בדיקת שכרות...

  • סירוב לבדיקת ינשוף
    אלון | 22/03/2010 06:57

    שלום,לפני כמה שבועות נסעתי עם חבר שלי שנהג ברכב. עצרו אותו לבדיקה שגרתית ביציאה מאיזור הבילויים ובדקו אותו עם הינשוף.חבר שלי לא שתה אפילו מנה אחת שלמה של אלכוהול, ממש שלוק או שניים מבלי לנסות להמעיט בערך העניין ולכן גם לא דאג מהבדיקה כי הכמות שהוא צרך הייתה זניחה עד אפסית. אני מדבר ממש על כמות אפסית.איכשהו, לא ברור איך, המכשיר מצא שיש לו רמה מעל המותר והוא חטף בגדול.אני יודע שאם מסרבים לבדיקה אז זה נחשב בגדר הודאה באשמה, אבל רציתי לדעת האם ישנה אפשרות לסרב לבדיקה של הינשוף ולדרוש מהשוטר בדיקת דם מיידית בבי"ח שהיא אמינה הרבה יותר ?אני שומע על-כך הרבה אנשים שנפלו עם הינשוף בצורה פשוט הזוייה וזה פשוט בלתי אפשרי שלא מאפשרים לך לדרוש מבחן אמין יותר.

    • בדיקת שכרות...
      יעקבי | 22/03/2010 11:30

      נקודות להבהרה: א. חבר שלך שתה "שלוק או שניים". בעניין זה יש הבדל בסוג השתיה, מה ריכוז האלכוהול במשקה, האם נלגם על קיבה ריקה או מלאה, האם בבת אחת או בהפסקות? מה משקל הלוגם? מצב בריאותו? האם מעשן? נוטל תרופות? כמה זמן עבר מאז שלגם ועד שנבדק? כל אלה משפיעים על רמת הספיגה של האלכוהול בדם. ב. אל תמעיט באמינותו של הינשוף באופן גורף. העליון אישר אותו. לאחרונה פורסם פסק דין ארוך ומנומק של בית המשפט לתעבורה בירושלים בהרכב שלושה שופטים, אודות אמינותו של המכשיר וניתנה המלצה (לא מחייבת!!!) להעלות את רף הבדיקה. ג. הקביעה ש"אנשים נפלו עם הינשוף בצורה הזויה" אין לה ביסוס ביחס למספר הנבדקים. כך קבע בית המשפט. ד. מאפשרים בדיקת דם וזאת לאחר בדיקת ינשוף או במקרים בהם אין הנהג יכול לנשוף (אסטמה, שעול, נזלת, חום ועוד). ה. בדיקת דם יקרה עשרת מונים ופולשנית ולכן ההעדפה היא בדיקת ינשוף. ו. אפשר לבקש/לדרוש בדיקת דם. ז. שמא חברך לגם שלא בנוכחותך? ח. אם חברך 'חטף בגדול' כנראה שגם בדיקת המאפיינים לא היתה תקינה.

      • אלון
        לא שתה חד משמעית | 22/03/2010 13:42

        ותפקד כראוי וצעד ישר ורק הינשוף "הפלילי" אותו שלא בצדק. ואני מבקש לא להפוך את זה למרכז הדיון או כל מיני תגובות מתחכמות וצדקניות. סיפרת את הסיפור רק בשביל הרקע. אין מחלוקת על כך שהינשוף שנוי במחלוקת והפסיקות האחרונות מספרות דווקא סיפור אחר לגמרי ממה שאתה מנסה להציג וכאמור, שוב, זה לא נושא השאלה. שאלתי הייתה לגבי האפשרות לסרב לבדיקה של ינשוף ולדרוש בדיקת דם במקום. לא בדיקה נוספת לאחר מכן ולא שום פטנט אחר. ולא מעניין אותי הפולשניות או העלות. אני מדבר על עצם הזכות לסרב לבדיקת נשיפה בכדי לבצע בדיקת דם.

        • בדיקת דם - אופציה לא חובה
          יעקבי | 22/03/2010 14:03

          אסור לנהג החשוד בשכרות לסרב לבצע בדיקת נשיפה. נהג יכול לבקש בדיקת דם. לא חלה חובה על השוטר להיענות לבקשה. נהג רשאי לעשות בדיקת דם על דעת עצמו בתנאי שיוכיח את מהימנותה כראיה. כמו כן ישא בעלות הבדיקה. להלן לשון תקנות התעבורה בנושא: 169ג. (א) היה לשוטר חשד סביר כי נוהג רכב או הממונה על רכב הוא שיכור, רשאי השוטר לדרוש ממנו להיבדק בדיקת נשיפה או למסור דוגמה של דם או של שתן לבדיקת מעבדה או לדרוש ביצוען של הבדיקות כאמור בפרק זה, כולן או חלקן. 169ה. (ב) שוטר רשאי לדרוש מנבדק בדיקת מעבדה לדוגמה של דם אף אם לא בוצעה מכל סיבה שהיא בדיקת נשיפה.

          • לנהג אין זכות לבחור את סוג הבדיקה
            |עו"ד נ.חקלאי | 22/03/2010 15:51

            ראה למשל פסק דין מחוזי תל אביב ע"פ 70007/01 אלבו נ. מ"י