ימתין...

  • מעבר חציה
    א.זיק | 26/02/2010 16:24

    במעבר חציה האם על הנהג להמתין עד שהולך הרגל יגיעה למדרכה שמנגד. או במידה שהנהג יכול לעבור בלי לסכן אותו והוא יוכל להמשיך בביטחה את חצית הכביש זה חוקי ונכון?

    • ימתין...
      יעקבי | 27/02/2010 15:02

      נושא מעבר הולכי רגל במעבר חציה רב-נתיבי נתון לפרשנויות. תקנה 67(א) אומרת: "נוהג רכב המתקרב למעבר חצייה, והולכי-רגל חוצים במעבר, יאפשר להם להשלים את החצייה בבטחה, ואם יש צורך בכך יעצור את רכבו לשם כך". יש לשים לב למילה "להשלים" - הווי אומר לסיים את החצייה, ואין לסיים אלא במדרכה שמנגד. עצם העצירה וההמתנה לפני מעבר חציה מסמנת לנהג אחר לנהוג בזהירות ואף לעצור, שכן אסור לעקוף לפני מעבר חציה. זו דעתי.

      • מעבר חציה המשך למר יעקבי
        א.זיק | 27/02/2010 19:42

        מר יעקבי הנכבד. ראשית תודה על תשובתך המהירה .שוחחתי היום עם מורה בקורס נהיגה מונעת[בראשון לציון] לדברו באם נסיעתי לא תסכן או תמנע ממנו להשלים ולחצות בבטחה את הכביש אני רשאי לעבור [יש מעברים של כ12 מ,]. לגבי נהג אחר בחוק רכב או נהג אינם תמרור לנהג אחר ולכן אין חובה עלי בענין זה .כך שמבחינת החוק היבש זה חוקי .

        • אין חובה להמתין ,אבל
          מיקו | 27/02/2010 20:34

          הנושא כל כך מורכב, מדבר אורך מעבר החציה,מי חוצה,ילד ,בוגר,זקן, האם הוא נראה מרוכז, האם נראה יציב בנפשו האםהוא נראה ממהר,האם,האם,האם ,בקיצור כל כך,הרבה האם ,שממתינים שיסיים לחצות .( בדרך כלל ששוטר נותן דו" ח הוא יכתוב שהנהג לא נתן להולך הרגל לחצות בבטחה ,השוטר לא כותב בדו"ח "לא נתן להולך הרגל לעלות למדרכה" ולך תתמודד עם זה )

          • מעבר חציה
            א.זיק | 27/02/2010 20:51

            תודה.כנראה שלא נגיע להסכמה באם ננסה לפרש את החוק. החוק הוא יבש.וכמו שהשבת אין חובה להמתין!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! נהיגה זהירה לכולנו

    • מעבר חציה
      עו"ד א.אורון | 28/02/2010 07:06

      לטעמי לא מוצדק יהיה להרשיע בעבירה נהג אשר חלף על פני מעבר החציה לאחר שהולך הרגל כבר חלף על פני רכבו, גם אם הולך הרגל טרם הגיע למדרכה, וככל עוד איני מפריע לו לחצות. בברכה עו"ד א.אורון מנהל הפורום התשובות בפורום אינן מהוות תחליף ליעוץ משפטי

      • מעבר חציה
        א.זיק | 28/02/2010 08:14

        תודה רבה, היה מענין ,על זה נאמר מכל מלמדי השכלתי. בברכה נסיעה טובה א.זיק