מוזר מאוד,מכוון

  • תלונת אזרח
    מושיקו | 22/03/2010 14:41

    מקרה שקרה כך קרה: לפני חצי שנה לבערך קיבלתי הודעה בדואר שכללה הודעת קנס של 1000 שח ו4 נקודות (אם אני זוכר נכון ) על תלונה שאזרח הגיש כנגדי בגין דיבור בפלאפון בזמן נסיעה. עד כאן הכל פשוט ויפה... רק מה שתלונת אותו אזרח במשטרה הייתה 10 חודשים לפני המועד שבו אני קיבלתי את הודעת הקנס. מה גם - שהוא טוען שהוא ראה את רכבי בעיר ירושלים כשאני גר בכלל בעיר חיפה. השבתי למשטרה מכתב שבו נאמר שאני לא מאמין שהייתי בירושלים באותו היום, שאין סיבה שאני אדבר בטלפון בזמן נהיגה שכן יש לי דיבורית ואני מבקש להשפט בפני שופט. ועכשיו לשאלות - האם יש לי הזכות לדרוש שהמשפט יהיה בעיר חיפה ולא בירושלים , שכן אני גר בחיפה ? האם יש לי את הזכות לדרוש לראות את תלונת אותו אזרח - האמת, אני לא זוכר אם הייתי בירושלים באותו היום, אם יוכח בפניי בהוכחה כלשהיא שאכן ביצעתי את העבירה אז אשלם את הקנס אבל לא הוכח לפניי כלום, מעבר לתלונת האזרח. האם זה נכון שאם השופט ימצא אותי אשם הוא לא יכול לתת קנס שמתחת ל1000 ש"ח ? מאז ששלחתי את אותו המכתב למשטרה , לא קרה כלום, לא הוזמנתי למשפט, לא נאמר לי שזה התקבל (שלחתי בדואר רשום). האם כדאי לי לפנות למשטרה לראות מה קורה עם זה ? או שזה "להעיר את המתים" וזה לא מומלץ ?

    • מוזר מאוד,מכוון
      מיקו | 22/03/2010 16:01

      שעד כמה שאני יודע ( לא בטוח,,,, ) ברגע שמוגשת נגדך תלונת אזרח ,הינך אמור להיות מוזמן לחקירה בלשכת התנועה ,שרק לאחר מכך מוחלט מה לעשות עימך, ואני חושב ( שוב אנני בטוח ,,,) שבכל מקרה אם הוחלט להאשים אותך ,זה נעשה ע"י הזמנה לדין, ולא בררת קנס. האם מישהוא קיצר כאן הליכים ? והפך את זה לתלונה כביכול של שוטר ?

    • תשובות
      |עו"ד נ.חקלאי | 22/03/2010 16:02

      כדאי לפנות למשטרה כדי לראות שהבקשה שלך להישפט הגיעה. אחרת סתם הדוח יעמוד נגדך והקנס יגדל. זכותך לעיין ולצלם את כל הראיות נגדך. בדוק את שעות הצילום ביחידת התביעות הרלוונטית. הזכות קיימת רק אחרי שהוגש נגדך כתב אישום - למרות שמרבית היחידות יאפשרו לך לעיין בחומר גם לפני שהוגש כתב אישום. הדרך להעביר התיק מירושלים לחיפה - היא לפנות לנשיאת בית המשפט העליון ולבקשה העברה. בד"כ התיק יועבר רק אם אתה מודה באשמה. שכן כמו שלך לא כל כך נוח להגיע לירושלים - לעדי התביעה לא נוח להגיע לחיפה...

      • שאלה לעו"ד :
        מיקו | 22/03/2010 16:16

        האם בתלונת אזרח ,ניתנת בררת קנס או הזמנה לדין? האם מזמנים את הנהג שהתלוננו עליו ,לחקירה , משפט ,או שולחים לו ישר הודעת קנס?

        • למיקו
          |עו"ד נ.חקלאי | 22/03/2010 21:52

          מיקו הנוהל היחיד שאני מכירה בעניין זה - זה מתן דוחות על ידי נאמני תנועה - הנחיית מת"ן מדור תעבורה 21/08. נאמן תנועה זה מתנדב בוגר שלב ב' שרושם דוחות שלא במשמרת. בקיצור הוא לא עוצר את הנהג - אלא רושם את כל הפרטים. היחידה הרלוונטית בודקת שעל פניו אין שגיאות ושהתיאור מהווה עבירה - וכן - מזמנים את בעל הרכב לחקירה. אם הוא לא מתייצב למרות הזימון - הוא יקבל דוח בדואר - גם ללא חקירתו. זה יכול להיות דוח מכל סוג - גם ב.מ. וגם הזמנה לדין. ברשימת עדי התביעה צריך להיות רשום פרטי המתלונן ומספר תיק הפל שנפתח כתוצאה מהדוח שהעביר נאמן התנועה. אני מניחה שאזרח סתם שמתלונן במשטרה על עבירה שראה - עובר לכל הפחות את אותה המסננת. מיקו - אני מאוד סקרנית - מאיפה כל הידע הרב שלך? במה את עוסקת?

          • לעו"ד
            מיקו | 23/03/2010 07:40

            "סתם" נהג מקצועי שהתחום מאוד מעניין אותו.