פיצויי פיטורים לשאירים - דיני עבודה

  • פיצויי פיטורין - שאלת המשך
    ירושלמי | 24/02/2010 03:28

    רציתי לדעת האם במקרה המתואר מגיע לעיזבון פיצווי פיטורין: עובד ברשות מקומית, מבוטח בפנסיה תקציבית, רווק - ללא ילדים ו/או הורים. הלך לעולמו תוך כדי עבודה (כ- 15 שנים לפני יציאה לפנסיה). האם העיזבון זכאי לקבל פיצויי פיטורין ופדיון ימי מחלה? (פדיון ימי חופשה שולם מיד לאחר מות העובד). במידה וקיימת גם פסיקה בנדון אשמח לקבל הפנייה תשובת: עו"ד שי בן נתן ס' 5 לחוק פיצויי פיטורים קובע כי נפטר עובד ישלם המעסיק לשאיריו פיצויים כאילו פיטר אותו. הפיצויים אינם נחשבים חלק מהעיזבון. תודה, ושאלת המשך מהותית תודה על התשובה אולם נשאלת כאן שאלת המשך מהותית - מאחר ואין שאירים (ילדים ו/או אישה ו/או הורים) אלא רק אחים בוגרים ונשואים האם הם יקבלו את הפיצויים לפי חלקם בצו הירושה או שבעצם המעסיק (ובמקרה זה הרשות המקומית) "זוכה מההפקר" והכסף נשאר ברשותה

    • פיצויי פיטורים לשאירים - דיני עבודה
      עו"ד דרור חייק | 24/02/2010 08:36

      רצ"ב נוסחו המלא של הסעיף בו יש תשובה מלאה לשאלתך: (א) נפטר עובד, ישלם המעביד לשאיריו פיצויים כאילו פיטר אותו. "שאירים" לענין זה - בן זוג של העובד בשעת פטירתו, לרבות הידוע בציבור כבן-זוגו והוא גר עמו, וילד של העובד שהוא בגדר תלוי במבוטח לענין גימלאות לפי פרק ג' לחוק הביטוח הלאומי (נוסח משולב), תשכ"ח-1968, ובאין בן-זוג או ילדים כאמור - ילדים והורים שעיקר פרנסתם היתה על הנפטר וכן אחים ואחיות שגרו בביתו של הנפטר לפחות שנים-עשר חודש לפני פטירתו וכל פרנסתם היתה על הנפטר. (ב) היו פיצויי-פיטורים משתלמים לשאירים שאינם בן-זוג או ילד התלוי כאמור, יופקדו הפיצויים בבית הדין האזורי לעבודה ויינתנו לשאירים שיקבע בית דין האזורי לעבודה ולפי החלוקה שיקבע, בהתחשב במצב הכלכלי ובמידת תלותם בעובד שנפטר. בכבוד רב דרור חייק, עו"ד