אזרח לא תמים - להבא אל תתחצף !

  • דו"ח בגין חציה באור אדום כהולך רגל
    אזרח תמים | 26/12/2009 16:02

    שלום, לפני מספר ימים חציתי כהולך רגל באור אדום ושוטרים שהיו על אזרחי בצד השני הציגו לי תעודת שוטר וביקשו ממני תעודת זהות. הם רשמו לי דו"ח על סך 100 ש"ח והייתי ממש עצבני והשתמשתי כנגדם במילים לא יפות ולא מכובדות. כמובן שלא הפעלתי אלימות פיזית מסוג כלשהו, אך קיללתי ממש... עוד באותו יום ניגשתי לדואר לשלם את הקנס. האם ייתכן שיוגש נגדי כתב אישום בגין העלבת עובד ציבור? עליי להדגיש שהשוטרים לא הזכירו מעולם שיעמידו אותי לדין, אך לאחר שסיפרתי את הסיפור להוריי הם נלחצו ואמרו שהם חושבים שיזמנו אותי לבית משפט. בתודה מראש

    • אזרח לא תמים - להבא אל תתחצף !
      גיא "אנשים באדום" | 26/12/2009 19:46

      ראשית איזה מזל שלא "הפעלת אלימות פיזית", אני ממש מודה לך בשם השוטרים שנחסכה מהם הבושה הזאת ........... אני מניח שאם השוטרים היו מעוניינים להוסיף לך את האישום הנ"ל הם היו מעכבים אותך לתחנה. קשה לי להאמין שהם ישלחו זימון בדואר לחקירה בתחנה. יחד עם זאת, אני מבין שאתה מודע לך שלא מגיע לך פרס אלא עונש, אז האי ידיעה הזו והמחשבה אולי יגיע זימון בדואר יהווה עונש ל"אזרח תמים" , ואולי תשתף אותנו במחשבה "למה להתחצף לשוטר" ......... לך באחריות ! המשפחה מחכה לך בבית ! גיא הלוי, פעיל להגברת המודעות לסכנות שבכביש ומתנדב במשטרה, מייל : guyhalevy@gmail.com

      • ג'ימי מינאוי, עו"ד
        ג'ימי מינאוי | 26/12/2009 20:03

        צודק,אם היו מעוניינים היו מעכבים אותך לתחנה, והיו גובים ממך הודעה (היית נחקר באזהרה) דבר העלול לסבך אותך עם עבירה של העלבת עובד ציבור. להבא זה לא שווה. ג'ימי מינאוי, עו"ד

        • היית צריך להגיב ל"לאזרח התמים" ולא אלי. תודה  לת
          גיא "אנשים באדום" | 26/12/2009 20:12

          • ג'ימי מינאוי, עו"ד
            ג'ימי מינאוי | 26/12/2009 20:29

            בוודאי שהתכוונתי לאזרח התמים ולא לך. גם אם נפלה טעות במיקום התשובה צריכה להדליק אצלך נורה.

        • תודה רבה ג'ימי
          אזרח תמים | 27/12/2009 00:53

          הרגעת אותי עד מאוד... מסכים איתך שזה לא שווה את זה, אבל לפעמים קשה לשלוט על ההרגשה. כל הדברים שאמרתי לשוטרים היו כאמור, בבחינת "אל תשפוט אדם בשעת כעסו".

      • שלום גיא
        אזרח תמים | 27/12/2009 00:50

        ראשית אני מודה לך על ההתייחסות שהייתה ברובה עניינית. אני לא יודע מה הקשר שלך לגורמי אכיפת החוק וכמובן שאינך מכיר אותי. רק אומר שאני באמת אזרח שומר חוק ומעולם לא הסתבכתי באף צורה שהיא עם החוק במדינת ישראל או בעולם. בדיעבד אני מצטער על הדברים שאמרתי לשוטרים, סתם כי זה גורם לי עכשיו לחשש שמא אקבל זימון לבית משפט. אמרתי את הדברים שאמרתי משום שהייתי עצבני מאוד בגלל הקנס, בגלל שמיהרתי ללימודים ובגלל שאני בטוח שיש הרבה אוכלוסיות בעירי היקרה ירושלים שלא משלמות מיסים, לא משלמות ארנונה, לא משרתות בצבא, ואם אחד האנשים הנמנים על אוכלוסיות אלה חוצה באור אדום הוא לא מקבל קנס ואם כן, אז הוא בטוח לא משלם אותו. בנוסף, השוטר התגרה בי. בכל מקרה, הדברים שאמרתי היו בבחינת "אל תשפוט אדם בשעת כעסו". שוב, אני מודה לך על התגובה, הרגעת אותי במידת מה.