הודעה מוקדמת לאחר הריון- דיני עבודה

  • חודש הודעה מראש אחרי חופשת לידה
    liro4ka | 21/02/2010 10:44

    אני עובדת כראש צוות QA בחברת הי טק, ההנהלה החליטה להעביר את פעילות החברה ולסגור פה את הסניף, אני חזרתי מחופשת לידה לפני כ60 יום, וכרגע קיבלתי הודעה על הכוונה לפטר אותי ועל השימוע. ברצוני לדעת האם זה חוקי לפטר אותי באופן מיידי ואת חודש ההודעה מראש פשוט לשלם לי יחד עם גמר חשבון (פדיון חופשה, בונוס וכד), האם זה חוקי? מה דין תנאים סוציאליים בחודש זה (קרן פנסיה, השתלמות), פלאפון של העבודה? מחשב נייד? תשלום נסיעות? תשלום ארוחות צהריים? האם אני יכולה להתעקש לקבל את החודש כהודעה מוקדמת ולהשאר לחודש עובדת מהמניין? תודה מראש

    • הודעה מוקדמת לאחר הריון- דיני עבודה
      עו"ד שי בן נתן | 21/02/2010 14:05

      מעסיק יכול לפטר אשה לאחר לידה רק לאחר 60 יום שלאחריהם הוא צריך ליתן הודעה מוקדמת. המעסיק צריך להחזיר אותך לעבודה פיזית ורק אחרי זה, אם יש סיבה, לבצע שימוע ואז להויע הודעה מוקדמת. תשלום של חלף הודעה מוקדמת אין זכאות לנסיעות, פלאפון, מחשב נייד וארוחות צהריים- להם את זכאית רק אם עבדת בפועל בתקופת ההודעה המוקדמת.