אור אדום

  • חציה באור אדום
    שירה | 24/02/2010 15:06

    חציתי במעבר חציה, לפי השוטרת ש"תפסה" אותי- באור אדום. אמרתי לה שהיה ירוק אבל היא התעקשה ורשמה לי דו"ח. ברצוני להישפט- מה הסיכוי שאצא זכאית? (היא רשמה בדו"ח שאמרתי שהיה ירוק)

    • אור אדום
      |עו"ד נ.חקלאי | 24/02/2010 17:26

      אם עברת התעבורתי נקי יש לך אופציה לבקש המרה באזהרה. בקשי זאת תוך 30 יום מקבלת הדוח. כך מחד לא תצטרכי לשלם הקנס או להגיע לבית משפט. אך מאידך המשמעות היא שלמעשה את מודה בעבירה - אך הפעם מוותרים לך.... בפעם הבאה לא יוותרו. אם את רוצה ללכת "עד הסוף" אז תגישי בקשה להשפט. תוזמני למשפט. במועד הראשון ישאל אותך השופט אם את מודה באשמה. אם תגידי שאת לא מודה - אז תוזמני פעם נוספת לדיון הוכחות. השוטרת תעיד ואת תחקרי אותה. אחר כך את תעידי והתובע המשטרתי יחקור אותך ואחר כך או שהשופט יחליט באותו היום אם הוא מרשיע או מזכה - או שתידרשי לבוא פעם נוספת... נדנוד. בהצלחה הסיכוי לזיכוי תלוי גם במצב הראיות בדוח - כמה השוטרת עשתה עבודה יסודית. ובשאלה האם השופט יתן אמון בגרסתך - ואפילו אם יהיה לו ספק הוא אמור לזכות.

      • עוד שאלה
        שירה | 24/02/2010 17:49

        תודה על התשובה המהירה!יש לי עוד שאלה- העבר התעבורתי שלי נקי. לשוטרת אמרתי (וגם בדו"ח רשום) שאני לא מודה באשמה- שעברתי בירוק. אם נניח אני מבקשת המרה לאזהרה- זה לא סותר את טענתי שאני לא אשמה? ונניח שביקשתי המרה וסורבתי- האם אוכל להישפט בכל זאת? אם כן- זה יראה מוזר לטעון שהייתי לא אשמה, ביקשתי המרה ועכשיו אני שוב טוענת שאני לא אשמה, לא?שירהנ.ב. האם בבית משפט יש סיכוי שהקנס יוגדל?

        • המון שאלות....
          |עו"ד נ.חקלאי | 24/02/2010 18:12

          כשאת מבקשת אזהרה - תכתבי שאת שומרת חוק ושעברך נקי ותבקשי יפה בלי להתייחס לארוע - אל תרשמי שאת מכחישה ושזו טעות כי אז לא יבטלו. אבל גם אל תודי בפה מלא... לא כל כך קוראים לעומק את מה שאת כותבת - אם את עונה לקריטריונים אז יבטלו אם לא אז לא. אם לא יבטלו - תוכלי לבקש להישפט. בית משפט רשאי לתת לך עונש חמור יותר - בדכ לא עושים זאת אלא אם כן האופן שבו תנהלי את המשפט נורא יעצבן את השופט. בהצלחה

          • תודה רבה :)  לת
            שירה | 24/02/2010 21:15