בונוסים- דיני עבודה

  • מתי בונוס הופך לקבוע?
    ניסים | 21/02/2010 12:23

    משכורתי מורכבת ממשכורת של 5000 שקל ועוד 1000 בונוס כבר קרוב לשנה וחצי,אני ועוד כמה עובדים ההינו חולים ולקחו לנו מהבונוס כסף בגלל שההינו חולים(עם אישורים כמובן)רצית לדעת האם זה לא גזל?ומתי ואם בכלל בונוס הופך להיות להיות חלק ממרכיב השכר?ומה אני יכול לעשות אם נגזלתי?

    • בונוסים- דיני עבודה
      עו"ד שי בן נתן | 21/02/2010 12:58

      בונוס הופך לקבוע כאשר הוא אינו תלוי בדבר ומשולם כחלק אינטגראלי של השכר. אם אין כל תנאי לקבלת הבונוס אזי הוא הופך לחלק מהשכר ולא ניתן להפחיתו חד צדדית.

      • אם נלקח ממני הבונוס לא כחוק מה עליי לעשות?
        ניסים | 21/02/2010 14:59

        אם נלקח ממני הבונוס שלמעשה קבוע כעונש על זה שההיתי חולה מה עליי לעשות?

        • תלוי אם הוא היה חלק אינטגרלי מהשכר או בונוס אמיתי.  לת
          עו"ד שי בן נתן | 21/02/2010 15:27