חזרה לאחר חל"ת - דיני עבודה

  • פיצויים לאחר חופשת לידה
    ענת | 23/02/2010 21:00

    עבדתי בחברה במשך ארבע שנים כאשר לפני חצי שנה ילדתי ולקחתי חלת. נפגשתי עם הממונה בכוונה לחזור לעבודה והובהר לי שנעשה רה ארגון ואינני יכול לחזור לתפקיד הקודם בתור אשת מכירות שטח כולל רכב שהיה אלא לאשת מכירות פנים ללא רכב בשעו עבודה 8-6 דבר שלא היה בעבר האם זה נחשב כהתפטרות מוצדקת ומה אני צריכה לעשות כדי לחתום בלשכה באופן מיידי?

    • חזרה לאחר חל"ת - דיני עבודה
      עו"ד דרור חייק | 24/02/2010 08:21

      ראשית, לא תוכלי לחתום בלשכה באופן מיידי אלא אם תפוטרי בכל מקרה אינך יכולה להתפטר מיידית אלא עלייך לכתוב למעסיק שאת דורשת לחזור לתפקידך ולתנאייך הקודמים אם אין שוני מהותי בין התנאים לפני יציאתך לתנאים המוצעים לך - זו לא הרעת תנאים המצדיקה התפטרות בכבוד רב דרור חייק, עו"ד

      • המשך לפיצויים לאחר חופשת לידה
        ענת | 24/02/2010 09:31

        קודם כל תודה על תשובתך המהירה ההבדל בין התנאים הוא מהותי בהחלט. הייתי מועסקת 4 שנים בתפיד אשת מכירות שטח כולל רכב ולא כולל שעות עבודה משרדיות אלא בשטח. כרגע הוא דורש ממני תפקיד משרדי לכל דבר ואינו מוכן להחזיר לי רכב ודורש שעות עבודה 8 עד 18:00 מה שלא משאיר לי ברירה להתפטר. הוא לא מוכן להתגמש בשעות ולא להחזיר לי את הרכב שזה תנאי בחוזה ובהגדרת התפקיד האם אינני יכולה לעשות כלום בנידון?

        • הרעת תנאים לאחר לידה - דיני עבודה
          עו"ד דרור חייק | 24/02/2010 11:35

          עלייך לכתוב למעסיקך כי מדובר בהרעת תנאים מוחשית מבחינתך ובמידה ולא תבוטל תוך 30 ימים תיאלצי להתפטר עקב הרעת התנאים אסור לקום ולהתפטר - תפגעי בזכותך לפיצויים כמו כן לציין במכתב שהרעת תנאים זו אסורה לאחר חזרה מחופשת לידה בכבוד רב דרור חייק, עו"ד

          • חזרה מחופשת לידה המשך
            ענת | 24/02/2010 16:28

            שוב תודה בגל מקרה מגיעים לי פיצויים כי אני חצי שנה לאחר לידה ולפי הבנתי מגיע לי עד 9 חודשים מהיום שילדתי להתפטר ולקבל פיצויים דבר שני הוא טוען שנעשה רה ארגון בחברה ומותר לו לא להחזיר אותי לאותו תפקיד הודעתי לו לפני חודש שאני חוזרת ועכשיו לפני שחזרתי הוא לא מוכן לתת לי רכב ומשנה לי הגדרת תפקיד מה אעשה?

            • המשך פיצויים לאחר חופשת לידה
              ענת | 25/02/2010 08:55

              שוב תודה בגל מקרה מגיעים לי פיצויים כי אני חצי שנה לאחר לידה ולפי הבנתי מגיע לי עד 9 חודשים מהיום שילדתי להתפטר ולקבל פיצויים דבר שני הוא טוען שנעשה רה ארגון בחברה ומותר לו לא להחזיר אותי לאותו תפקיד הודעתי לו לפני חודש שאני חוזרת ועכשיו לפני שחזרתי הוא לא מוכן לתת לי רכב ומשנה לי הגדרת תפקיד מה אעשה?

              • המשך תשובה
                עו"ד דרור חייק | 25/02/2010 10:21

                לא בכל מקרה מגיעים לך פיצויים אם תתפטרי תוך 9 חודשים לאחר הלידה "לצורך טיפול בילד" ותצייני זאת במכתב ההתפטרות את אכן זכאית לפיצויים אם תתפטרי עקב הרעת תנאים זו סיבה אחרת ושם זה כבר נתון לויכוח זה שהמעסיק עושה רה ארגון זו זכותו אבל אסור לו לפגוע במעמדך ובתנאייך בכבוד רב דרור חייק, עו"ד