משפט-נהיגה בשכרות

  • שלום! שאלה בעניין משפט תעבורה מתקרב
    אחד שלא יודע | 12/04/2010 13:26

    לפני כחודשיים נתפסתי על כמות אלכוהול גבוהה מן המותר בחוק (הינשוף הראה 290)אציין ממש בקצרה שמה לעשות..שיכור לא הייתי. בבדיקת המאפיינים לא נכשלתי והשוטר אף הראה לי שרשם בדו"ח "מגיב לעניין"  אבל כרגע החוק הוא חוק.אני מודע לעניין ש"טיעונים כגון:לא נגרמה תאונת דרכים, המבקש הוא נהג ותיק (במקרה שלי מעל 10 שנים וזה מקרה ראשון שלי), והמקרה שארע הוא חד פעמי עבורו. כמו-כן, המדובר באדם אשר זקוק לרישיון הנהיגה לצורך עבודה" נדחו ,ובכל זאת אני מעוניין לנסות לייצג את עצמי באמצעות עו"ד. המשפט נקבע ל10.5.10.השאלות שלי כרגע הן:האם בכלל כדאי?או שמא לנסות להגיע לעיסקה עם התובע?כמו כן האם כבר רלוונטי לפנות לעורך דין? או שמא חלילה אני מאחר ולא יהיה לי זמן לארגן לעצמי עו"ד עד המשפט?האם ניתן לדחות או להקדים את תאריך המשפט???תודה רבה!

    • משפט-נהיגה בשכרות
      עו"ד יאיר מושיוב | 12/04/2010 16:13

      לאור הבנתך שעו"ד עשוי לסייע לך יותר מאשר אתה לעצמך, אמליץ לך לפנות לעו"ד, אשר לא זאת בלבד שעוסק בתחום ומכיר את הפסיקה ואת הצדדים בעניין, הוא אף יוכל "לשווק" את עמדתך וגירסתך באופן אשר יניח יותר את דעת התביעה, וסביר להניח שטיפולו יניב לך תוצאות טובות יותר. יתרה מזאת, אם הרשיון נחוץ לך לעבודה, גובר האינטרס שלך שלא לקחת סיכונים, ולפנות לעו"ד בהקדם, היות וגם יהיה עליו לצלם את התיק ולקבוע פגישה עם רמ"ד התביעות הרלוונטי, לטובת נסיון הגעה להסדר בטרם הדיון. אל תדאג לעניין הזמן- אנו כעורכי דין יודעים ומסוגלים לעמוד בחלון זמנים שכזה (ואף קצר ממנו), וכן, דחייה היא גם כן אופציה קיימת, לגיטימית ואפשרית. עלה והצלח, עו"ד יאיר מושיוב

    • הכמות לא גדולה
      ג'ימי מינאוי | 12/04/2010 16:28

      הכמות ממש לא גבוהה. ב-28.4.10 תנתן החלטה ע"י כב' השופט איזקסון בת"א ככל שזה נוגע לכמות 240 ועד 290 ואם בכלל קצת יותר. ניתן לאחרונה פס"ד בי-ם הומלץ על 400 מק"ג ככמות שממנה והלאה ניתן להאשים מ320 ועד 400 היו ממליצים על בדיקת דם. ושוב כל תיק לגופו. ניתן לבקשת דחייה בכתב כדי לצלם את החומר ובכלל זה להתארגן.

      • קיים עונש מינימום
        דוד, מתנדב בתנועה | 13/04/2010 06:53

        במידה ותורשע יהיה ביהמ"ש חייב לשלול את רשיונך לשנתיים. כאן נכנס הגורם המרתיע, זו אחת הפעמים שבה המחוקק עשה את מלאכתו נאמנה (לדעתי) בכך שהעלה את הרף לעונש מרתיע על באמת. יחד עם זאת, כפי שציין ג'ימי לפני, ממתינים כעת להחלטת השופט בענין כמות האלכוהול המכסימלית המותרת. במידה וההחלטה תהיה לטובתך והיתה פוטרת אותך מעונש אם חלה לפני שנשפטת, לא תוכל להחזיר את הגלגל לאחור. לפיכך, אם תוכל, קרוב לודאי שרק באמצעות עו"ד, לדחות את המשפט לאחרי ההחלטה האמורה, תוכל להרויח זיכוי. קח בחשבון שגם עו"ד עולה כסף. אל תיקח "אחד שמבין" קח "אחד שיודע" ושיש לו נסיון. בהצלחה, בלי קשר לכך שלמדת את הלקח ותעביר אותו לחבריך. דרך אגב, בהזדמנות זו אני רוצה לתקן טעות נפוצה: אנשים בזמן שלילה יוצאים לטיול בחו"ל ונוהגים כאילו יש בידם רשיון נהיגה תקף. זו טעות גדולה. אם רשיון הנהיגה נפסל מסיבה כלשהיא, הרשיון הבינ"ל שנסמך עליו חסר תוקף, על כל המשמעויות של נהיגה ללא רשיון בר-תוקף (נהיגה ללא ביטוח וכיו"ב).