לשון החוק...

  • חניה על מדרכה
    יוסי | 24/03/2010 07:07

    שלום אני מתגורר בבית צמוד קרקע אשר מוצמדת לו חניה פרטית. כמו כן בקדמת הבית הורחבה המדרכה למעין מפרץ כך שלמעשה בוטל מפרץ החניה על הכביש. חלק זה במדרכה אינו משמש הולכי רגל ועל פניו נראה מיותר. אני ושכני נוהגים לחנות במקום זה ולחסום את החניות הפרטיות שלנו. אנו מקפידים לחנות בצורה שלא חוסמת את מעבר הולכי הרגל על חלקה ה'טבעי' של המדרכה. הרכב חונה עם 4 הגלגלים על מפרץ המדרכה. לאחרונה קבלתי דוח שנוסח כך - חונה עם 4 גלגלים על המדרכה ובכך חוסם את תנועת הולכי הרגל האם יש כך בסיס 'למשא ומתן' שהרח הרכב אכן חנה על שטח מדרכה אך לא חסם את תנועת הולכי הרגל וחנה בקטע שנראה כאילו יועד לכך. סכום הדוח אגב - 250 ש"ח אשמח לעצתכם תודה

    • לשון החוק...
      יעקבי | 24/03/2010 08:11

      אין לחנות על המדרכה אלא אם הותר הדבר בתמרור. אין קשר ישיר לתנועת הולכי רגל. במקרה שלך אם היית מגביל תנועת הולכי רגל או שלא הותרת מעבר הגדול מ- 1.3 מטר - הקנס היה כפול. ראה תקנה 72: (א) לא יעצור אדם רכב, לא יעמידנו, לא יחנהו ולא ישאירנו עומד, כולו או חלק ממנו, באחד המקומות המנויים להלן, אלא לשם מניעת תאונה או לשם מילוי אחרי הוראה מהוראות תקנות אלה או אם סומן בתמרור אחרת; ואלה המקומות: 1. 2. (2א) על מדרכה, למעט במקום שהוסדר להעמדת רכב? והחנייתו לפי חוק עזר שהותקן על פי סעיף 77 לפקודה ובלבד שנותר מעבר להולכי רגל;

    • חניה על "מדרכה"
      מיקו | 24/03/2010 10:03

      יש הרבה מקומות ,שבין המדרכה לכביש ,יש שדרה ( עם דשא,שטח חולי עצים,או כל דבר לנויי )כדי לאפשר כניסה לחניות (ורק לצורך כך,,,) "נחתכה " השדרה ע"י שביל מרוצף כדי לאפשר את כניסת המכוניות לחניות . לדעתי ,אם הינך חונה על שטח זה של השדרה ,בקטע של הכניסה לחניה שלך וכמובן איך גולש מעבר לשטח השדרה קדימה לעבר החניה לא ניראה עח פניו שביצעת עברה,מכוון ששטח זה לא נבנה חתנועת הולכי רגל ( הגדרת המדרכה,,) אלא לצורך כניסת רכבים. כמובן ,שיכולים לתרץ ,שחסמת כניסה לחניה ,אבל זה אם באמת משעמם לעייריה ( או יותר נכון ,לפקח ,,) עצה : נסה לסגור זאת במכתב לעייריה.