יש לי תשובה

  • נהיגה של בן 17 ללא רישיון נהיגה
    דן | 15/03/2010 14:05

    בני נהג ללא רישיון ברכב אימו ללא רשותה. נתפס על ידי מחסום של המשטרה. 1. בעת זאת הוא לומד נהיגה האם רשאי להמשיך ללמוד ? 2. מה עשוי להיות דינו?

    • יש לי תשובה
      י | 15/03/2010 15:25

      כנראה שלא יתנו לו לגשת לטסט במשך כמה שנים טובות.בלי קשר, אולי כדאי שתחנכו אותו לערך של חיי אדם.כנראה שאין לו אם הוא נהג ללא רישיון ואבא שלו דואג לרישיון שלו במקום לתת לו בראש!

      • תגובה לידען שכותב כאן
        דן | 15/03/2010 16:14

        חשבתי שפניתי לפורום משפטי ולא לפורום שבו כל (אפס) יכול להשתלח בכל מי ששואל שאלה רצינית והכפיש את הכותב . על מנהלי הפורום לנקוט יד תקיפה יותר בנושא אחרת זה לא פורום משפטי אלא חרא של פורום. בפורום כזה אני מצפה לתשובה קצרה וענינית מעורך דין .

        • נהיגה ללא רשיון על ידי קטין
          |עו"ד נ.חקלאי | 15/03/2010 17:03

          כעקרון כיוון שבנך קטין הוא לא ישפט בבית משפט לתעבורה אלא בית משפט לנוער. לגבי קטינים - לפני שמוגש כתב אישום מתקבל תסקיר של שירות המבחן - אולי ימליצו במקרה של הבן שלך לא להגיש כתב אישום או אולי גם אם יוגש - יומלץ עונש ללא הרשעה וכו'. כעקרון - כל עוד הוא לא נמצא אשם ולא ניתן לו עונש - הוא חופשי ומאושר לעשות ככל שהחוק מתיר לו - כולל לימודי נהיגה. יש סיכוי סביר שאם הוא יסיים לימודי נהיגה ויעבור בהצלחה את המבחנים - אז עונשו יהיה קל יותר - מתוך נקודת הנחה שהעבירה לא תחזור על עצמה.....

          • העונש הצפוי
            |עו"ד נ.חקלאי | 15/03/2010 17:14

            כיוון שזו עבירה ראשונה של בנך נוטים להתחשב בו כדי לא להכתים את עתידו. העונש המקסימלי הוא מאסר מותנה, פסילה - יכול להיות של כמה חודשים טובים אפילו שנה... פסילה מותנית וקנס. בד"כ עבירה ראשונה לקטינים מסתיימת ללא הרשעה ואז לא מקבלים מאסר מותנה ולא קנס. רק פסילה והתחייבות להימנע מעבירה. וכן פסילה מותנית. אם עד מועד גזר הדין תראה שעברת טסט ותאוריה - אז העונש יהיה יותר קל. מאידך אם תוציא רשיון אז אחרי העונש תצטרך לעבור הכל מחדש. לכן אולי כדאי לעבור טסט ותאוריה - לסיים את המשפט - לפני שאתה מושך את הרשיון - ורק אז להוציא רשיון - כדי שההרשעה והנקודות ירשמו לפני מועד הנפקת הרשיון. אם אתם לחוצים על הרשיון - כדאי לשקול לקחת עורך דין

        • הפוסל במומו פוסל
          י | 15/03/2010 21:43

          האמת כואבת...

        • חנך את בנך, אח"כ הטף לאחרים !
          גיא "אנשים באדום" | 15/03/2010 23:14

          דן, בנך עשה מעשה מסוכן מאין כמוהו ! תמסור לו שאנו לא רוצים לשמוע על עוד אסון בדרכים ! יש לנו מספיק כאלה ואנו לא רוצים לעזור לאויבינו. אני מקווה שאתה מבין את חומרת המעשה ...... מה היה עלול לקרות .... אני משער שאז כבר לא היית פונה כאן לפורום אלא היית במקום אחר. י' לא השתלח בך ולא אותו צריך לצנזר אלא אותך עקב הגסות בה כתבת. איך אתה מוכן לתת לבנך להחזיק את ההגה בידים לאחר שביצע מעשה שהיה עלול להרוס משפחות שלמות ואולי לכסות את העיתונים שוב בדם ? בפורום הזה מנסים לעזור לגולשים בנושאי בטיחות בדרכים, עבירות תנועה ואף תאונות. אני לדוגמא עונה כאן קבוע ועוזר לגולשים שקיבלו דוחות לא הגיוניים / לא תקינים, אבל יחד עם זאת אני כאן גם כדי להעלות את המודעות לנושא ולהבהיר לאנשים מה קורה אחרי התאונה ....... צר לי מאוד , אין לי כל כוונה לפגוע בך, אולם אני מקווה שבנך יקבל עונש חמור ומרתיע שיהווה תמרור אזהרה צעקני לכל מי שחושב לעשות מעשים דומים. עבירת תנועה > תאונה = אסון ! גיא הלוי, פעיל להגברת המודעות לסכנות שבכביש ומתנדב במשטרה, מייל : guyhalevy@gmail.com

        • דן, עשה לנו טובה ותודיע לנו כאשר אתה או בנך יוצאים
          מישהו שמתעקש לחיות | 22/03/2010 21:04

          לכביש. אנחנו נוותר על החוויה לנהוג בדרך שאתה או הוא נוהגים בה ונסע בדרכים חליפיות. בקשר למשפט, אם אני הייתי השופט, הוא היה רואה סורג ובריח, אבל אל תדאג, יהיה בסדר. אני מאחל לך אריכות ימים. רק אל תמנע זאת גם מאחרים. אתה מוזמן להטיח בי כמה רפש שאתה רוצה. הלוואי שהיית חזק בחינוך הילדים שלך כמו שאתה חזק בזה.

    • בית המשפט ! נא לשבת ........
      השופט הרחמן | 15/03/2010 23:22

      דן היקר ! אני מצדיע לבנך, הוא עשה מעשה אמיץ ואצילי ! כל הכבוד לו ! הוא הראה לכולם שלא צריך ללמוד בשביל לדעת לנהוג. אי לכך אני מורה בזאת למשטרה לממן את המשך קורס הנהיגה לצעיר, לבטל לאלתר את המחסומים המהווים הפרעה לאזרחים ולשלם לנהג פיצוי על עוגמת הנפש, על חדירה לפרטיות ואובדן זמנו כפי שיבקש. בכבוד רב, השופט הרחמן.