משכורת גלובאלית- דיני עבודה

  • משכורת גלובאלית
    חנה | 21/02/2010 15:41

    שלום רב, הייתי רוצה מה אומר החוק לגבי משכורת גלובאלית. האם יש מספר שעות קבוע בחוק למשרה מלאה? ואם נקבע בין המועסק למעסיק מספר שעות, מה קורה כשיש חריגה מכמות השעות לכאן או לכאן? האם המעסיק מחוייב לשלם שעות נוספות? האם המעסיק יכול להוריד מהמשכורת במקרה שאין מספיק שעות? איך משתלב החוק על ימי מחלה עם המשכורת הגלובאלית? אם החסרתי שעות ויש אישור רפואי מה קורה אז? בתודה מראש

    • משכורת גלובאלית- דיני עבודה
      עו"ד שי בן נתן | 21/02/2010 15:44

      חוק הגנת השכר אוסר משכורת כוללת (גלובאלית) אשר מכניסה בתוך השכר גם את השעות הרגילות וגם את השעות הנוספות, ימי החופשה ההבראה, המחלה והחגים ביחד. יש להפריד את הרכיבים בתלוש השכר.

      • ובכל זאת
        חנה | 21/02/2010 15:55

        תודה על התגובה המהירה. אבל אם בכל זאת אני עובדת, בהסכמתי במשכורת גלובאלית, איך עלי להתנהג ומה אני יכולה לדרוש ואיפה אני יכולה להסתמך על החוק? כלומר, בתלוש השכר שלי אין הפרדה בין השעות כפי שאתה ציינת. אבל כשלא הגעתי למספר השעות שנקבע הורידו לי שכר על "חוסר שעות משרה". האם אין לי דרך להעזר בחוק בגלל שמלכתחילה החוק אוסר משכורת גלובאלית? שוב תודה

        • ראי את הוראות חוק הגנת השכר האוסר משכורת גלובאלית.
          עו"ד שי בן נתן | 21/02/2010 17:23

          ודאי שאת יכולה להיעזר בחוק- לשם כך הו קיים. צדדים ליחסי עבודה לא יכולים להתנות על הוראות קוגנטיות כך שגם הסכמתך אינה פוטרת את המעסיק ממילוי הוראות החוק.