מעצבן!!!!!

  • דוח חניה שהוסב על שמי על ידי השכרת רכב
    lior155 | 24/03/2010 12:52

    שלום, לפני כשבוע הגיעו אל ביתי מעקלים של ערית ת"א וביקשו לשלם חוב והוצאות של דוח משנת 2005 על סך של כ 1300 ש"ח אשר הוסב על שמי על ידי חברת השכרה שהשכירה למקום העבודה שלי את הרכב בזמנו ולא אני נהגתי על הרכב בכלל. שוחחתי עם מחלקת החניה כמה וכמה פעמים והסברתי להם שאני לא נסעתי על הרכב ובכלל שאני לא חתום על שום רכב מהסוג שצוין וביקשתי את ההסבה שבוצע על שמי, הם שלחו לי בפקס את ההסבה ומתברר שבכלל אני לא חתום על ההסבה ואו ההשכרה מטעם חברת ההשכרה אלא מישהו אחר חתם על ההסבה ומחלקת החניה בת"א מקבלת את זה כאילו אני זה שחתום על ההשכרה על פי מסמך שחברת ההשכרה הנפיקו להם עם הפרטים שלי ללא חתימתי בכלל. גם מחברת ההשכרה ביקשתי לראות את הטפסים שלכאורה הם טענו שאני חתום עליהם והתברר שבכלל אני לא חתום עליהם אלא מישהו אחר - קצין הרכב של החברה שהכניס את הפרטים שלי וחתם בשמו. בנוסף ביקשתי גם מהחברה שעבדתי בה לפני שנים את המסמכים והם גם שלחו לי אותם ומתברר שגם כאן אני לא חתום על המסמכים אלא מישהו אחר - קצין הרכב שחתם בשמי ומילא את הפרטים שלי במסמכים כאילו אני זה שקיבלתי או השכרתי את הרכב. כל אחד זורק אותי לשני, מחלקת החניה בת"א אומרים שלא חשוב בכלל אם אני חתום על המסמך או לא כל עוד המסמכים מגיעים מחברת ההשכרה זה חוקי להוציא לי דוח ועיקולים. בחברת ההשכרה זרקו את האשמה על המעסיק שלטענתם שלח להם פרטים שלי ללא חתימתי ועל סמך זה הם הוציאו הסבה למחלקת החניה בת"א להעביר את הדוח על שמי. המעסיק נכון לרגע זה ביקש ממני להמתין עוד כשעה לבירור הפרטים והוא יחזור אלי, אבל נראה לי שהם מושכים זמן ולא מוכנים להסיר מעלי את הדוח הזה שבעקבותיו הגיעו המעקלים של מחלקת החניה של ת"א. אני חשבתי לפנות לבית המשפט אבל אין לי מושג אך אני אמור לפנות או מה להגיש לבית המשפט שיורה להם למי שצריך לבטל את הדוח ואת העיקולים, האם זה לתביעות קטנות, או שהאם זה הליך מזורז , כמה זמן מהבקשה שלי בבית המשפט יתבצע ההוצא של הביטול של הדוח השקרי הזה ? אני ממש אובד עצות בכל מה שקשור לבית המשפט ולאיזה אני צריך לפנות. ומפחד מהמעקלים שיגיעו שוב כל רגע. תודה ליאור

    • מעצבן!!!!!
      |עו"ד נ.חקלאי | 24/03/2010 22:04

      כעקרון - אם תצליח להגיע למשפט - תוכל להוכיח את חפותך. הבעיה היא להגיע למשפט. למעשה העירייה קיבלה החלטה (כנראה ללא מספיק ראיות) להסב את הדוח על שמך - זו החלטה שזכותה לקבל - אבל היו צריכים להודיע לך מיד בסמוך לרישום הדוח על שמך. האם שלחו לך בעבר אי פעם הודעה על כך שנרשם נגדך דוח זה? לעיריה יש זכות להמציא לך דוח תוך שנתיים מביצוע העבירה. אם קיבלת הודעה על הדוח הראשוני - היית יכול לפנות תוך 30 יום מקבלתו ולטעון את כל הטענות המוצדקות שהעלית כאן. אם היו מסרבים לבטלו היית יכול להגיש בקשה להישפט תוך 90 יום ולהוכיח את חפותך בבית משפט. אם קיבלת את ההודעה על הקנס כפי שציינתי - אבל לא טיפלת בזה בזמן - אין לך להלין - אלא על עצמך - ותנסה להגיע להבנה עם העירייה שיתחשבו ככל שניתן בקנס. מאידך - אם לא קיבלת בכלל הודעה על הקנס עד העיקול - אז יש התיישנות כנגדך. אני מציעה שתפנה לעירייה לשאול מתי שלחו לך את ההודעה הראשונה על הקנס ולאן שלחו. אם שלחו לכתובת שאינה כתובתך הרשומה במשרד הפנים - אז לא אשמתך שלא קיבלת. ואז תדרושמהם ביטול הדוח. אם יסרבו - תגיש לבית המשפט לעניינים מקומיים בקשה להישפט באיחור - תסביר שרק עתה נודע לך על הדוח - ותנמק ממש ממש טוב. צרף כל מסך שתומך בגרסתך - גם לכך שלא קיבלת הודעה על הקנס במועד וגם לכך שלא אתה החזקת ברכב. בהצלחה

      • הודעת קנס
        שמוליק | 05/10/2010 02:35

        כשאמרת שהערייה שלחה הודעה ראשונה תוך שנתיים לכתובת של משרד הפנים הכוונה על דואר רגיל או רשום ? וא"כ היכן זה מופיע בחוק