הפורום סגור למשתמשים רשומים בלבד להרשמה לחץ כאן

נהג חדש ומחודש

  • השלכות עבירת מהירות לנהג חדש
    מתן | 05/01/2010 21:02

    שלום רב,נתחיל בהתחלה: אני בעל רישיון כבר למעלה מ-3 שנים. בעבר הייתה לי עבירת מהירות (120 בכביש של 90), נאלצתי לשלם קנס בגובה 750 ש"ח וגם לעשות תיאוריה מחדש בעת חידוש הרישיון לאחר שעברו השנתיים הראשונות. בעת החידוש, הוארכה לי תקופת ה"נהג חדש" לשנתיים נוספות.לא מזמן קיבלנו בדואר הודעה על מצלמה שתפסה אותי על מהירות פעם נוספת (אותן מהירויות). יש לציין שמדובר ברכב חברה, של אבא שלי.השאלות שלי הן:- מה ההשלכות מבחינת נקודות על נהג חדש? לפי מה שאני זוכר, על העבירה הקודמת קיבלתי 8 נקודות, ועל זאת אני חושב שאקבל 8 נקודות נוספות. האם יש השלכות בגין צבירה של 16 נקודות?- האם יש סיכוי שאצטרך לעבור מבחן תיאוריה נוסף בחידוש הרישיון הבא, כמו שקרה בפעם הקודמת (מאחר ואני נחשב עכשיו לנהג חדש שוב)?- מהי תקופת הקירור ללא עבירות שצריך לעבור עד שנמחקות נקודות שנצברו?- בהתחשב בכל הנתונים הנ"ל, מה הייתם ממליצים לעשות: לקחת את הנקודות על עצמי, או שאבא שלי ייקח את הנקודות עליו (כרגע אין לו נקודות צבורות)? מבחינת ההשלכות נטו כמובן...תודה רבה מראש!

    • נהג חדש ומחודש
      |עו"ד א.שור | 05/01/2010 23:39

      המשמעות של הרשעתך בעבירת רמזור בזמן היותך נהג חדש הנה ששוב תדרש למבחן עיוני ושוב תהיה נהג חדש שנתיים נוספות. לדעתי אם קיימת אפשרות שהדו"ח לא יוסב על שמך זה עדיף ואם לא כדאי שתעזר בעורך דין שייחלץ אותך מלהתחדש בנהג חדש מחדש בצלחה

      • ומה לגבי הנקודות?
        מתן | 06/01/2010 05:49

        האם יש חשש לגבי הנקודות? פסילה או שלילה בעקבות צבירה של יותר מדי?ודרך אגב ציינתי שזאת הייתה עבירת מהירות במצלמה... אם זה משנה משהו