זכויות אישה לאחר הפלה

  • זכויות האשה לאחר הפלה
    בתי | 21/02/2010 09:33

    עברתי הפלה בשבוע ה-8 להריוני עקב כך התאשפזתי ויש לי אישור מחלה (העדרות לשבוע). לפני ההפלה עברתי בדיקות רבות ובשל כך איחרתי/החסרתי מעבודתי. ברצוני לדעת בבקשה האם מגיע לי תשלום עבור השעות שיצאתי לבדיקות כדין אשה בהריון שלא מנכים משכרה עקב העדרות לבדיקות הריון? יש לציין שאני עובדת סה"כ 4 חודשים במקום עבודתי הנוכחי, וכן מעסיקי לא ידע על ההריון עד שעברתי את ההפלה. אודה מאוד על התשובה! וכל הכבוד על האתר הפעיל והמקסים!

    • זכויות אישה לאחר הפלה
      עו"ד שי בן נתן | 21/02/2010 14:14

      חוק עבודת נשים קובע כי עובדת שהפילה רשאית להעדר מעבודתה שבוע לאחר ההפלה, ואם אישר רופא כי מצב בריאותה מחמת ההפלה מחייב שתעדר זמן רב יותר - הזמן שקבע הרופא, אך לא יותר משישה שבועות. כמו כן קובע החוק כי דין היעדרות כאמור הוא כדין היעדרות מפאת מחלה - כלומר, על המעביד לשלם לעובדת דמי מחלה לפי חוק דמי מחלה, בגין ימי ההיעדרות, או לפי הוראות הסכם, צו או נוהג מיטיב- בהתאם להסכם שחל על העובדת במקום העבודה. .

      • תודה אבל זה לא מה ששאלתי!
        בתי | 21/02/2010 15:21

        אני יודעת שעל ימי ההפלה משלמים כבחופשת מחלה ולכן ציינתי שיש לי אישור רפואי לזה! שאלתי הייתה לגבי תקופת ההריון שלפני ההפלה! הרי אשה בהריון שיוצאת מעבודתה לבדיקות מקבלת על זה תשלום לפי הבנתי זה שעה ביום וסה"כ 40 שעות במהלך כל ההריון או משהו כזה.. אז אם ההריון היה ממשיך ללא הפלה הייתי מקבלת תשלום על השעות האלה לא? או שגם השעות האלה יורדות מהצטברות של ימי מחלה??

        • זכויות אשה לאחר הפלה- דיני עבודה
          עו"ד שי בן נתן | 21/02/2010 15:49

          כל זמן שהיית שהריון, וטרם ההפלה, הזכות להיעדר עקב הריון נשמר לך. העובדה שלאחר מכן הפלת אינה משנה את זכותך להיעדר בעת ההריון, וזה מה שעשית. על כן את זכאית לתשלום עבור היעדרותך לצורך טיפולים רפואיים בעודך בהריון.