ימי מחלה

  • ימי מחלה
    חיים | 23/02/2010 10:58

    לפני כחודשיים נקראתי לשימוע במסגרת עבודתי אחי 30 שנה שאני עובד בחברה ונאמר לי - כי עקב קיצוצים אסיים את עבודתי (מעבר שהשימוע להערכתי לא נעשה בצורה חוקית) מיד לאחריו חשתי סחורות נלקחתי לביה"ח ומאז אני נמצא בחופשת מחלה מסיבות בריאותיות , יש לי 120 יום מחלה לנצל - ושאלתי היא האם לאחרשיסתיימו ימי המחלה - החברה תהא רשאית לפטר אותי גם אם אסיים אמשיך להיות לשבת בבית ואעבור את המכסה של 120 יום?

    • ימי מחלה
      עו"ד רענן קריב | 23/02/2010 11:54

      אתייחס רק לשאלתך בעניין חופשת המחלה. מותר לפטר עובד הנעדר נעבודתו עקב מחלה ואינו יכוך לעבוד עקב מצבו הרפואי. לפי תיקון לחוק מיולי 2009, מותר לפטר עובד כזה רק לאחר שמיצה את יתרת ימי מחלה שנצברה לזכותו. לכן התשובה לשאלתך היא חיובית. לאחר שתסמצה את כל יתרת ימי המחלה - יהיה המעסיק רשאי לטר אותך אם לא תוכל לשוב לעבודה. אם תוכל - דינך יהיה כדין עובד רגיל לענין פיטורים ויחולו עליך כל הכללים.