כן לשתי השאלות

  • פיטורין לאחר שנה
    רונה | 23/02/2010 21:03

    יש לי עוזרת בית 1 וחודשיים , כאשר לפני חצי שנה גילית כי במהלך העבודה היא מדברת בטלפון הבייתי שלי כ 15 שיחות לפחות במהלך עבודת ומהטלפון הפרטי שלי (זמן הדיבור לפחות שעה וחצי) דיברתי איתה על כך והזרהרתי אותה שאם דבר זה יחזור אני הפטר אותה (יש לציין כי לא קיזזתי לה את התשלום שקיבלתי בעקבות השיחות ששדיברת-ולא את שעות העבודה ) כיום כשאני בבית איתה היא מדברת בלי סוף מהטלפון הפרטי שלה לא נעים לי להעיר לה, אבל דבר זה לא מאפשר לה לנקות טוב(יש אחת תמיד תפוסה עם הטלפון) הודעתי לה שאני לא מעוניינת בשירותה אך לא רציתי לפגוע בה ותירצתי את זה בכך שאני בבית ואני ינקה לבד. לאור המצב האם אני חייבת לה פיצויים ? במידה וכן והאם אני יכולה לקזז לה את הטלפון ושעות העבודה מהפיצויים ?

    • כן לשתי השאלות
      mor | 23/02/2010 21:13

      כן, את חייבת לשלם לה פיצויי פיטורים.וכן, את יכולה לקזז לה את החשבון של השיחות שהיא דיברה בהן.

    • פיטורי עוזרת - דיני עבודה
      עו"ד דרור חייק | 24/02/2010 08:24

      את חייבת לשלם לה פיצויים את זכאית לקזז לה את עלות השיחות בטלפון ואת הזמן שבזבזה לצורך כך מדובר בעבירות משמעת חמורות שמצדיקות גם פיטורים תוך שלילת פיצויים אבל לאור העובדה שנתת לה יד בעצם שתיקתך ואפשרת זאת זמן רב ספק אם בית משפט (בהנחה שתתבע אותך) לא ייתן לה את הפיצויים בכבוד רב דרור חייק, עו"ד