נתיב חסום

  • האם ביטול נתיב מבטל את התמרור האמור לגביו
    שלום | 06/01/2010 23:57

    שלום, אתמול נסעתי בכביש אשר לו שלשה נתיבים, שניים ישר ואחד שמאלה. המשטרה סגרה שני נתיבים בעקבות עבודות בכביש, אחד מן הנתיבים המורה על נסיעה ישר, ואת הנתיב המורה על נסיעה שמאלה. נכנסתי אל הצומת כאשר הרמזור היה ירוק, אלא שהייתי צריך לפנות שמאלה. הרמזור המורה על נסיעה שמאלה היה אדום. השוטר עצר אותי על נסיעה באור אדום. שאלתי היא: האם בגלל שנכנסתי לצומת כאשר הרמזור המורה על נסיעה ישר היה ירוק ופניתי שמאלה כאשר הרמזור המורה על נסיעה שמאלה אדום עברתי על נסיעה באור אדום או  שעברתי היא שנסעתי בכיוון אסור. האם זה שהנתיב היה סגור בעקבות העבודות מבטל את התמרור ולפיכך איני יכול לעבור עבירת נסיעה באור אדום שכן ברמזור מבוטל? אם כן , האם כדי לי לבקש להישפט בטענה שהדוח אינו נכון? אשמח לתשובה יום טוב.

    • נתיב חסום
      |עו"ד נ.חקלאי | 07/01/2010 21:02

      כעקרון מאוד מסוכן לפנות שמאלה באור אדום - כי אתה עלול להתנגש ברכבים ממולך שלהם אור ירוק ונוסעים ישר. מאידך אם הבנתי אותך - נאלצת לפנות את הנתיב שלך כי מכוניות שלפניך ואחריך רצו לנסוע ישר בירוק - נכון? והפניה שמאלה לא נחסמה? זו קצת רשלנות מצד מי שחסם את הנתיבים. אני הייתי פונה למשטרה בבקשה לבטל הדוח - תוך 30 יום מיום שקיבלת אותו - ולהסביר שבנסיבות שנוצרו לא ידעת מה אתה אמור לעשות..... מזל שלא קרתה תאונה

      • לפי דבריך ,הנתיב שמאלה היה חסום ,
        מיקו | 08/01/2010 10:30

        ואם תגיד את זה, בצורה שסיפרת כאן, אז חבל לך זמנך,,,,( כי מה פתאום אתה מנסה לפנות שמאלה אם הנתיב חסום ? ) אתה אמור להציג זאת , שמכל החסימות נוצר מצב ,שאי אפשר היה להבין בצורה חד משמעית שאין פניה שמאלה ,כדוגמת תמרור ,או שוטר . אגב, צריך "אומץ" לפנות באדום ,גם שרמזור מתקלקל ,עדיף לנסוע ישר ,ולא שמאלה,,,,,