הוא צודק

  • גלישה לצומת על מנת לשפר שדה ראיה
    מנחם דביר | 15/03/2010 14:45

    שלום - עמדתי בצומת במסלול הימני בכוונה לפנות ימינה. במסלול שלשמאלי עמד רכב שהמתין להתפנות הצומת כדי שיוכל לפנות שמאלה. רכב זה חסם את שדה הראיה שלי. גלשתי באיטיות אל תוך הצומת כדי לשפר את שדה הראיה שלי ואז הגיע רכב במהירות משמאלי. בלמתי ולאחר מעבר הרכב המשכתי בנסיעה ימינה. עצר אותי שוטר בטענה שהפרעתי לרכב שהגיע במהירות משמאל. לטענתו, גלישה על מנת לשפר שדה ראיה הינה רק במקרה שהמפריע לשדה הראיה הינו קבוע ואין דרך אחרת להמשיך בנסיעה. במקרה שלי, לדבריו, היה עלי להמתין עד שיזוז הרכב החוסם את שדה הראיה שלי ורק אז להמשיך. האמנם זו פרשנות הנכונה לחוק? תודה מנחם

    • הוא צודק
      מ | 15/03/2010 15:16

      לא הייתה אפשרות לחכות?

    • מה הדוח שקיבלת?
      |עו"ד נ.חקלאי | 15/03/2010 16:59

      אנא דייק בעבירה שקיבלת. מכח מה נתונה זכות הקדימה לרכב שהגיע משמאל? האם היה לך תמרור שמחייב מתן זכות קדימה? אם כן - ואתה היית צריך לתת זכות קדימה נשאלת השאלה - האם הכניסה שלך לצומת גרמה לרכב שהזכות היתה שלו להאט או לסטות מנתיבו כדי לא להתנגש בך? אם כן - אזי אכן בצעת עבירה של אי מתן זכות קדימה והדוח מוצדק.

      • אז מה המשמעות של "גלישה על מנת לשפר שדה ראיה"
        מנחם דביר | 15/03/2010 17:22

        אכן, היה לי תמרור עצור. השוטר מסכים שאכן עצרתי. הדוח הוא על אי מתן זכות קדימה, שכן הרכב שעבר בצומת היה צריך לסטות מנתיבו בגלל הגלישה שלי. אז מה המשמעות של האמירה בספרי לימוד הנהיגה "גלישה איטית לתוך הצומת עד קבלת שדה ראיה מספק"? תודה מנחם

        • גלישה
          |עו"ד נ.חקלאי | 15/03/2010 17:26

          יש צמתים שבשל המבנה שלהם הצמחייה מסתירה את שדה הראיה - או בניינים, וכו' וכו' - גם אם תעמוד שעה בנקודת הכניסה לצומת לא תראה את התנועה המתקרבת מעבר למשל ל30 מ... לכן צריך להתקדם באיטיות מתוך הנחה שמעבר לאופק מסתתר רכב.... כאן היה עליך להמתין עוד כמה שניות עד שהרכב שמשמאלך יחלוף. אז היה נפתח שדה הראיה. אגב- הוא לא עמד שם סתם - הוא בעצמו חיכה שהרכב שמשמאל יחלוף.... זה עלול היה להסתיים בתאונה.

          • טיעונים להקלה בעונש
            מנחם דביר | 15/03/2010 17:56

            תודה... האם יש לך רעיון לטיעונים להקלה בעונש במשפט, מעבר לטיעון של עבר עם מעט עבירות תנועה? מה צפוי להיות העונש?

            • העבר
              |עו"ד נ.חקלאי | 15/03/2010 19:11

              איך העבר? כמה שנים אתה נוהג? כמה עבירות? מתי אחרונה?

    • אי מתן זכות קדימה
      עו"ד א.אורון | 16/03/2010 08:13

      אם בכיוונך תמרור תן זכות קדימה, ונכנסת לצומת , לנתיב נסיעה של הרכב האחר, ואותו רכב האט או סטה, לכאורה בצעת עבירה. בברכה עו"ד א.אורון התשובות בפורום אינן מהוות תחליף ליעוץ משפטי

      • תיאור העבר
        מנחם דביר | 16/03/2010 08:39

        אני נהג כבר 35 שנים. בשל אופי עבודתי, נמצא הרבה על הכביש. אין הרבה עבירות תנועה - היו לי 3 עבירות מהירות ב 5 השנים האחרונות, האחרונה לפני שנתיים. עברתי קורס נהיגה מונעת לפני 4 חודשים. מה זה אומר? מה יהיה העונש? מה אני יכול לטעון להגנתי? תודה מנחם