פגיעה בתנאי שכר- דיני עבודה

  • סיפור מעט מורכב, אנא סבלנותך
    שרון | 21/02/2010 21:29

    התחלתי את עבודתי לפני כ3 שנים מאז קודמתי בדרגות השכר ולפני כשנה וחצי מוניתי לתפקד ניהולי זמני של חצי שנה. התקופה היחידה בה הייתי חתומה על חוזה עבודה הינה תקופה של חצי שנה בזמן היותי בתפקיד הזמני (החוזה מוגבל לתקופה זו). בסופו של דבר התפקיד נמשך כשנה ללא הארכה של החוזה ולפני כחצי שנה סיימתי את התפקיד האמור. מאז, ביקשתי שינויי בשעות בעבודה ל- 8:00-15:00 במקום משרה כמעט מלאה שעבדתי- הסכימו ולא פגעו בשכרי, שאגב הינו שכר גלובלי. כעת, מבקשים לשנות את שכרי לשכר שעתי, מה שיגרום להורדה של כ- 30% משכרי. בנוסף לאמור לעיל, פגעו במעמדי ובהיקף תפקידי לאחרונה , אך קשה לי להאמין כי יש באפשרותי להוכיח זאת. האם אני זכאית להתפטר בתנאי מפוטר כלומר לקבל פיצויים והודעה מראש?

    • פגיעה בתנאי שכר- דיני עבודה
      עו"ד שי בן נתן | 22/02/2010 14:43

      את אינך חייבת להסכים לשינוי. הודיעי בכתב למעסיק על סירובך לשנות את בסיס השכר וכן את תנאי העבודה. אם המעסיק יחליט בכל זאת לבצע את השינוי תהיי זכאית להתפטר בדין מפוטרת.