הכללת פיצויים בתוך תעריף שעתי- דיני עבודה

  • הכללת הפיצויים בתוך התעריף השעתי, האם חוקי?
    ענת | 21/02/2010 12:47

    שלום אני עובדת בחברה ציבורית אחת עשרה שנים ועומדת להתפטר כדין מפוטרת בגין הרעת תנאים משמעותית. במשך שנות עבודתי שונה הסטטוס שלי ממצב של עובדת על פי שכר לשעה ללא תנאים נילווים למצב של עובדת על פי חוזה כלומר עובדת חודשית עם כל הכרוך בכך. יש לי שלוש שאלות: האם יכול להיות שהפיצויים על תקופת עבודתי כעובדת שעתית שולמו לי כבר כמרכיב בתעריף השעתי? האם זה חוקי? צברתי המון ימי מחלה האם ניתן לפדותם בכסף? האם עלי לשלם מס הכנסה על הפיצויים ועל פידיון ימי החופשה המגיעים לי? תודה

    • הכללת פיצויים בתוך תעריף שעתי- דיני עבודה
      עו"ד שי בן נתן | 21/02/2010 12:57

      1. כן, ייתכן, אבל לשם כך צריכים להתקיים מספר תנאים, ובראשם הסכמתך והוכחה בכתב לכך. יש לבדוק את כלל תנאי העסקתך על מנת להשיב לשאלה האם אכן במקרה שלך פיצויי הפיטורים הוכנסו לשכרך. אגב, חשוב להבהיר כי באופן עקרוני שכר כולל אסור, ואולם בנסיבות מסוימות, כאשר ניתן להפריד בשכר השעתי בין שכר הבסיס לרכיב הפיצויים המשוקלל בתוך השעה, הדבר מותר. 2. פדיון ימי מחלה לא מנוצלים אינה זכות המוענקת על פי חוק ועל כן יש לראות אם קיים מקור אחר- בהסכם עבודה אישי או בהסכם אחר שהוראותיו חלות עלייך. 3. פני לפורום מסים.