קשה להאמין שניתן להמיר את העבירה

  • עזרה לעו"ד לא מהתחום
    תומר | 12/04/2010 15:07

    שלום רב, ראשית אודה לכם מראש על העזרה ואקצר בנסיבות בפרטי המקרה: פנה אלי לקוח שמואשם בפניה שמאלה שלא כדין בצומת, וכתוצאה מכך חסם את נתיב נסיעת כלי הרכב מהכיוון הנגדי,ופגע בקטנוע, לרוכב נגרמו חבלות יבשות בכתף שמאל. המשטרה שלחה כתב אישום (כמובן, איך לא?) שמאשימה את מרשי בנהיגה בקלות ראש, אני מן הסתם מעוניין להמיר את הסעיף הנ"ל לנהיגה בחוסר זהירות, אודה לקבלת טיפים ועזרה.

    • קשה להאמין שניתן להמיר את העבירה
      ג'ימי מינאוי | 12/04/2010 16:24

      קשה לי להאמין שיהיה מי שיסכים להמיר את הסעיף של נהיגה בקלות ראש לנהיגה בחוסר זהירות כפי שאתה מתאר את פניי הדברים. אני סבור שבלי שום קשר מרשך מואשם בגרימת חבלה שמחייבת פסילת מינימום בת-3 חודשים. בתיקים כאלה קשה לי להניח שתוכל להמיר את העבירה השאלה האם מדובר בעבירה ראשונה מסוגה, מהו וותק הנהיגה, עבר תעבורתי בטיעונים לעונש אם תחליט להודות תוכל להתייחס לרשלנות תורמת במידה וקיימת וכו' יש לעיין בתיק ולהסיק את הנדרש. בהצלחה.

      • תגובה
        תומר | 12/04/2010 16:33

        תודה על המענה המהיר. ראשית, הוא לא מואשם בגרימת חבלה, כתב האישום מולי ומציין 3 סעיפים שבנוסף לנהיגה בקלות ראש יש עוד 2 סעיפים של אי ציות לתמרורים. שנית, העבר התעבורתי שלו נקי והינו נהג של מעל 12 שנה וזהו למעשה הנשק העיקרי שעליו אני מתכוון להסתמך. מעבר לכך ישנה פסיקה שמנתחת את האבחנה בין נהיגה בקלות ראש לבין נהיגה בחוסר זהירות והבנתי שאם אתה בא מוכן לדיון, התביעה מתקשה להוכיח את יסודות העבירה לפי נהיגה בקלות ראש

        • תציין את הסעיפים???
          ג'ימי מינאוי | 12/04/2010 16:51

          בנוסף מי השופט שידון בתיק???

          • כדאי לנאשם להעביר את התיק לעו"ד אחר
            דוד, מתנדב בתנועה | 13/04/2010 06:42

            אתה הולך ללמוד להתגלח על הזקן של הלקוח שלך. לדעתי, אם אתה רוצה להשתלב בהגנה על נהגים, עליך לעשות סטאז' בנושא, כפי שעשית לפני שהוסמכת בתחומים אחרים. גדולתו של אדם נמדדת לעיתים בג'וב שהוא מוותר עליו בגלל חוסר ידע. מאחר ואתה כבר מכיר בכך שחסר לך ידע, צא, רכוש ידע ואח"כ תשתמש בו לטובת לקוחותיך. בהצלחה !

    • האם הפניה הנה בניגוד לתמרור
      עו"ד אלעד שור | 12/04/2010 21:33

      אם הפניה הנה בניגוד לתמרור יש לבדוק האם התמרור הוצב באופן חוקי שכן תקנה 22 א לת"ת קובעת כי במידה ותמרור הוצב שלא כדין "תהיה לנאשם הגנה טובה" (לעניין ההצבה ראה תקנה 18 לת"ת) או אז, ץוכל לדרוש המרת הסעיף. כמו כן, עבר תעבורתי הנו נשק ראוי בהחלט שיש בו כדי להביא לשינוי הסעיף. בהצלחה