ה"בעיה" לא ברורה

  • שלט פרסומת מוצב לפני עצור  לת
    זאב | 23/03/2010 11:23

    • ה"בעיה" לא ברורה
      עו"ד יאיר מושיוב | 23/03/2010 14:48

      אמנם ישנו מרחק ברור בין התמרור לקו העצירה, אך אינני מבין אם בעייתך היא עם קיומו של שלט הפרסומת ביניהם. לא מדובר בתמרור מוסתר ולא מדובר בהיעדר קו עצירה. פרט בהרחבה נוספת את "בעייתך" על מנת שנוכל להתייחס במקצועיות נוספת לשאלתך.

      • פירוט הבעיה
        זאב | 23/03/2010 15:43

        1 ) קו העצירה בקשי נראה, צריך לחפש את שרידיו. 2 ) תאר לעצמך מצב של משאית נכנסת לצומת מהכביש משמאל בפראות למסלול הנגדי. נהג שנוסע לכיוון העצור עלול לפספס אותו , העצור 8 מטר מהצומת ולראות במקומו את שלט הפרסומת. זה מה שקרה לי במציאות.

        • צר לי, אך איני מסכים איתך
          עו"ד יאיר מושיוב | 23/03/2010 16:03

          ניתן להבחין בקו העצירה (כמובן שברור שראוי ונכון יהיה לצבעו מחדש למען בטחון הנהגים, אך הוא לא בלתי נראה). העובדה שיש מרחק בין התמרור אליו לא הופכת את התמרור ללא רלוונטי. הרי הגעת לצומת מכיוון התמרור. ראית שאתה מגיע לצומת ועל זה אין חולק. הדרישה/ציפיה הבסיסית מנהג היא שהוא לא "ישכח" את מה שראה בתמרור לפני 8 מטרים. אתה לא אומר שלא ראית את התמרור, אלא שזה לא תקין למקמו רחוק יחסית מן הקו ובאמצע עוד "לבלבל" אותך עם שלט פרסומת. צר לי, אך אם הייתי שוטר בניידת שמבחין שאינך עוצר בקו העצירה או בסמוך לתמרור, לא הייתי מקבל את תירוצך הנ"ל. אולי חבריי לפורום לא יסכימו איתי, אך בנסיבות העניין הספציפי הזה, תפליא אותי הצדקת גישתך.

          • לא ראיתי את התמרור וזאת בעקבות האסון בצומת הערבה
            זאב | 23/03/2010 17:06

            המקרה ארע כמה ימים לאחר התאונה בצומת הערבה. לא ראיתי את התמרור כשר המשאית נכנסה בפראות מצד שמאל לנתיב שמולי. התמקדתי במשאית שכמעט עלתה עלי ולא בתמרור שהיה לרוע מזלי לא במקום המיועד לו ליד קו העצירה המחוק!