הוחמרו ואין אזהרות על שימוש בטלפון נייד. יחד עם זאת, לנוכח עברך התעבורתי, כפי שכתבת, כדאי לך לכתוב מכתב ובכל זאת לבקש המרה לאזהרה. אין מה להפסיד חוץ מבול. בין אם יסכימו ובין אם לאו, רצוי שתתקיו מכשיר דו ברכב. הוא עולה לך פחות מחצי מהדוח הזה או הבא עליך לרעה, מקל עליך את השמיעה ואת נוחות השימוש, והכי חשוב מצמצם למינימימום את הסטת תשומת הלב שלך מהכביש. זה קודם כל החיים שלך ושל הזולת, ופחות חושב הנקודות שלך והכסף שלך!! לחלופין, אל תשתמש בטלפון נייד בזמן נהיגה לכל מטרה שהיא. בהצלחה

      • תודה רבה על התשובה המהירה
        גיל | 13/04/2010 00:00

        אני אכן מבין שזוהי עבירה חמורה ולא אחזור עליה שוב- זה בטוח.גם השוטרת אמרה לי משהו בסגנון "שאין אזהרות על סלולר", האם ידוע לך על אתר בו ניתן לבדוק החוק בנושא?תודה רבה!

        • אין אזהרה בעבירת טלפון
          דוד, מתנדב בתנועה | 13/04/2010 06:36

          עפ"י התקנות ששונו רק לאחרונה, התנאים לקבלת אזהרה הם כדלקמן: א. הנהג מודה באשמה ב. בעל רשיון נהיגה מעל 10 שנים ג. לא קיבל שום דו"ח (כולל חניה, חגורה וכולל הכל) ב- 5 השנים האחרונות אין לרשום אזהרה בעבירת טלפון, חצית קו לבן, עקיפה מסוכנת, אור אדום ברמזור ואולי עוד משהו לגבי טלפון: גם שימוש ברמזור הוא שימוש מותר להשתמש בטלפון כאשר הוא נמצא במקום יציב, "כגון מחזיק כוסות או מאפרה" ובשום מקרה לא בידו של הנהג. ספיקר איננו אופציה.

          • האם היא ראתה את הסלואר או מכשיר הקלטה/MP3
            שומר חוק | 13/04/2010 07:53

            אם זה היה מכשיר אחר ולא סלולאר המקסימום שיכולים לתת לך הוא עבירה לפי סעיף 28(ב) - שלא החזקת את ההגה בשתי ידיים. וזה לא ניקוד ולא כלום. ראוי כי לא תתחיל להתפרפר. ואם באמת לא החזקת בסלולאר אלא במכשיר הקלטה/MP3 - אל תפחד לומר זאת.

            • למה להתחכם ?
              דוד, מתנדב בתנועה | 13/04/2010 08:00

              שום רווח לא יצמח מזה הזול ביותר הוא לשלם את הדו"ח ולהפיק את הלקח הרווח יצמח מתוך כך שתלמד את החברים שלך איך חוסכים 1,000 ש"ח. דרך אגב, הבריטים קבעו במחקר שטלפון יותר גרוע מנהיגה תחת השפעת אלכוהול. לא נותר אלא לקוות שהמחוקק יאמץ את הגישה הזו ואז העונש על שימוש בטלפון יהיה גם הוא שנתיים שלילה. טוב, אל תקפצו עלי, גם אני חושב שזה מוגזם.

              • בריטים הם לא ישראלים - ידוע שהבריטים לא משהו...
                שומר חוק | 13/04/2010 08:07

                אני בעד חיסול הסלולארים לאלתר. כך לא תהיה קרינה כי לא יצטרכו אנטנות. סרטן הרבה יותר גרוע מתאונת דרכים. בתאונה או שמתים או שחיים. (רובם). בסרטן עד שמתים גוססים והרבה שנים עם כאב הרבה יותר עצום מתאונה. על סרטן לא מקבלים פיצויים בעוד על תאונה כן. אכיפה היא לא פעולה שתבטל את התאונות. היא במקרה הטוב רק תפחית אותן ב- 30%. אכיפה נכונה היא לא לעצור אדם על סלולאר. אלא לראות כיצד נוהג עם הסלולאר. אחד יכול לנהוג עם סלולאר ואחד לא. מה אפשר לעשות לכל אחד יש רמת קשב אחרת. שוטרים לא מסתכלים ימינה או שמאלה. המוח זה ספר החוקים וגם אז במקרה הטוב... אם בכלל. בושה למדינת ישראל.

                • תגובה רגשית
                  דוד, מתנדב בתנועה | 13/04/2010 10:17

                  אדון שומר חוק, אתה מכניס לתגובותיך מימד רגשי בחוק אין אבחנה בין אחד לשני והחוק הוא אחיד לכולם. אף אחד מאיתנו לא רשאי לבחור איזה חוקים הוא מכבד ואיזה לא. אם אתה כשמך, כלומר, שומר חוק, הרי שאתה שומר על כל החוקים ולא משתמש בטלפון כי אסור להשתמש בו אלא בתנאים מיוחדים (מקובע למקום יציב). דעתך נשמעת בגלל חופש הדיבור. אשמח, באופן אישי, אם תגביל את תשובותיך לדברים ענייניים ולא לרגשות. אם לא נעשה זאת, לא רק אתה ואני אלא כולנו, נוכל להכניס לתגובות שמחה לאיד, כגון, מגיע לך !!! תרבות דיבור אינה מעוגנת בחוק, אבל היא הבסיס לכל סיג ושיח בין אנשים תרבותיים. תודה על תשומת הלב.

            • סעיף 28 ב'
              גיל | 13/04/2010 19:47

              העבירה שרשומה לי היא על סעיף 28 ב', וכן- השוטרת הבחינה שזה פלאפון (אני לא מתווכח על העובדות)

            • סעיף 28 ב'
              גיל | 13/04/2010 19:47

              העבירה שרשומה לי היא על סעיף 28 ב', וכן- השוטרת הבחינה שזה פלאפון (אני לא מתווכח על העובדות)

    • בדיקת עבירות תנועה
      גיל | 13/04/2010 19:49

      תודה לכל המשיבים!האם למשהו ידוע כיצד ניתן לבדוק האם יש לי עבירות תנועה ומתי עשיתי אותן?

      • במשטרת התנועה
        ג'ימי מינאוי | 13/04/2010 21:54

        תיגש לתחנת משטרת התנועה תבקש גיליון הרשעות נראה לי שיש צורך ב-30 ש"ח בולים.

        • חוק חופש המידע אוסר לקחת כסף על מידע אישי של אדם
          שומר חוק | 14/04/2010 21:42

          כיצד נדרש לשלם 30 ש"ח. זאת עבירה של משטרת ישראל!

          • שוב, אתה שולף לפני שבדקת
            דוד, מתנדב בתנועה | 15/04/2010 15:40

            קודם כל, הוא כתב "יתכן שתידרש לשלם" אני בטוח ומוכן להתערב איתך על כך, שאם המשטרה גובה אגרה כל שהיא בדרך כל שהיא, יש לה בסיס חוקי לכך. השליפה ש"זו עבירה של המשטרה" היא נמרצת מדי ואינה מוסיפה לך כבוד. תבדוק ותחזור עם עובדות, אחרת אתה סתם מוציא דיבה.