רציונל מול לוגיקל

  • שאלה
    אתי | 09/04/2010 10:34

    באזור בו חציתי הבוקר הוקמו מחסומים אשר מכסים את אזור מעבר החצייה מבחינת כניסת רכבים לאזור. הרמזורים עבדו. הסתכלתי סביב, ראיתי את המחסומים וחציתי (ללא התייחסות לרמזורים), יחד איתי חצו עוד 5 אנשים באור אדום באותו מעבר חצייה. עצר רק אותי שוטר ונתן לי קנס 100 ש"ח על חצייה באור אדום. בכיתי והרמתי מעט את קולי כדי להסביר שמעבר החצייה מגודר במחסומים והרי אני דואגת לחיי, אחרת לא הייתי עוברת באדום. צילמתי את האזור עם המחסומים.ציינתי בפני השוטר שעברו איתי עוד אנשים ואליהם הוא לא התייחס - תשובתו היתה כי אין באפשרותו לעצור הרבה אנשים יחד. האם אפשר לערער על הקנס שקיבלתי?

    • רציונל מול לוגיקל
      יעקבי | 09/04/2010 10:55

      לבצע אכיפה מן הסוג הזה במקום בו אין תנועת כלי רכב עקב חסימת כביש - מחוסר היגיון. מנגד יש לוגיקה שמחייבת ציות עיוור לרמזור אלא אם כן שוטר במקום הורה אחרת. אשר לאי רישום דו"ח לשאר החוצים באדום: הצדק עימו. אין אפשרות לעכב הרבה אנשים. לערער על הדו"ח? זכרי, החוק הוא יבש והגנה מן הצדק (מן ההיגיון) לא תושיע.

      • אני מציע שתבקשי המרה לאזהרה
        אסף | 09/04/2010 11:26

        מרגיז אותי ששוטרים מבזבזים את הזמן שלהם בשביל שטויות כאלה. גם באכיפה כלפי הולכי רגל לא, חסרים מקומות הרבה יותר חשובים לאכיפה, שהם בבחינת הצלת חיי אדם. לעניינך, יכול להיות שיש כאן הגנה מן הצדק ויכול להיות שלא, זו שאלה של פרשנות. בכל מקרה, לא נראה לי שקנס של 100 ש"ח ללא נקודות מצדיק ניהול משפט (התייצבות לפחות פעמיים ואולי יותר), אלא אם יש לך עודף זמן פנוי. לכן, הצעתי לפנות בנימוס בכתב למשטרה, לתאר את הנסיבות ולבקש המרה לאזהרה. אל תתקפי את השוטר כי ככה רק תפחיתי את הסיכויים שיילכו לקראתך. בכל מקרה, אני אומנם לא יודע את מצבך הכלכלי, אבל נראה לי שבשיל 100 ש"ח לא שווה לבכות או לצעוק. מה עוד שבדרך זו את מעצימה את כוחו של השוטר. דבר שאת בטח לא רוצה. שבת שלום ובהצלחה אסף

        • חוסר עניין לציבור
          עו"ד נועה חקלאי | 10/04/2010 14:25

          אם הבנתי נכון - מכוניות לא היו יכולות לנסוע ולדרוס אותך גם אם חצית באדום? אם כן - בקשי שהדוח יבוטל - אפילו בלי אזהרה. אם הכביש חסום לחלוטין אין שום עניין לציבור באכיפת העבירה. אם יסרבו לבטל אולי כדאי אפילו לבקש להישפט ולנסות אחר כך לשכנע תובע לסגור מחוסר עניין לציבור. תלוי גם בעברך... בהצלחה

          • עוד דבר נוסף
            אתי | 11/04/2010 15:01

            מסתבר שמשאיות מסוימות הורשו להיכנס כדי לפרוק סחורה - עמד שם איש ביטחון שתפקידו באותו הבוקר היה להזיז עבורם את המחסומים כשהן הגיעו ועצרו לפני המחסום. בזמן שעברתי את מעבר החצייה איש הביטחון עמד בצד ליד הניידת. אחרי שכבר חציתי וניגש אליי השוטר, אז גם ניגש איש הביטחון להזיז לאחת המשאיות, שצפרה, את המחסום. יש לציין שהשוטר כתב לי בקנס שבזמן שחציתי המשאית הגיעה ועברה את המחסום.