לטעום מהעוגה ולהשאירה שלמה...

  • עבירת מהירות ראשונה לאחר 16 שנה
    אלי | 15/03/2010 10:08

    שלום קיבלתי דו"ח בדואר על עבירת מהירות - לפי הנטען נסעתי 86 בדרך עירונית שמותר בה 50. אין קנס אלא הודעה שבהמשך אוזמן למשפט. העבירה צולמה במצלמה, לא נעצרתי ע"י שוטר. יש לי רישיון כ 16 שנה ללא עברות קודמות. שאלותי :   האם כדאי לשלוח מכתב ולבקש המרה לאזהרה היות וזו עבירה ראשונה שלי ? האם יש סיכוי שזה יתקבל ? אם אני מבקש זאת האם בעצם אני מודה בעשיית העבירה ויגביל את אפשרויותיי במשפט אם הבקשה תדחה  ? אולי כדאי לנסח בצורה כזאת שלא ישתמע שאני מודה ?   כמו כן , מיקום העבירה לא ברור בד"וח -התיאור הינו :"ברחוב דרך רמתיים מצפון הוד השרון פינת ירקון" - לא מצאתי רחוב "ירקון" בהוד השרון, אני משער שמדובר ב "דרך מייסדי ירקונה" - האם לדעתכם זה יוכל לעזור לי ?   הכי חשוב לנהוג בזהירות.. בתודה מראש

    • לטעום מהעוגה ולהשאירה שלמה...
      יעקבי | 15/03/2010 12:56

      ראשית, הלוואי וירבו נהגים עם רקורד נהיגה כמוך. אכן יש מקום להביא זאת בחשבון. ולעניין: עברת המהירות שלך היא מסוג הזמנה לדין (אין בה ברירת קנס). אפשר לפנות לתביעה ולבקש לפנים משורת הדין המרה לאזהרה לאור הרקורד המרשים (לחיוב) שלך. לשם כך עליך להודות בעבירה ולהביע סליחה/צער/חרטה שיש בהם ללמד על הפנמה. בשל העומס הרב בבתי המשפט ובשל עברך הנקי לאורך שנים (16!!!) יש סיכוי שיתחשבו בכך וימירו לאזהרה. אם תבחר להתדיין בבית משפט, כדאי לבקש לראות התמונות שצולמו. לבדוק אם אכן רכבך הוא זה המצולם, האם הוא לבד בתמונה, ואם לאו - אזי האם הוא תופס את רוב התמונה. לגבי טעות בהגדרת המקום: משקל מועט היות שהרחוב בו צולמת מוגדר. לא מכך תצמח הישועה. ניהול משפט בעברת מהירות על פי מצלמה הוא לא פשוט. צריך להיות מפולפל כדי להעלות טיעונים של תקינות המצלמה, כיול, נוהל הטיפול התמונות ועוד. הסיכוי לצאת זכאי - קטן. סוף דבר: כדאי לנסות המרה לאזהרה. בהצלחה.

      • המשך
        אלי | 15/03/2010 14:48

        תודה.אגב אין לי אפשרות לבחור להתדיין בבית משפט - אני צפוי לקבל זימון למשפט ללא אפשרות בחירה..

      • המשך
        אלי | 15/03/2010 14:48

        תודה.אגב אין לי אפשרות לבחור להתדיין בבית משפט - אני צפוי לקבל זימון למשפט ללא אפשרות בחירה..

        • המרה באזהרה
          |עו"ד נ.חקלאי | 15/03/2010 17:08

          תנסה לפנות לקצין אגף תנועה מחוזי - הוא ממיר דוחות מסוג זה. אתה לא חייב להודות באופן כל כך מפורש. די שתכתוב שאתה שומר חוק ועברך נקי ושאתה מבקש כי יוותרו לך בזו הפעם. בהצלחה

          • המרה לאזהרה
            דוד, מתנדב בתנועה | 18/03/2010 23:20

            לא ברור לי מה שכתב עו"ד חקלאי לעצם הענין: לקבלת אזהרה יש 3 תנאים 1. הודאה באשמה 2. ותק בנהיגה של מעל 5 שנים 3. שנתיים ללא עבירת תנועה כל שהיא (כולל "קטנה" כמו חניה וכיו"ב) עצם הבקשה להמיר את הדו"ח באזהרה מהווה הודאה באשמה. כדאי לך לנסות, כי אזהרה פירושה לא הרשעה, לא קנס וללא נקודות חובה.

            • המהרה לאזהרה
              אפיגר | 21/03/2010 01:07

              תנסה לפנות כדברי עו"ד חקלאי, אבל הזמנות לדין אינם ניתנים להמר לאזהרה.