קיפוח זכות

  • דו"ח תנועה תמוה וללא סעיף
    ל.ש. | 03/02/2010 23:00

    שלום, לפני כשבוע קיבלתי דו"ח תנועה משוטר תנועה שעמד בצד הכביש לאחר פניה ימינה. כשרציתי לפנות ימינה היה טור של מכוניות שמחכות לפניה, ואני עקפתי את הטור משמאל והשתלבתי בו חזרה מעט לפני הפניה ימינה. למיטב ידיעתי אין חוק אשר קובע לי מתי להשתלב בימין, ובטח ובטח שלא סיכנתי אף אחד. "הדחפות" לטור מכוניות היא טבעית בכבישי ישראל, כמו למשל "הדחפות" לכיכר תנועה. בכל מקרה, השוטר שעמד בצד הכביש עצר אותי ורשם לי דו"ח על סך 250 שקלים, וטען שביצעתי עבירת תנועה. השוטר לא הסביר לי מהי עבירת התנועה שביצעתי, וביקשתי באופן מיידי להשפט. בדו"ח שקיבלתי לא צויין אף סעיף (שם, מספר) וזה נורא תמוה בעיניי. השאלה שלי- האם מה שביצעתי הוא עבירת תנועה בחוק? במידה וכן, מה הסעיף ולמה הוא לא נרשם בדו"ח? במידה ולא, מהו הטיעון שעליי להביא במשפט? ככל הידוע לי אין חוק שקובע לי מתי להשתלב בתנועה, ולצורך העניין המקרה משול לנהג שבתמימות טעה בדרך וברגע האחרון בחר לפנות ימינה. תודה רבה מראש!

    • קיפוח זכות
      |עו"ד א.שור | 04/02/2010 11:15

      העבירה שכנראה הואשמת בה הנה קיפוח זכות להלן ציטוטה: " קיפוח זכות השימוש בדרך 3511 500 0 בהיותך עובר דרך התנהגת באופן אשר קיפח את זכות אדם להשתמש שימוש מלא בדרך בכך ש…(פרט את מעשה הנהג), בניגוד לתקנה 21(ב)(1) לתקנות התעבורה. המשמעות הנה שכאשר נכנסת לטור קיפחת זכותם של נהגים מאחוריך

      • תיקון טעות
        ל.ש. | 04/02/2010 13:49

        הכתב של השוטר היה לא ברור, מסתבר שנרשם לי דו"ח ע"פ סעיף 42. בתשובתך התייחסת לסעיף אחר, מהו למעשה סעיף 42? והאם שווה בכלל להגיע עם סעיף זה בפני שופט? תודה מראש

        • הדוח כלל לא תמוה, אפילו מוצדק!
          רון | 06/02/2010 13:48

          תגיד לי בבקשה, איך היית מרגיש אם איזה חוצפן היה נדחק לפניך בתור? מרגיז נכון? היית בבודאי מאחל לו בליבך "מכל טוב"...מה שבעיניך הוא טבעי, דהיינו התנהגות סוציומטית והידחפות לראש התור הוא התנהגות לא טבעית ולא מוסרית כלל. חבל שקיבלת רק 250 ש"ח, שכן לטעמי ניתן היה להאשימך בנהיגה בקלות דעת תוך סיכון עוברי דרך אחרים. אני במקומך הייתי לומד את הלקח ומשלם, שכן השופט עשוי להחמיר עימך, בבחינת "די לחכימא ברמיזא ולשטיא בקורמיזה". כל טוב.

    • סעיף 42 לתקנות התעבורה:
      עו"ד יאיר מושיוב | 07/02/2010 09:43

      42. נוהג רכב המתכוון לפנות ימינה, לא יפנה אלא כשהוא נמצא עד כמה שאפשר סמוך לשפה הימנית של הכביש ואין בצדו הימני רכב אחר בתנועה, ויפנה ימינה פניה חדה, זולת אם סומן אחרת על פני הכביש. פירוש תקנה זו הוא פשוט- ליצור סדר ונהיגה תרבותית מחד, ונהיגה בטוחה וראויה מאידך. אם כל אדם ייכנס לנתיב פונה או לפניה עצמה מכל מקום שיתחשק לו, אנו צפויים לתאונות רבות, זעם מוצדק מצד אלו שעמדו יפה בתור בפניה, ופוטנציאל לא רצוי להתפרצויות אותו זעם על הנהג החצוף. יחד עם זאת, אכן כל עוד הקו התוחם את נתיב הפניה מקווקו, רשאי נהג לעבור אותו, ואין המדובר בחציית קו לבן רצוף. ואולם, טענת הגנה שתעמוד לך (או לפחות תוכל להישמע סבירה, אך לאו דווקא משחררת מאשמה) היא שאינך מכיר את האיזור, ורק בהגיעך סמוך לצומת, הבחנת שדווקא פניה ימינה תביא אותך ליעדך, וזאת מבלי שידעת זאת קודם לכן. זו טענה חלשה במקרה שלך, אך אם אין לך משהו יותר טוב... נסה אותה, תוך הבעת צער וחרטה.

      • דוח ראשון מאז קבלת רישיון
        אבי | 21/06/2015 13:37

        קרה לי אותו המקרה וזה דוח ראשון מזה קבלת הרישיון שלי (4 שנים כמעט) האם בבקשת.ערעור אני יוכל לבטל ולצאת באזהרה בלבד?
        השוטר אמר לי שהוא לא יכול לתת לי אזהרה כי אין לי עשר שנים רישיון האם זה נכון?