חישוב פיצויי פיטורים- דיני עבודה

  • תקופת חישוב פיצויים במפעל שבו היו חילוף מעסיקים
    ניסים | 22/02/2010 17:16

    שלום, בשנת 2003 החברה בה עבדתי כ 18 שנה, נמכרה והחליפה בעלים, עברנו למקום עבודה חדש, והמשכתי באותה פעילות טכנית. החברה הישנה ערכה לי תחשיב פיצויים (ותשלומים מתחייבים בהתאם לחוזה ההעסקה) והפקידה לי את ההפרש ממה שנצבר בקרן פנסיה נתיב, בקרן ביטוח חדשה על שמי, והוחתמתי על טופס כתב ויתור וסילוק, טופס 161 לא קיבלתי, ונאמר לי כי מכתב לשחרור הפיצויים הנ"ל אמור להינתן ע"י המעסיק החדש עם סיום הקשר. בשנת 2009 פוטרתי, ביקשתי מהמעסיק החדש שיערוך לי תחשיב פיצויים על סמך השתכרותי במפעל החל מ 2003 ועד 2009 בהתאם לשכר התקופתי ואחוזי המשרה בהם עבדתי, בקיזוז מה שנצבר בקרן הפנסיה לאותה התקופה, כמו כן ציינתי שבאחד מחוזי ההעסקה שלי עם המעסיק החדש (נערכו כמה עקב שינוי באחוזי משרה) נכתב: העובד יהיה זכאי בעת פרישה לפיצויים על תקופת העסקתו (שם המעסיק החדש), בהתאם לשכרו התקופתי. תשובתו של המעסיק החדש: במועד עזיבתך נבדקה יתרת הפוליסה שלך לרבות חלק הפיצויים, על תקופת המעסיק הישן והחדש, במועד פרישתך יתרתך על פי תדפיסי הביטוח הראו כי הסכום הנדרש קיים ,על כן אין צורך בתשלום השלמה . בשל רצף זכויות בין המעסיקים , אין חשיבות לאיזה מעסיק שילם כמה ובגין איזה תקופה, שאלתי, האם צודק המעסיק החדש בתשובתו ?

    • חישוב פיצויי פיטורים- דיני עבודה
      עו"ד שי בן נתן | 22/02/2010 18:17

      התשובה לשאלתך תלויה בהסכמים ובהסכמות שהגעת אליהם עם המעסיק החדש ועל המעסיק הישן בתקופת החלפת המעסיק. לבדיקת זכויותייך פנה לעו"ד להתייעצות.