לטנגו צריך שניים

  • מעבר חציה
    רותה | 14/03/2010 22:23

    עברתי ברגל במעבר חציה של 6 נתיבים. חיקיתי שיתחלף הרמזור לירוק בזמן שהמכוניות שנוסעות בקיוון בו אני הולכת התחילו ליסוע, כלומר אין סיכוי שיחצו את המעבר חציה. האור בשלושת הנתיבים הרחוקים התחלף לירוק בנתיבים הקרובים לא התחלף אך כאמור לא נסעו שם מכוניות כי היה להן רמזור אדום. כשהיתי אמצע החלק השני של מעבר החציה, באור הירוק,תפס אותי גבר זר בכתפי ופקד עלי לבוא איתו. אני כמובן סרבתי ושאלתי אותו מי הוא שיגיד לי לבוא איתו. מאוד נבהלתי והחשתי את צעדי לכיוון בעלי שחיכה במכונית בצד השני של הכביש. הגבר הזר החזיק בי האמצע הכביש ולא איפשר לי ללכת תוך שהוא צועק עלי שהוא שוטר ןמראה לי פלסטיק שבתוכו כנראה התעודה שלו שתלוי על צוארו. אציין שהיה לבוש בבגדים אזרחיים ללא מדים ועם אקדח גדול בחגורתו. האור ברמזור התחלף והמכוניות סביבנו התחילו לסוע, והוא ממשיך לצעוק "את לא תגידי לי מי אתה" שכנעתי אותו שנרד מהכביש והוא המשיך לדרוש ממני תעודה ולבוא איתו לנידת שנמצאת מעבר לכביש במגרש החניה, סרבתי כיון שמיהרתי לפגישה ובעלי ניסה לשכנע אותו לעזוב אותי אך הוא לא ויתר והסוף רשם לי דוח על חצית מעבר חציה באור אדום וכנס של 100 ש"ח.אני רוצה להתלונן על תקיפה מצד השוטר ודו"ח שוא. האם יש סיכוי? אני שומרת חוק, ב25 שנים שיש לי רשיון נרשמו לי 2 דוחות תנועה.

    • לטנגו צריך שניים
      |עו"ד נ.חקלאי | 15/03/2010 17:22

      אני לא יודעת בדיוק מה היה שם - אבל מדברייך עולה שאפילו אחרי שהשוטר הציג לה את תעודת השוטר שלו - את לא צייתת לו והמשכת לך לדרכך. זו עבירה חמורה של אי ציות לשוטר. שוטרים שאוכפים עבירות תנועה הרבה פעמים לובשים בגדים אזרחיים - רוב עבירות התנועה לא היהו מתבצעות אם העבריין היה רואה שוטר מול העיניים - לכן האכיפה סמויה. לפי מה שאני מבינה ממך - את 3 הנתיבים הראשונים חצית באדום - כי לדברייך לא היו מכוניות. ביצעת את העבירה. ברמזור אדום צריך לעצור גם אם אין תנועה. הציות לתמרור אינו מותנה במצב הדרך. לפחות ממה שאת מתארת - גם ביצעת עבירה של חציה באדום וגם של אי ציות לשוטר. אני מאמינה שהשוטר לא תקף אותך כמו שאולי את חווה את זה עכשיו - אלא סימן לך לבוא עימו. לא ברורה לי עמדתך "אני כמובן סירבתי" - למה כמובן? למה לסרב לשוטר???

      • יש זכות מלאה לסרב לשוטר ללא מדים
        אורי | 18/03/2010 08:35

        שוטרים ללא מדים לא יכולים לעצור אדם או אפילו לעכב אא"כ המעצר הגיע בעקבות חשש סביר לעבירה פלילית. מעבר בבאור אדום אינה עבירה פלילית.אם פושע היה תופס אותי וגורר אותי לרכבו, אין ספק שהייתי מתעמת איתו, ואולי אף יותר מכך זועק לעזרה. ייתכן כי  הוא בא לתקוף אותי או אף לחטוף.יש לגשת לתחנת המשטרה ולהגיש תלונה, ובנוסף בקשה להישפט.