תשובה

  • שינוי תפקיד לאחר חופשת לידה וזכויות - דחוף!
    רותי | 18/02/2010 19:31

    במהלך חופשת לידה הודיעו לי שבגלל שינוי מבני וארגוני בחברה תפקידי כמראיינת "מיותר" ואם אחפוץ בכך אני יכולה לחזור כפקידה. תחילה נאמר לי ששעות העבודה יהיו גם ארוכות יותר והשכר ישאר זהה. לאחר שסירבתי והערתי את תשומת לבם לסעיף 7א לחוק עבודת הנשים על איסור בהיקף משרה, הם חזרו בהם והבהירו לי שהיתה אי הבנה והם מציעים לי לחזור באותם תנאים שהיו לי אך כפקידה ואם אסרב בגדול עלי להוציא מכתב התפטרות כדי לקבל פיצויים. מה הם זכויותיי לגבי פיצויים, שכר נוסף ודמי אבטלה? אני ממש בחוסר נעימות לאור היכרות ארוכת שנים עימם אבל מאידך אני לא רוצה לוותר על מה שמגיע לי.

    • תשובה
      עו"ד נופר חן | 18/02/2010 21:57

      היי. יולדת זכאית להתפטר בדין מפוטר, לצורך גידול הילד- ובלבד שטרם הגיע לגיל 9 חודשים. לאחרונה נקבע בפסיקה כי גם עובדת שעברה למקום עבודה אחר, אשר נגיש לה יותר כאמור, תוכל גם היא להתפטר באותן נסיבות ועדיין להיות זכאית לפיצויי פיטורים. בנוגע לדמי אבטלה- יהיה עליך להמתין 90 יום לאחר הפיטורים, בטרם תקבלי את קצבת האבטלה שלך. זאת מאחר והתפטרת ביוזמתך. בנוגע לתפקיד- הייתי שוקלת להגיש תביעה על פי חוק שוויון הזמנויות בעבודה. שיהיה בהצלחה ובשעה טובה

      • תשובה לא מובנת - לתגובה מהירה אודה!
        רותי | 18/02/2010 22:13

        טרם עשיתי צעד כלשהו, האם לפי תשובתך יש להפריד בין המקרים דהיינו להתפטר ולקבל פיצויים ובמקביל לתבוע על שינוי תפקיד ? איך זה מסתדר והאם במקרה כזה מדובר בפיטורים ולא בהתפטרות שמנסים לכפות ? בשורה תחתונה הייתי רוצה גם לדעת אם לפי חוק שינוי בתפקיד תהייה סיבת המעסיק אשר תהייה יש בה הרעת תנאים ?

        • הבהרה
          עו"ד נופר חן | 18/02/2010 23:47

          היי. ראשית כל- בהנחה והתינוק שלך טרם הגיע לגיל תשעה חודשים, את יכולה להתפטר בדין מפוטר. כלומר, להיות זכאית לקבלת פיצויי פיטורים, כאילו פוטרת. שנית- ישנם מקרים בהם מעביד מנסה לדכא ולייאש עובדת שחזרה מחופשת לידה ומעוניין לגרום לה לעזוב את העבודה. אם את מרגישה שנעשה לך עוול ולו רק בגלל הלידה, אזי תוכלי לתבוע את מעסיקך מחמת אפליה, כהגדרתה בחוק שוויון הזמנויות בעבודה. בנוגע לשינוי בתפקיד- לא תמיד שינוי בתפקיד, מהווה הרעת תנאים- ובייחוד אם מס' השעות, אופי העבודה והמשכורת לא נפגעים. מקווה שעכשיו הכל ברור, עו"ד נופר חן

          • אבקש להוסיף כי לעניינך
            עו"ד לילך אקרמן | 19/02/2010 10:54

            הפסיקה קבעה בפירוש כי יש להחזיר את העובדת לאותה עבודה בה הייה טרם צאתה לחופשת לידה.