המרה באזהרה או זיכוי

  • חסימת צומת
    מני | 12/04/2010 21:25

    אתמול בעת נסיעה בעיר עברתי רמזור ירוק ונכנסתי לצומת. כשהייתי לקראת סוף המעבר שני רכבים חתכו בפתאומיות שמאלה לנתיב שלי (ללא שאותתו) ומנעו ממני את המשך התנועה וכתוצאה מכך חסמתי את הצומת. ניסיתי לפנות ימינה, אך הרכב שלפני היה מדי קרוב אלי ולא יכולתי לעשות זאת. כאשר התנועה החלה לזרום עצר אותי שוטר וטען שחסמתי את הצומת. כל מחאותי על כך שאלמלא סטיית שני הרכבים לא הייתי חוסם את הצומת נדחו על ידי השוטר שטען שהייתי צריך לצפות זאת ושכך נוהגים בישראל. כאשר אמרתי לו ששני הרכבים לא אותתו בעת מעבר הנתיב הוא טען שלא נותנים קנס כאשר אדם לא מאותת בעת מעבר נתיב. כמו כן לטענתי שהם נסעו בצורה מסוכנת הוא טען שכדי להוכיח שהם סכנו אותי היה עלי לבלום בלימת חרום של ממש אך לא זה היה המקרה. מאחר שמדובר בעבירת התנועה הראשונה שלי אי פעם (יש לי רשיון כבר למעלה מעשרים שנה) אני יודע שאני יכול להגיש בקשה להמיר את העבירה באזהרה וסיכוי סביר שהבקשה תענה. יחד עם זאת אני מרגיש שנגרם לי עוול ושלא היתה סיבה מלכתחילה להאשים אותי בחסימת הצומת. שאלתי היא מה הסיכוי שלי להיות מזוכה אם אבקש להשפט על העבירה והאם היית ממליץ לי לבקש להשפט או פשוט לוותר ולבקש המרה לאזהרה.

    • המרה באזהרה או זיכוי
      עו"ד אלעד שור | 12/04/2010 21:40

      הסטטיסטיקה מדברת על 95% הרשעות. בדרך כלל הנטיה הנה לאמץ את גרסת השוטר ושיקול דעתו, ההגיוו במשפטי בכך הנו שהשוטר אובייקטיבי, אינו בעל עניין ולפיכך אין לא סיבה להיטפל לפלוני או אלמוני, לעומתו הנהג נאשם, לפיכך הנו בעל עניין להרחיק עצמו מן האישום ועל כן גרסתו בעלת משקל נמוך משל השוטר. נראה לי שתשובתי לך כבר ברורה עדיף שתהיה חכם ולא צודק ותבקש את המרת האישום באזהרה. בהצלחה

      • תודה
        מני | 12/04/2010 22:06

        תודה על התשובה המהירה. נראה לי שאשמע לעצתך ואגיש בקשה להמרה. יחד עם זאת הייתי שמח לדעת האם אתה סבור שסביר מנהג לצפות ששני רכבים יחתכו אותו? לי נראה שיש כאן שיקול דעת מוטעה של השוטר שבמקום לעצור נהגים שנוסעים בפראות נטפל למי ששומר חוק

        • הגש בקשה לנציב שירות המדינה ותתלונן על השוטר.
          שומר חוק | 13/04/2010 07:58

          אל תהיה טיפש תהיה צודק ומה יקרה מחר שאותו שוטר יגיע ושוב יגיד? או שוטר אחר?! אזהרה כמוה כהרשאה! אל תיתן למערכת לעשות לך ולציבור רחב ביותר עוול. רק בלחימה על הצדק בתי המשפט יבינו שמשהו רקוב כאן. פנה לערכאות. בקש מנציבות שירות המדינה עם העתק לפניות הציבור של המשטרה דרישה לפטר את השוטר/לתת לו הערה על התנכלות. לא ייתכן המקרה הזה. איזה עורכי דין ואיזה יועצים יש כאן באתר. אתה לא מבין שאזהרה היא העבודה הקלה ביותר של המשטרה?! אתה מודה ואז בפעם הבאה מכניסים לך נקניק רציני!

    • מה נראה לך סביר יותר
      מיקו | 13/04/2010 09:14

      א, השוטר טוען שהוא לא זוכר את הטענה שלך שהרכבים "חתכו " אותך ובגלל זה נשארת "תקוע " בתוך הצומת . ב, השוטר מספר שהסיפור שלך נכון ,והוא אמר לך שהיית צריך לצפות את זה כי ככה נוהגים בישראל, ובגלל זה הוא נתן לך דו"ח .

      • השוטר ציין בדו"ח ששני רכבים חתכו אותי
        מני | 13/04/2010 11:33

        לפי מה שהצלחתי לקרוא בדו"ח (באופן לא מפתיע הוא לא קריא במיוחד ומלא בשגיאות כתיב) וגם לפי מה שהשוטר אמר לי הוא ציין ששני רכבים חתכו אותי - כך שהוא לא יוכל לטעון שזה לא קרה. למעשה אם אחליט בכל זאת ללכת למשפט השאלה תהיה האם שיקול הדעת שלי להכנס לצומת היה סביר או לא. כעקרון מאוד מקומם לדעת שאתה צודק והסיכוי שלך לנצח את המערכת כל כך קטן. מצד שני הדון קישוט שבי אומר לעצמו אל תוותר להם.

        • אם השוטר ציין שאמרת שרכבים "חתכו " אותך
          מיקו | 13/04/2010 17:59

          מצבך טוב. אם הוא טוען שרכבים "חתכו " אותך מצבך מעולה . אני הייתי מנסה לבטל את הדו"ח ,ואם לא ,הייתי מבקש להישפט.