השאלה שלך קשורה לדיני נזקין.

  • רכב מתדרדר לאחור ופוגע ברכב אחר
    אוריה | 10/04/2010 17:42

    בעת שנהגתי בכביש דו סיטרי ללא פס לבן רציף בתוך ישוב, במגמת עליה, כבה הרכב שלי. בעודי מבצעת זינוק בעליה נכבה הרכב שוב והתדרדר כ 50 סמ לאחור. באותו רגע הרגשתי מכה קלה מאוד. יצאתי מהרכב כאשר לרכבי לא נגרם נזק ולרכב מאחורי נגרמה שריטה בטמבון.מעוניינת לדעת מה המצב החוקי בנידון תודה רבה על העזרה .אוריה

    • השאלה שלך קשורה לדיני נזקין.
      אסף | 11/04/2010 00:29

      בעל הרכב שנפגש זכאי לתבע ממך פיצוי על הנזק שנגרם לו. זה עניין ביניכם. חלילה לא לצרכי קינטור, אבל אם לא מדובר בתקלה חד פעמית ויש לך קושי עם זינוק בעלייה, רצוי לבקש סיוע של מורה לנהיגה. יכול להיות שאפילו שיעור אחד יספיק. הפעם זה הסתיים בנזק קל לרכוש, אבל מי יודע מה יקרה חלילה פעם הבאה, אם את לא שולטת ברכב באופן מלא. אפשרות נוספות, אולי תעבתר לנהוג בגיר אוטומטי? בהצלחה.

      • לאו דווקא
        ישראל אחרת | 11/04/2010 06:33

        על הרכב מאחורה לשמור מרחק.אם הוא נדבק אליה, יש לו אשם תורם.ֿישראלים...

        • להערכתי לא מדובר ב50 ס"מ
          מיקו | 11/04/2010 09:16

          אלא ביותר , וזה שהנהגת אומרת 50 ס"מ זה לא בגלל שהיא חלילה משקרת , אלא חוסר הערכה של המרחק שהרכב הידרדר ,,,,הרי נסו לדמיין כמה זה 50 ס"מ .

        • קבל מחאה חריפה
          דוד, מתנדב בתנועה | 15/04/2010 15:51

          כאשר אתה מאשים את כל הישראלים אתה מאשים גם אותי ואני מוחה על-כך. כאשר רכב עוצר, במהירות נסיעה אפס, אין דבר כזה "שמירת מרחק" וזאת משום שהמרחק שצריך לשמור תלוי במהירות הנסיעה. כאשר רכב נוסע רברס, בהגדרת החוק, שלא לצורך, הוא עבר עבירה והאחריות לתאונה עליו. אותו דבר חל כאשר נהג משלב בטעות לרברס וטס אחורה במקום קדימה. כל עוד זה נגמר בכסף זה מקרה פשוט.