לבוש צנוע - דיני עבודה

  • לבוש מתאים
    כפיר | 23/02/2010 15:34

    אני עובדת בישיבה כמורה. כשהתקבלתי לעבודה הסכמתי להתלבש לפי ההלכה- קרי שרוולים עד המרפק וצווארון סגור, וחצאיות שעוברות את הברך. היום לאחר כחצי שנה עבודה בשיחה עם המורה האחריאית עלי נאמר לי שהמנהל- שלא הרגיש בנוח לדבר עימי על העניין מרגיש שאני מתלבשת טוב מידי. והיא אף הביאה דוגמה שהחרדיות שלבושות טוב בבני ברק הן לטעמה לא כהלכה.. היא אף השוואת אותי למורות אחרות בישיבה שלבושות שלא כמוני. היא כן הדגישה שאני מתלבשת צנוע אך טוב מידי. (לפי דעת הכוונה שלה היה סקסי מידי). אני רואה את מה שאני לובשת כלבוש מקצועי. היא עוד הוסיפה ואמרה שאם אני רואה את עתידי בישיבה אני צריכה לקחת זאת לצומת ליבי. כיצד עלי להמשיך מכאן? האם לדבר עם המנהל? האם להתעלם? תודה

    • לבוש צנוע - דיני עבודה
      עו"ד דרור חייק | 23/02/2010 18:35

      תשובתי מתחלקת לצודק ולחכם צודק יהיה לעמוד בתוקף על הלבוש הנוכחי, להתעקש על עמדותייך ואף לאיים בתביעה בגין אפלייה חכם יהיה, בהנחה שאת מעוניינת לשמור על מקום עבודתך ולא מדובר בטרחה גדולה מצדך, להתאים את לבושך לדרישות המקום אי אפשר להכריח אותך לשנות את הלבוש אך עלייך להבין שיחסי עובד-מעביד הינם תוצאה של רצון חופשי והדדי - אם אחד הצדדים לא מרוצה ומתוסכל לא יהיה לך טעם להישאר במקום זה, גם אם עמדתך תהיה "צודקת". מובן שעפ"י חוק אסור לפטר/לא לקדם עובד בגלל אמונתו הדתית או צורת לבושו בכבוד רב דרור חייק, עו"ד