פיטורים- דיני עבודה

  • זה פיטורים?
    ב/יהודית | 22/02/2010 23:25

    שלום,מדובר במטפלת סיעודית ישראלית דרך חברת כוח אדם. היא טיפלה בקשישה במשך 4 שנים. עכשיו הקשישה צריכה טיפול 24 שעות אז היא החליפה מטפלת. במהלך השנים בריאות המטפלת התדרדרה ויש לה אישורים רפואיים לבעיות גב וברכיים. היא ביקשה פיצויי פיטורים על זה שהפסיקו לה את הטיפול בקשישה אבל החברת כוח אדם מציעה לה קשישה אחרת. המטפלת אינה מעוניינת, היא מותשת ויש לה קשישה אחרת שהיא מטפלת בה פרטי בטיפול קל של חברה אנושית וטיולים בחוץ. האם מגיעים לה פיצויי פיטורים אחרי 4 שנים עם הקשישה שעברה לטיפול אינטנסיבי יותר? היא אומרת שהיו מטפלות אחרות שקיבלו פיצויי פיטורים אבל לא ידעה את הפרטים שלהם לעומק...יצוין שגם המטפלת כבר לא צעירה כל כך...(אני פונה בשמה בגלל קשיים בעברית)תודה  רבה מראש על העזרה.

    • פיטורים- דיני עבודה
      עו"ד שי בן נתן | 23/02/2010 10:17

      העברת המטפלת לטיפול של מטופלת אחרת אינה מהווה פיטורים. אם מצבה הרפואי של המטפלת לא מאפשר לה להמשיך בעבודתה עליה להביא אישור רפםואי מתאים ואז תהיה זכאית לפיצויי פיטורים.