תשובה

  • חציית קו הפרדה לבן
    במבי | 23/01/2010 19:06

    קיבלתי דו"ח על חציית קו הפרדה לבן. התחלתי לעקוף בדיוק כשהסתיים קו ההפרדה אך השוטר (מתנדב) לא היה מוכן לקבל את זה. בנוסף אמר: "אל תתווכחי". הוא נתן לי במקום זימון לבית משפט כאשר הוא לא רשם בדו"ח את טענותי והיכן הוא היה ביחס אלי בעת ביצוע העבירה לכאורה. בדו"ח הוא ציין נכונה את התאריך אך רשם יום לא נכון ואיית לא נכון שם היישוב הסמוך. יש לי רישיון 22 שנה ללא עבירות חמורות. האם בסמכותו לקבוע לי משפט? האם טעויותיו וההחסרות בדו"ח יפעלו לטובתי? איזה עונש אני עלולה לקבל?

    • תשובה
      אורן המקורי | 23/01/2010 19:13

      חבל שאתה נטפל לעובדה שהוא מתנדב. זה לא גורע גרם מחוקיות ההזמנה לדין. מי שמוסמך לרשום דוחות מוסמך לרשום גם הזמנות לבית משפט. בהזמנה לדין דברי הנהג נרשמים במקור גב ההזמנה שאינה נמסרת לך (בניגוד לדוח רגיל שבהעתק אתה רואה את דברי הנהג). טענותיך בעניין היכן התחלת את העקיפה דינן להתברר בבית המשפט. תוכל לחקור את עורך ההזמנה וכן תיחקר ע"י התביעה.

    • עונש?
      במבי | 23/01/2010 19:25

      לא נטפלתי לעובדה שהוא מתנדב. רק ציינתי עובדה. שאלתי: מהו העונש שאני עלולה לקבל? האם הוא צריך / חייב לציין היכן הוא היה ביחס אלי?

      • תשובה
        אורן המקורי | 23/01/2010 20:15

        אין חובת ציון עובדה כזו או אחרת. אם מתשובתיו בהתבסס על הנסיבות יעלה כי קיים חוסר כזה או אחר במידע זה ישפיע על האם תהיה הרשעה. לגבי עונש לא ניתן לנבא. סביר להניח כי אם העבר התעבורתי אינו מכביד זה יסתיים בקנס ופסילה ע"ת אבל זו הערכה בלבד ומלבד העבר התעבורתי יש משקל לא מבוטל גם לנסיבות הספציפיות של המקרה כפי שעולה מההזמנה לדין.

        • רק רגע בבקשה...
          עזרה ראשונה... | 25/01/2010 03:22

          נראה לי שאת רצה מהר מידי. אף אחד לא אמר שתקבלי עונש. לשלב העונש מגיעים רק אם יש הרשעה. לצורך זה, חשוב מאוד מה נכתב בדוח. אומנם למתנדב יש אותן סמכויות כמו לשוטר, אבל הוא עשוי להיות פחות מיומן ממנו. לכן, אם הוא לא רשם נכון את תיאור העובדות, יתכן שניתן להפיל אותו בחקירה הנגדית, או לנצל את זה לצורך עסקה עם התביעה, כולל שינוי של סעיף האישום לסעיף קל יותר ומנוקד פחות או לא מנוקד כלל. בשלב ראשון, הייתי מציע שתסרקי את הדוח ןתעלי אותו, בשביל שניתן יהיה להתרשם.

          • מתנדב עובד תמיד עם בן זוג
            דוד, מתנדב בתנועה | 26/01/2010 22:56

            מאחר ומתנדב עובד תמיד עם בן-זוג, זכותך לקבל את תגובת המתנדב או שוטר השני שהיה בניידת באותה עת. חקירת העדים-השוטרים בזמן המשפט תוכל לספק לבימ"ש עילה לזכות אותך במידה ותופיע סתירה בין דברי העדים. לצורך הוכחת בן-זוג כדאי להיעזר בעו"ד שיוכל לדרוש את הבאת מסמכי היחידה, כגון דו"ח עיסוק ויומן מתנדבים.