נהג חדש - בלי שטויות בבקשה

  • דו"ח עם טעויות בנסיבות
    מיכאל | 09/04/2010 03:25

    קודם כל תודה רבה לעורכי הדין שעונים בהתנדבות, אתם מנפצים סטיגמות... כל הכבוד. קיבלתי דוח של 500 ש"ח ו-6 נקודות. (ראוי לציין-אני נהג חדש). בסעיף העובדות המהוות את העבירה נאמר שהעבירה היא נסיעה בלא אורות בלילה, ברחוב חשוך. זו האמת (זה היה בטעות). אבל בנסיבות המיוחדות כתוב עוד שלש דברים, נסיעה ללא רשיון רכב, שזה נכון. נסיעה ללא שלט נהג חדש- הרכב הוא ג'יפ מסוג סופה ללא שמשה אחורית וללא חלונות צד אחוריים. איפה הייתי אמור לשים את השלט? החל לחגור חגורת בטיחות רק אחרי שהבחינה בו המשטרה- זהו שקר. וכך היה המעשה, לאחר שעצרתי בצד הסרתי את חגורת הבטיחות. כשהגיע השוטר אמר, לא רק שנסעת בלי אורות אתה גם לא חגור, אמרתי לו שהורדתי את החגורה לאחר העצירה, אז הוא ענה כך- ראיתי שהושטת יד לחגורה כשהבחנת במשטרה, אמרתי לו איפכא מסתברא, אם כך זה אומר שבעשר השניות האחרונות שמתי חגורה ומיד הסרתי?! הוא הנהן. יש לציין שהעבירה התבצעה בכביש לא מואר (כך גם מצויין בדוח), ואני כאמור הייתי בלי אורות כך שהשוטר לא יכל לראות (ביחוד שהוא נסע מאחורי) ולא טען שהוא ראה שאני לא חגור, הוא ראה רק שנשלחה ידי לחגורה. ועל זה הוא ביסס את שכתב בדוח ש"כאשר הוחין החל לחגור חגורת בטיחות" (השגיאה במקור ). בקיצור שאלתי היא- האם טעויות בעבירות שצויינו רק כחלק מנסיבות המקרה יכולות לפסול את הדוח? אם כן האם בית המשפט יקבל את טענותי? וגם אם כן האם יש סיכון גבוה דווקא להחמרה בעונשי (אני נהג חדש)? לעומת זאת אם אין התחשבות בנסיבות האם אפשר לבקש הקלה בעונש? זו עבירת התנועה הראשונה שלי (אחרי חצי שנה בלבד). שוב תודה על תשובותיכם החינמיות, תוך התנצלות על האריכות.

    • נהג חדש - בלי שטויות בבקשה
      גיא "אנשים באדום" | 09/04/2010 09:39

      מיכאל, יתכן והדוח לא מדוייק ...... לדעתך, אבל זה עדיין לא פוסל אותו. לא כתבת מה העבירה שבגינה נרשם הדוח אבל אני מניח שהעבירה היא נהיגה בחוסר זהירות (עקב נהיגה ללא אורות בלילה). האומנם ? דרך אגב כיצד מצליחים לנהוג ברחוב חשוך ללא אורות ? סליחה על ה"קטנוניות" אבל החזקת מסמכים באופן מסודר הם חלק נדרש מכל נהג (נהג חדש אמור להקפיד על כללים ביתר שאת) , ואי החזקתם גורמת לעיכוב ואי נעימות מיותרים ותוספת מרגיזה בנסיבות. אם ברשותך רכב שאתה לא יכול למלא איתו את דרישות החוק אל ........ מה ז'תומרת איפה לשים את השלט ? אין לו שמשה אחורית ? תדאג שהשלט יהיה על חלקו האחורי של הרכב בצורה זו או אחרת ...... ולעניין החגורה ולפני ההתייחסות למי צודק (השוטר או אתה) - אם העניין יובא בפני שופט, כיצד אתה מצפה שהוא יתייחס לטענתך כי היית חגור, כאשר נהגת ללא אורות בלילה, רשיון הרכב לא היה עימך ונהגת ללא שלט "נהג חדש" ? ? ? אתה באמת מצפה שהוא יאמין לך ? ואל תשכח שאתה נהג חדש, סיבה להחמרה עקב ריבוי תאונות של נהגים מסוג זה. לעניין עצמו, אין לכך כל חשיבות כי לא זו העבירה בגינה נרשם הדוח, בהנחה ובתקווה (בשבילך) שלא תגיע לשופט אין לכך כל השפעה. הקלות ? התחשבות בנסיבות ? אתה רציני ? אתה נוהג חצי שנה בלבד ! ומצפה לקבל פרס ? בקש סליחה על הסיכון בנהיגתך וקח אחריות ! לסיום - דאג שהרכב יתאים לך ולדרישות החוק ....... גלה אחריות כשאתה לוקח את מפתחות הרכב. זכור תמיד שבבית מחכה לך המשפחה. הפנם את המסרים כי החיים יקרים וחשובים. עבירת תנועה > תאונה = אסון ! גיא הלוי, פעיל להגברת המודעות לסכנות שבכביש ומתנדב במשטרה, מייל : guyhalevy@gmail.com

    • לשק"ד..
      ג'ימי מינאוי | 09/04/2010 10:09

      עם כל הכבוד לכל שוטר הרי בסה"כ הוא אדם שכן אינו חסין מטעויות. ניתן לבקש להישפט ולהעמיד את הדברים בביהמ"ש. להזכירך עסקינן במשפט פלילי ואם נוצר ספק הספק אמור לפעול לטובת הנאשם ולא לטובת המאשימה. לעניין החגורה- האם היה בקשר עין רצוף ואם כן באיזה מרחק ראה אותך לא חגור... יש לעמוד על הדברים האלה ובתי משפט במקרים כאלה לרוב נותן חשיבות לחוסר פרטים בדו"ח שכן הדבר מטבעו פועל לטובת הנאשם בהצלחה...

      • עו"ד יקר, שכחת שהוא נהג חדש ?
        גיא "אנשים באדום" | 09/04/2010 12:27

        נו באמת ...... עניין החגורה הוא בכלל בנסיבות ...... אז מה העניין ? מה גם שנהג ללא אורות (כנראה שהעבירה היא "חוסר זהירות") היה ללא רשיון רכב וללא שלט נהג חדש. אתה חושב שהשופט יקל על נהג חדש, אני מקווה שלא, מה גם שאין כל סיבה ללכת למשפט במצבו ובהתאם לנסיבות. עבירת תנועה > תאונה = אסון ! גיא הלוי, פעיל להגברת המודעות לסכנות שבכביש ומתנדב במשטרה, מייל : guyhalevy@gmail.com

        • למה לסבך את העניינים- להיות ענייני
          ג'ימי מינאוי | 09/04/2010 14:18

          ראשית כל נהג חדש לא פחות טוב מנהג שנוהג 50 שנה זה עניין אינדיווידואלי וחבל שחכמי המשפט מסתכלים על נהג חדש כנהג שנדרשת ממנו משנה זהירות. לא אני ולא אתה קראנו את הדו"ח כך שאינני מבין איך אתה מסיק מסקנות. שנית, "נהג ללא אורות כנראה נהיגה בחוסר זהירות" היא תשובה שללא כל ספק מלמדת על חוסר הבנת החוק. ראה תקנה 21 (ג) לת"ת ולאחר מכן תסיק את הנדרש.

          • תקנה 21 (ג) היא הנותנת...
            יעקבי | 09/04/2010 15:51

            נהיגה ללא אורות ברחוב חשוך היא אכן נהיגה בחוסר זהירות. וזו לשון התקנה סעיף ג: (ג) לא ינהג אדם רכב בקלות ראש או בלא זהירות, או ללא תשומת לב מספקת בהתחשב בכל הנסיבות ובין השאר בסוג הרכב, במטענו, בשיטת בלמיו ומצבם, באפשרות של עצירה נוחה ובטוחה והבחנה בתמרורים, באותות שוטרים, בתנועת עוברי דרך ובכל עצם הנמצא על פני הדרך או סמוך לה ובמצב הדרך. נהיגה בלי אורות היא נהיגה ללא תשומת לב מספקת. קל וחומר אם נעשית ברחוב חשוך אזי אינה מאפשרת הבחנה בתמרורים... ובכל עצם הנמצא על פני הדרך וכו'.

          • אתה אומנם עו"ד, אבל תגובתך לא הוכיחה זאת
            גיא "אנשים באדום" | 09/04/2010 16:03

            נהג חדש נדרש לזהירות רבה יותר כי הנסיון שלו דל ולא מקצועי עקב הנסיון הקצר שלו. נכונה העובדה שיש גם נהגים ותיקים החוטאים ומהווים סיכון, אבל כדי שנהג חדש יהיה נהג ותיק טוב, רצוי להקפיד על נהיגתו. איזה דוח הוא יכול לקבל בגין נהיגה ללא אורות והעונש הוא 500 שח ושש נקודות ? ? ? זו ההנחה שלי, מה גם ששאלתי אותו את זה בתגובתי. אני לא יודע עד כמה הבנתך בחוק אבל תקנה 21 (ג) אומרת : "נהגת ברכב הנ"ל בלא זהירות בכך ש ...... (פרוט - נהיגה ללא אורות בשעה .....) בניגוד לתקנה 21 (ג)" דרך אגב נהיגה ללא אורות בלילה זו לא "נהיגה בחוסר זהירות" ? עבירת תנועה > תאונה = אסון ! גיא הלוי, פעיל להגברת המודעות לסכנות שבכביש ומתנדב במשטרה, מייל : guyhalevy@gmail.com

            • רואה שהמגיב הוא אכן מתנדב
              ג'ימי מינאוי | 09/04/2010 18:48

              חלומו של כל עו"ד ואני אחד מהם עם מתנדב או שוטר שמייחס לנהג נהיגה ללא אורות בניגוד לתקנה 21(ג) לת"ת. ראשית כל, כל העניין של האורות הדבר מצוי בסימן י"ד: אורות. תקנה 96,97, 98 וכעיקרון השוטרים שעשו שיעורי בית (אלה שלא עושים מעצמם צחוק על דוכן העדים) מייחסים לנהג שלא נהג עם אורות תקנה 97 לת"ת. למדתי פעם שסייג לחוכמה שתיקה ומי שציין שנהיגה ללא אורות היא תקנה 21(ג) עשה מעצמו כל המשתמע מכך. עם כל הכבוד הראוי עברתי על אלפי דוחות של שוטרים וביניהם מתנדבים ועדיין חלק לא מבוטל עשה עליי רושם שלילי וזאת מבלי לפגוע בשוטרים שעושים את מלאכתם נאמנה ובצורה יסודית. אז מכל המגיבים ללמוד את פקודת התעבורה ואת התקנות ולקרוא פס"ד ולאחר מכן להגיב ולבקר.

              • העצמת העברה...
                יעקבי | 09/04/2010 20:26

                לעו"ד המכובד, אל תזלזל בבינתם של השוטרים/מתנדבים בהכללה. אמנם למקרה הנ"ל (נסיעה ללא אורות בשעת חשכה) יש תקנה ספציפית (97 א) אך סבורני כי ביקש השוטר להעצים את האשמה בכך שהשתמש בתקנה כוללנית כבדת משקל יותר, וזאת השל ריבוי העברות המתלוות לעברה הקרדינלית. לא מצאתי פסול לכך. יש פעמים שבמקום להשית על נהג קנס 1,000 ש"ח בגין 28 (ב) ממירים לדו"ח 500 ש"ח בגין נהיגה בחוסר זהירות ולא מצאתי טעם לפגם אף כי ממליצים תמיד להשתמש בתקנה הרלבנטית ביותר. להווי ידוע כי אין השוטרים/מתנדבים רושמים יותר מאשר דו"ח אחד אף כי נעברו יותר מעברה אחת (למעט חריגים ביותר). את יתר העברות הם מונים (ללא פירוט יתר) בנסיבות. כך קורה לא אחת ששופט מזכה על עברה ראשית אך מוצא לנכון להפליל בעברה אחרת שצויינה בנסיבות אם מצא הודאה בעדות הנאשם.

                • גיא או מיכאל או יעקב כנס
                  ג'ימי מינאוי | 10/04/2010 10:29

                  בהבדל פחות משעתיים נתת שתי תשובות שונות לחלוטין. ניסית בפעם השנייה לעדן את הטעות שלך בניסוחים של עבירה ראשית או מוצא לנכון להפליל בעבירה אחרת. אני סבור ואף בטוח כשהייתי בכיתה א' התביישתי להגיד ששופט יכול להפליל. כמו שציינת: "אך מוצא לנכון להפליל בעבירה אחרת". אז כך תעיין בסעיף 184 לחסד"פ ותראה שכתוב שם הרשעה בעבירה על פי עובדות שלא נטענו בכתב האישום. בחיים לא אומרים ששופט מפליל בעבירה אחרת. אומרים ששופט רשאי להרשיע בעבירה אחרת. לפחות אני מסתמך על דברים אובייקטיביים ומסתמך שחור על גבי לבן כלשון המחוקק ולא מנסה להתייפייף ולהתבלט על תשובות מבישות. אז להבא אל תגיד אתה עו"ד אבל תגובתך לא הוכיחה זאת כי עד כה בין התשובות שנתתי ובין התשובות שאת נתת הדרך ארוכה ושונה... לא להתבייש לעשות שיעורי בית ולאחר מכן להגיב

                  • בלבלת בין תגובתי לזו של יעקבי .... העיקר עו"ד
                    גיא "אנשים באדום" | 10/04/2010 14:22

                    אני מבין שעברת את כיתה א' וכנראה גם אוניברסיטה (עו"ד לא?) אבל עדיין לא ידעת על איזו עבירה הוא קיבל את הדו"ח . . . אז אני לא הגעתי לאוניברסיטה, ואני מתנדב במשטרה (הגוף ההוא שעובדים בו שניים יחד כי אחד קורא ואחד כותב .....) צדקתי בהנחתי הראשונית מה סוג העבירה עליה נרשם הדוח. נהיגה בלילה ללא אורות אינה מחייבת שהדוח יהיה בגין העבירה "נהיגה ללא אורות". אומנם אתה אמור לסנגר על לקוחות (וכנראה שבשביל זה אתה כאן . . . ) אבל יש גם את ההיבט הבטיחותי והעברת המסר לנהיגה אחראית ובטוחה (ובשביל זה אני כאן !) אומנם הדרכים שלנו שונות וארוכות אבל נראה שעדיין אינך בקיא בכל התקנות (וזה לא נורא) וגם ללמוד מאחרים זו לא בושה, ואם אתה רוצה עזרה בשיעורי בית . . . אני מוכן לעזור לך וללא תמורה ! אם אצליח להעביר לך כי נהג מסוכן מקומו לא בכביש, זה יהיה שכרי ! עבירת תנועה > תאונה = אסון ! גיא הלוי, פעיל להגברת המודעות לסכנות שבכביש ומתנדב במשטרה, מייל : guyhalevy@gmail.com

                    • לגיא המתנדב
                      ס. | 11/04/2010 00:07

                      ראשית אומר כי לתפיסתי המתנדבים במשטרה, ברובם, הם אנשים ערכיים המקדישים מזמנם לטובת הכלל. כללית אני מסכים שמי שהורשע בביצוע העברה - עליו לשאת בעונש מרתיע, ובייחוד בעבירות של ביריונות ושכרות, ועבריינים סדרתיים. . אך רק מי שהורשע. במדינת ישראל מי שלא הורשע הוא בחזקת חף מפשע, והפוסטים התוקפניים שלך עולבים באנשים שבאו לשאול שאלות משפטיות ולא לקבל את התוכחה שלך. מי שרוצה הלקאה עצמית יכול ללכת לפורום של אנשים באדום או אור ירוק וכיו"ב. האופן האגרסיבי בו אתה מתבטא עושה, לדעתי, שירות דוב לנושא החשוב אותו אתה רוצה לקדם. "מים שקטים חודרים עמוק"

                      • תודה רבה
                        גיא "אנשים באדום" | 11/04/2010 08:30

                        אני מודה לך על הפרגון ההערכה וההערה. צר לי על חילוקי הדעות ביניינו אולם אני רואה את נושא עבירות התנועה כ"סדין אדום". די לנו מנהיגה רשלנית ולא אחראית המביאה לאסונות נוראיים. אנשים מבצעים עבירות תוך כדי נהיגה ומתייחסים לנושא כלאחר יד ותגובתם על כך : "מה לא קרה כלום ....." כלומר אנחנו צריכים לחכות לעוד אסון כדי שנבין את המשמעות של עבירת תנועה ? לפעמים אפשר לקרוא כאן בפורום דברים הזויים ...... שאם אני הייתי נתפס בכך הייתי מתבייש בכלל לרשום אותם. השרשור הזה נפתח ע"י נהג חדש (בן חצי שנה ! ללא עבירות ! ענק !) שנהג בשעות הערב ללא אורות (שכח? לא שם לב?) רשיון הרכב לא היה איתו, שלט נהג חדש לא תלוי, צריך עוד משהו ? הדוח שהוגש כנגד הנהג הוא "נהיגה בחוסר זהירות" עקב נהיגתו ללא אורות. על מה מערער הנהג שבנסיבות ! השוטר רשם שהוא היה ללא חגורה כשלדבריו הוא כן היה חגור. אין לנהג שום הפנמה של הסיכון בנהיגתו והוא "מחפש" תירוצים לביטול הדוח (הוא לא מערער על עצם העבירה בגינה ניתן הדוח). אני מנסה להעביר את המסר של התוצאה הנוראית של אחרי .......... אני מקווה שעל אף דבריי הקשים (אשתדל להיות יותר נחמד) יש אנשים שמקבלים את דבריי ולראייה אנשים הפונים אלי באופן אישי, אני מסייע ומסביר להם והם מודים ומעריכים. לסיום - למה אתה סמוי ? עבירת תנועה > תאונה = אסון ! גיא הלוי, פעיל להגברת המודעות לסכנות שבכביש ומתנדב במשטרה, מייל : guyhalevy@gmail.com

    • תודה
      מיכאל | 09/04/2010 16:49

      העבירה היא אכן נהיגה בלא זהירות ע"פ סעיף 21(ג). תודה

      • תשלם את הדוח
        עו"ד נועה חקלאי | 10/04/2010 14:36

        מיכלאל - עשית מספיק עבירות שאתה מודה בהם. אז גם אם ביחס לחלק מהעובדות המתוארות שם אתה חושב שהשוטר טעה - עדיין יש מספיק עובדות שמתארות עבירות שונות בהן הוא לא טעה ובהן אתה מודה. אני מניחה שכשיגיע תורך לעמוד על דוכן העדים ולהחקר על ידי תובע אתה לא תשקר - ואם תשקר - אני מאמינה שהתובע יצליח להראות שאתה משקר - בקיצור - אין לך טעם לנהל הליך משפטי אם אתה מודה בלא מעט עבירות שבוצעו. השוטר רשם לך רק דוח אחד. שלם אותו ולהבא תהיה יותר עירני. בהצלחה