סיווג פסילה

  • שאלה על שלילה
    אלון | 24/03/2010 18:37

    לפני כמה שנים נהגתי ברכב בשכרות ועשיתי תאונה די רצינית. כמובן שנשפטתי. בפס"ד השופט גזר עליי שלילה למשך 3 שנים (שלילה גם לרכב וגם לאופנוע שיש לי רישיון). פסה"ד ניתן לפני שנה. שאלתי היא האם ישנו איזשהו הליך שמאפשר להגיש כיום בקשה לקיצור השלילה (מועד הערעור כבר חלף) או לחלופין להחזרת הרישון של רק של האופנוע, כי את התאונה עשיתי עם הרכב. אשמח לתשובה.

    • סיווג פסילה
      אורן המקורי | 24/03/2010 20:49

      אתה יכול להגיש בקשה לעיון חוזר ובה לבקש לסווג את הפסילה לכלי רכב מסויימים ו/או לשעות וימים מסויימים. כמובן שצריך לתמוך את בקשתך בטיעונים ראויים אחרת בקשתך תידחה.

      • אבוד
        |עו"ד נ.חקלאי | 24/03/2010 21:54

        לדעתי זה חסר סיכוי. גם אם בית המשפט יסווג לך את הפסילה כך שלא תחול על אופנוע - ואני מתקשה להאמין שזה יקרה - אתה תצטרך לעבור מחדש הליך להוצאת רשיון תאוריה וטסט וזאת לאחר שתעבור בדיקה במכון הרפואי לבטיחות בדרכים אם בכלל יסכימו להחזיר לך רשיון.

      • למה ? למה אתה מנסה לעזור לו ?
        גיא "אנשים באדום" | 24/03/2010 22:54

        צפצף על החוק, גרם לתאונה, הרס חיים לאנשים, ומי יעזור לקורבנות ולמשפחות ? ? ? אהה .......... מישהו חושב עליהם ? עבירת תנועה > תאונה = אסון ! גיא הלוי, פעיל להגברת המודעות לסכנות שבכביש ומתנדב במשטרה, מייל : guyhalevy@gmail.com

      • שאלה בקשר לבקשה לעיון חוזר
        אלון | 26/03/2010 18:53

        לאורן שלום ותודה על התשובה העניינית. יש לי שאלה נוספת. האם הגשת בקשה לעיון חוזר כפי שהמלצת כרוכה בתשלום אגרה? תודה מראש

        • צר לי שלא עניתי לך וחבל שאתה לא מגיב לדבריי  לת
          גיא "אנשים באדום" | 27/03/2010 13:49

        • אגרה
          |עו"ד נ.חקלאי | 27/03/2010 21:29

          זה לא נקראה בקשה לעיון חוזר. זו למעשה בקשה לשינוי גזר דין. אין שום סעיף בחוק שמקנה זכות לבקש זאת - אבל יש כאלו שמבקשים - ויש כאלו שגם מצליחים. זה לא כרוך באגרה.

    • למה להחזיר לך את הרשיון לנשק ?
      גיא "אנשים באדום" | 24/03/2010 22:48

      אלון, נהגת בשכרות ! גרמת לתאונה קשה ! נשפטת והשופט שלל לך את הרשיון למשך שלוש שנים. חשוב לרגע על התנהגותך בכביש, יחסך לחוק, על הנפגעים ומשפחותיהם, למה מישהו צריך לחיות כנכה ? חשבת פעם על עצמך אם אתה היית הקורבן בתאונה הזו ? אם היית נפגע בתאונה היית מוכן לתת הנחות לנהג הדורס ? עבירת תנועה > תאונה = אסון ! גיא הלוי, פעיל להגברת המודעות לסכנות שבכביש ומתנדב במשטרה, מייל : guyhalevy@gmail.com