בדיקות הריון - דיני עבודה

  • בדיקות הריון
    אביבית | 24/02/2010 10:35

    שלום, שאלתי היא לגבי עובדת בהריון שמעמדה הוא "ארעית"- סטודנטית שעובדת לסירוגין. היא עובדת 2-3 פעמים בשבוע כל פעם במשך 8 שעות. היא בהריון מתקדם והגישה טפסי בדיקות הריון. האם זכאית? באיזה תנאים? תודה

    • בדיקות הריון - דיני עבודה
      עו"ד דרור חייק | 24/02/2010 11:42

      זוהי לשון הסעיף הרלוונטי: רשאית עובדת להיעדר מעבודתה, ללא ניכוי משכר עבודתה, לשם פיקוח רפואי במשך חדשי ההריון ובדיקות רפואיות שגרתיות הקשורות בהריון הנעשים על ידי רופא נשים או הנעשים בתחנה לבריאות האם והילד שאישר משרד הבריאות (להלן - התחנה), לרבות בדיקות שגרתיות כאמור הנערכות מחוץ לתחנה על פי הפניית התחנה. בפסקה זו, "רופא נשים" - רופא מורשה בעל תואר מומחה ביילוד ובגינקולוגיה שניתן לו על פי פקודת הרופאים (נוסח חדש), התשל"ז-1976 (להלן - הפקודה), או רופא מורשה המתמחה לקראת קבלת התואר האמור, במוסד מוכר לפי הפקודה, בפיקוחו של רופא בעל התואר האמור. (2) תקופת ההיעדרות מהעבודה כאמור בפסקה (1) לא תעלה על אחת מאלה: (א) לגבי אשה העובדת שבוע עבודה מלא, כנהוג במקום עבודתה, יותר מארבע שעות ביום - 40 שעות במשך חדשי הריונה; (ב) לגבי אשה העובדת עד ארבע שעות ביום, שבוע עבודה מלא כנהוג במקום עבודתה - 20 שעות במשך חדשי הריונה. בכבוד רב דרור חייק, עו"ד

      • בדיקות הריון- לשבוע חלקי
        אביבית | 24/02/2010 14:28

        הבעיה היא שהיא לא עובדת שבוע מלא אז מה מגיע לה?

        • המשך תשובה
          עו"ד דרור חייק | 25/02/2010 10:17

          לפי החוק עובדת שעובדת 20 שעות בשבוע זכאית ל-20 שעות של בדיקות רפואיות בתקופת ההריון לדבריך, אמנם היא לא עובדת במשרה מלאה אך היא עובדת בין 16 ל-24 שעות בשבוע לפיכך ברור שהיא זכאית לפחות לאותן 20 שעות זה "כסף קטן" למעסיק אבל עניין בעל חשיבות גדולה לעובדת, אשר אם תהיה ממורמרת ומתוסכלת (אפילו בתת מודע) זה כבר נזק לעסק שלך בכבוד רב דרור חייק, עו"ד