הסבת כתב אישום

  • כיצד ניתן להסב כתב אישום שהוגש ולא דוח?
    יקיר כהן | 28/02/2010 15:20

    שלום רב, קיבלתי הזמנה לדין בגין נסיעה במהירות מופרזת ברכבי אשר תועדה במצלמה. הנהג שנהג בפועל ברכב מעוניין להסב את כתב האישום על שמו. אלא שראיתי שרק דוחות ניתן להסב. האם יש דרך להסב כתב אישום (לא נשלח דוח אלא זימון למשפטט)? תדה

    • הסבת כתב אישום
      עו"ד יאיר מושיוב | 28/02/2010 16:26

      הפתרון אינו בחוק, אך הפסיקה רוויה במקרים שכאלו- כל שעל הנאשם לעשות הוא לבוא ביום הדיון ביחד עם הטוען לאשמה (שנהג בפועל), להסביר לפני הדיון את הדברים לתובע, ולצפות להבנה. כמובן שבמידה והדבר לא עובד, ניתן להסביר זאת ישירות לשופט במעמד הדיון. רצוי יהיה אף להכין תצהיר חתום ע"י עו"ד מבעוד מועד, בו יפרט המבקש לשאת באשמה את העניין, חלקו באשמה וההסבר להימתאות הרכב ברשותו בעת ביצוע העבירה. זכרו כי המערכת לא מחפשת בכח להרשיע ולפגוע באדם, אשר איננו האשם, ועוד ישנו אחר המוכן לקחת את האחריות עליו.

      • הסבת כתב אישום
        יקיר כהן | 28/02/2010 17:23

        רוב תודות.השאלה אם ניתן אולי או נכון יותר, לפנות מראש למשטרה בכתב יחד עם תצהיר מאומת עי עו"ד ולבקש זאת מראש מבלי להגיע למשפט?

        • המשך תשובה
          עו"ד יאיר מושיוב | 01/03/2010 00:41

          א. התיק כבר אינו במשטרה אלא בתביעות תעבורה. ב. אם יש לך זמן, נסה. ברור שעדיף לייתר את הגעתך ולהסב את כתב האישום מבעוד מועד, רק שאני מניח שייתכן וירצו לפגוש אתכם בכל מקרה.

          • בהחלט לפנות למשטרה
            |עו"ד נ.חקלאי | 01/03/2010 23:05

            בהחלט לפנות למשטרה . ומיד. גם אם קיבלת רק הודעה על ביצוע העבירה וטרם קיבלת מועד למשפט - וגם אם קיבלת מועד למשפט. פנה מיד למשטרה - הדוח יומר על הנהג - על פי הצהרה שהוא עצמו חייב לצרף לפניה - והוא זה שיוזמן לדיון. אתה תקבל הודעה על ביטול דוח. בהחלט פניה למשטרה חבל על הטרחה. הדוח מגיע לתביעות רק שבועות בודדים לפני הדיון. אל תחכה לרגע האחרון. בהצלחה